Photo Gallery, Τοπικά

Με καλό καιρό το Πάσχα

Από τις μέχρι τώρα ενδείξεις την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός αναμένεται να είναι καλός με θερμοκρασία γύρω στους 21 βαθμούς

Το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την εμπορική αγορά του Βόλου, που εξακολουθεί να κινείται υποτονικά, αυξάνοντας την αγωνία των εμπόρων για μία μικρή οικονομική «ανάσα» λόγω Πάσχα. Αν και τα καταστήματα είναι ανοικτά όλη σχεδόν την ημέρα – πρωί και απόγευμα – οι πελάτες είναι μετρημένοι στα δάκτυλα και τα ταμεία σχεδόν μισοάδεια. «Κάνουμε προσευχές να μας λυπηθεί ο Θεός. Έχουμε όλοι «τρελές» υποχρεώσεις, που δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι δεν μπορούμε να τις καλύψουμε. Πολύ φοβάμαι ότι η περίοδος μετά το Πάσχα θα οδηγήσει και άλλους καταστηματάρχες σε αδιέξοδο» τόνιζε χαρακτηριστικά χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κων. Τσέλιος.

Η βροχή και το τσουχτερό κρύο ανάγκασε πολλούς να παραμείνουν στα σπίτια τους και έδωσαν «άλλοθι» στην αναβολή ή ματαίωση τυχόν αγορών τους. Τα καταστήματα που εμφανίζουν μια μικρή κίνηση είναι αυτά των παιδικών υποδημάτων και των λαμπάδων. Οι έμποροι διαπιστώνουν πως η κίνηση στα καταστήματά τους δεν ταιριάζει με κίνηση Μ. Εβδομάδας.

Διατηρούν όμως τις ελπίδες τους σκεπτόμενοι ότι σήμερα Μ. Τετάρτη αναμένεται να καταβληθεί το δώρο Πάσχα (σε όσους ακόμη το λαμβάνουν), αλλά και στη σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Στα πεδινά βρέχει κατά διαστήματα και το θερμόμετρο δείχνει χαμηλές θερμοκρασίες (6-9 ήταν χθες στο Βόλο), ενώ στα ορεινά το χιόνι έφερε εικόνες από… Χριστούγεννα και όχι Πάσχα. Ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε νωρίς χθες το πρωί στην περιοχή των Χανίων, ενώ το θερμόμετρο ήταν δύο βαθμούς πάνω από το μηδέν. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας βγήκαν και πάλι στους δρόμους, καθαρίζοντας το χιόνι. Το ύψος του χιονιού από την τελευταία χιονόπτωση έφτασε στα 15 εκατοστά. Οι σόμπες άναψαν και πάλι, ειδικά στις ορεινές περιοχές και τα ζεστά ρούχα βγήκαν ξανά από τις ντουλάπες.

Η πρόβλεψη του μετεωρολόγου κ. Θεοφάνη Τακούδη για άστατο καιρό στη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας επιβεβαιώνεται. Ωστόσο, σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις, τη νύχτα της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια και με θερμοκρασία γύρω στους 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, Μ. Τετάρτη, αναμένεται βελτίωση του καιρού. Στη Μαγνησία θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με θερμοκρασία στους 16 βαθμούς. Καλός αναμένεται ο καιρός και αύριο Μ. Πέμπτη με θερμοκρασία στους 17-18 βαθμούς. Αστάθεια του καιρού αναμένεται το απόγευμα της Μ. Παρασκευής με τοπικές συννεφιές και πιθανότατα βροχή. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, καθώς αναμένεται να επικρατήσουν νοτιάδες. Για το Μ. Σάββατο αναμένεται να διατηρηθεί η αστάθεια, ενώ βελτίωση προβλέπεται το βράδυ της Αναστάσεως. Η θερμοκρασία θα είναι στους 19-20 βαθμούς.

Με ήλιο το ψήσιμο του οβελία

Από τις μέχρι τώρα ενδείξεις την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός αναμένεται να είναι καλός με θερμοκρασία γύρω στους 21 βαθμούς. Πιθανότητα βροχής υπάρχει στο Β.Α. Πήλιο όπου ενδεχομένως να παρατηρηθούν λίγα τοπικά φαινόμενα.

Η Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται να είναι ανοιξιάτικη, όπως και η επόμενη εβδομάδα. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τακούδης, οι προβλέψεις για τον καιρό των ημερών εμφάνισαν διακυμάνσεις και τα τρία τουλάχιστον μοντέλα προγνώσεων έδειχναν μικρές… διαφωνίες.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το