Τοπικά

Με καλό καιρό ο ερχομός του 2011

Σε μονοψήφια νούμερα η θερμοκρασία, βροχοπτώσεις από την Κυριακή

Με καλό καιρό που θα εναλλάσσεται άλλοτε με ηλιοφάνεια και άλλοτε με συννεφιά, χωρίς όμως βροχοπτώσεις, αλλά και αρκετό κρύο θα υποδεχτεί το 2011 η Μαγνησία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, από σήμερα Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με τη μέγιστη τιμή θερμοκρασίας να κυμαίνεται γύρω στους 10-12 βαθμούς Κελσίου για την πόλη του Βόλου.

Από το μεσημέρι της Κυριακής και μέχρι και τη Δευτέρα αναμένονται βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονόνερο στα ορεινά του νομού. Πάντως από τις 4 μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου αναμένεται να υπάρξει η δεύτερη ψυχρή εισβολή στην περιοχή, που θα εκδηλωθεί με χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Φάνη Τακούδη, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από σήμερα Πέμπτη μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής θα είναι οι αραιές ή και έντονες συννεφιές κατά διαστήματα, χωρίς όμως βροχοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες, που στις περισσότερες περιπτώσεις θα κυμανθούν σε μονοψήφια νούμερα.

Στην πόλη του Βόλου από σήμερα Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με τη μέγιστη τιμή θερμοκρασίας να κυμαίνεται μεταξύ 10-12 βαθμούς Κελσίου. Από την Κυριακή το μεσημέρι θα επικρατήσει ένα χαμηλό βαρομετρικό, το οποίο θα δώσει βροχές στην πόλη του Βόλου και στα πεδινά και χιονόνερο στα ορεινά, ενώ σε περιοχές πάνω από 1000 μέτρα υψόμετρο, μπορεί να χιονίσει.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων στην περιοχή του Αλμυρού ο καιρός από σήμερα μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι θα είναι άλλοτε αίθριος και άλλοτε συννεφιασμένος, χωρίς όμως την εκδήλωση βροχοπτώσεων. Η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας θα κινηθεί σε μονοψήφια νούμερα. Από το μεσημέρι της Κυριακής θα σημειωθούν βροχοπτώσεις.

Στην περιοχή της Αργαλαστής θα επικρατεί συννεφιά από σήμερα Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι, ενώ η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας θα κινείται σε μονοψήφιο νούμερο.

Στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος μέχρι και το Σάββατο το μεσημέρι, αλλά στη συνέχεια θα συννεφιάσει, χωρίς όμως να υπάρξουν βροχές. Βροχές αναμένονται από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά. Επίσης η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Αρκετό κρύο και έντονες συννεφιές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στο Πήλιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 3-4 βαθμούς για αρκετά διαστήματα της ημέρας μέχρι και την Κυριακή.

Στα νησιά των Βορείων Σποράδων ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές αίθριος και με λίγη συννεφιά κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 3-4 μποφόρ.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν πως από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου αναμένεται ψυχρή εισβολή στη Μαγνησία, με αποτέλεσμα την εκδήλωση χιονοπτώσεων.

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Επί ποδός η Τροχαία

Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας από αύριο Παρασκευή για την έξοδο των εκδρομέων για την Πρωτοχρονιά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει, θα υπάρχει:
* Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20 – 30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
* Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
* Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
* Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
* Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.).
* Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
* Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
*Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
Επίσης συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λ.π. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Οι απαγορεύσεις για τα φορτηγά

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
Ειδικότερα αύριο Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία σε τμήματα των εθνικών οδών Αθηνών-Κορίνθου- Πατρών, Αθηνών-Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών και Σχηματαρίου-Χαλκίδας στο ρεύμα εξόδου από 16.00 έως 21.00.
Στους ίδιους δρόμους αλλά σε τμήματα στο ρεύμα εισόδου δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των φορτηγών την Κυριακή 2 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου από 15.00 έως 22.00.
Η Τροχαία συμβουλεύει τους οδηγούς, προτού ξεκινήσουν:
* Να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
* Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση
* Να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
* Να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους
* Σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το