Αθλητισμός

Για το πρώτο “διπλό” ο Ολυμπιακός Β. παίζει με τα Γιαννιτσά

Με «όπλο» την καλή ψυχολογία, απόρροια των τελευταίων του επιτυχιών σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ο Ολυμπιακός Βόλου αντιμετωπίζει σήμερα στις 3 μ.μ. την Αναγέννηση Γιαννιτσών στο Δημοτικό στάδιο της Έδεσσας «Φόρης Γιέντσης». Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 8ης ημέρας της Football League και οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να πανηγυρίσουν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη απέναντι στην φετινή ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης που προπορεύεται στον βαθμολογικό πίνακα.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της σημερινής αγωνιστικής της Football League είναι χωρίς αμφιβολία αυτό της Αναγέννησης Γιαννιτσών με τον Ολυμπιακό Βόλου που θα γίνει στο στάδιο της Έδεσσας. Σε αυτό οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να πάρουν ότι έχασαν μέσα από τα χέρια τους στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος που έδωσαν μακριά από την έδρα τους, που ήταν αυτό με τον Πανσερραϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προηγηθεί 2-1 και κρατούσαν το προβάδισμα μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, χρονικό σημείο στο οποίο δέχθηκαν την ισοφάριση (2-2). Έτσι, δεν πανηγύρισαν το πρώτο τους φετινό «διπλό», κάτι που ευελπιστούν να κάνουν σήμερα.

Βέβαια η αποστολή τους μόνο εύκολη δεν θα είναι και αυτό διότι η Αναγέννηση Γιαννιτσών έχει δείξει ότι διαθέτει δυνατό σύνολο που ξέρει να κερδίζει τα παιχνίδια. Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος με 15 βαθμούς. Μάλιστα εντός έδρας διατηρεί το απόλυτο έχοντας κάνει το «τρία στα τρία», ενώ προέρχεται και από νίκη στο ματς που έδωσε στη Δράμα με τη Δόξα.

Όμως και ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα που χάνει εύκολα. Εξάλλου, φέτος μόνο σε ένα ματς γνώρισε την ήττα (από την ΑΕΛ στο θεσσαλικό ντέρμπι), αλλά βρίσκεται στην 8η θέση με 10 βαθμούς διότι έφερε τέσσερις ισοπαλίες. Οι μόνες του νίκες ήταν στην πρεμιέρα με την Καβάλα και την περασμένη Κυριακή που υποδέχθηκε την Επανομή.

Πάντως, με την έλευση του Σούλη Παπαδόπουλου στην τεχνική ηγεσία είναι γεγονός ότι η ομάδα παρουσίασε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει ότι για τα προηγούμενα άτυχα αποτελέσματα ευθύνεται ο προκάτοχός του, ο Γιώργος Βαζάκας. Πάντως, με τον κ. Παπαδόπουλο προπονητή ο Ολυμπιακός μετρά μόνο θετικά αποτελέσματα όπως την ισοπαλία στις Σέρρες (έστω και αν οι Βολιώτες ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις) και τη νίκη επί της Επανομής, καθώς και τις προκρίσεις στο κύπελλο επί του Αστέρα Μαγούλας και της Καλλονής.

Τα αποτελέσματα αυτά έχουν ανεβάσει το ηθικό των «ερυθρολεύκων», που όσον αφορά το σημερινό ματς θα έχουν και ένα ακόμη πλεονέκτημα. Αυτό δεν είναι άλλο από τον τόπο διεξαγωγής της αναμέτρησης, που δεν είναι η φυσική έδρα της Αναγέννησης. Όπως είναι γνωστό στο χλοοτάπητα του σταδίου των Γιαννιτσών έγινε επανασπορά και έτσι σε προηγούμενα ματς η Αναγέννηση χρησιμοποίησε το γήπεδο του Νέου Μυλοτόπου, ενώ από σήμερα μετακομίζει στην Έδεσσα.

Όσον αφορά την ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί σήμερα ο Ολυμπιακός αποτελεί γρίφο για δύσκολους λύτες λόγω των αγωνιστικών προβλημάτων που υπάρχουν. Ως γνωστόν «νοκ άουτ» έχουν τεθεί ο τιμωρημένος Μπολάτι και ο Μπακαγιόκο που αναρρώνει μετά την εγχείρηση ομφαλοκήλης στην οποία υποβλήθηκε. Επίσης ο Γαλάνης θεωρείται ανέτοιμος, ενώ ο Τσιάτσιος έχει ένα πρόβλημα στη γάμπα που τον αφήνει εκτός αγώνα.

Πιθανότατα κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γκίτκος, δεξί μπακ θα είναι ο Στουρνάρας και αριστερό ο Κατσιαρός, ενώ σέντερ μπακ ο Γόγολος με τον Παλαιολόγο. Στη μεσαία γραμμή οι Στογιάνοφ και Πινδώνης θα τοποθετηθούν στον άξονα, ο Παππάς θα κινείται από τα δεξιά και ο Ογιαρμπίντε από τα αριστερά, ενώ ο Γιενγκά θα αγωνιστεί στον άξονα, λίγο πιο πίσω από τον Κόλεφ που θα χρησιμοποιηθεί στη θέση του σέντερ φορ. Θέση στην επίθεση διεκδικεί και ο Ανιέτε. Αν ο Ισπανός ξεκινήσει στο ματς τότε στον πάγκο θα μείνει ο Κόλεφ ή ο Παππάς αν ο Ανιέτε παίξει πίσω από τον Κόλεφ και μετακινηθεί δεξιά ο Γιενγκά.

Επίσης στην αποστολή μετέχουν και οι: Σταυράκης, Ρόκα, Κάσιο, Γουσούλης, Καρράς, Γαλάνης, Γκότοβος, Μπόρας, Κοτζαθανάσης, Κόμνος.

 

Τα Γιαννιτσά

Από την περασμένη Πέμπτη προπονείται στην Έδεσσα η ομάδα της Αναγέννησης Γιαννιτσών προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να συνηθίσουν τον αγωνιστικό χώρο εν όψει του σημερινού παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό Βόλου. Η μακεδονική ομάδα θέλει να πάρει άλλους τρεις βαθμούς αν και όλοι στις τάξεις της αναγνωρίζουν ότι το ματς είναι δύσκολο.

Η Αναγέννηση θα έχει δύο απουσίες, αυτές του τραυματία Δημήτρη Σπαθάρα και του τιμωρημένου Φάμπιο, ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας. Αντίθετα, κανονικά θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα ο Γιάννης Σερέτης, που τις προηγούμενες ημέρες αισθανόταν ενοχλήσεις.

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

 

ΣΤΑΔΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

Ώρα 15.00

 

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

15. Λαμπάκης

2. Σκέμπης

5. Τσιάμης

4. Χατζόγλου

13. Ντατίδης

6. Σερέτης

10. Ιορδανίδης

24. Φελίπε

19. Στεφανίδης

7. Καρακάσογλου

32. Στεργίδης

Προπονητής:

Γ. Φοιρός

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

1. Γκίτκος

72. Στουρνάρας

14. Κατσαρός

4. Γόγολος

19. Παλαιολόγος

34. Στογιάνοφ

8. Πινδώνης

17. Παππάς

10. Ογιαρμπίντε

77. Γιενγκά

9. Κόλεφ

Προπονητής:

Σ. Παπαδόπουλος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το