Photo Gallery, Τοπικά

Με ελκυστική τιμή οι πατάτες Νευροκοπίου για Βολιώτες

Με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Νοσοκομείου οι παραγγελίες άγγιξαν τους 15 τόνους

Συνεργασία με παραγωγούς του Νευροκοπίου για διάθεση πατάτας σε τιμή 0,25 Ε το κιλό, ξεκίνησε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου. Αρχικά η κίνηση έγινε για τους εργαζόμενους και τους γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος. Πολύ γρήγορα, όμως το νέο της πρωτοβουλίας διαδόθηκε στην πόλη και το νομό ευρύτερα, με αποτέλεσμα το τηλέφωνο του Σωματείου στο Νοσοκομείο να κτυπάει ασταμάτητα από πολίτες, φορείς, Δήμους, ακόμη και Μοναστήρια για να δώσουν παραγγελίες. Μεθαύριο Παρασκευή, 2 Μαρτίου, λήγει η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης για την παραγγελία.

Ξεπερνά πλέον τα όρια του Νοσοκομείου Βόλου η πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων να ξεκινήσει συνεργασία με παραγωγούς του Νευροκοπίου για διάθεση ποσοτήτων πατάτας σε πολύ ελκυστική τιμή.

Εκτός από τους γιατρούς και τους εργαζόμενους, πολλοί συμπολίτες επικοινωνούν με το σωματείο και ζητούν να παραγγείλουν και αυτοί κάποιες ποσότητες. Ήδη μέχρι και χθες το μεσημέρι οι παραγγελίες άγγιζαν τους δεκαπέντε τόνους πατάτας.

Μέχρι μεθαύριο Παρασκευή που λήγει η προθεσμία, υπάρχει η εκτίμηση ότι οι τόνοι θα αγγίξουν ίσως και τους 30.

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κ. Γαρυφαλλιά Σιώμου σημείωσε ότι «οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση. Γι’ αυτό και εμείς ως Σωματείο ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια, προκειμένου να διατεθούν στις οικογένειες αγροτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες. Ήρθαμε ήδη σε επικοινωνία με παραγωγούς του Νευροκοπίου και μέχρι τις 2 Μαρτίου δεχόμαστε τις παραγγελίες. Το εντυπωσιακό είναι πως πλέον έχει εκδηλωθεί τεράστιο ενδιαφέρον από πολίτες και εκτός Νοσοκομείου. Το φορτηγό με τις ποσότητες πατάτας αναμένεται να αφιχθεί στο Βόλο το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο».

Η τιμή διάθεσης θα είναι 25 λεπτά το κιλό. Ήδη οι ενδιαφερόμενοι παραγγέλνουν αρκετά μεγάλες ποσότητες που αγγίζουν ακόμη και τα 50 κιλά κατά περίπτωση.

Η κ. Σιώμου υπογράμμισε ότι έχει ιδρυθεί εθελοντική ομάδα πολιτών με την ονομασία «anwsis Εθελοντές Βόλου», η οποία θα αναλάβει παρεμφερείς πρωτοβουλίες, ενώ θα λειτουργήσει και σχετική ιστοσελίδα.

Το Σωματείο Εργαζομένων επεκτείνει την πρωτοβουλία του για διάθεση αγροτικών προϊόντων κατόπιν απευθείας συνεργασίας με τους παραγωγούς.

Όπως υπογράμμισε η κ. Σιώμου, ήδη έχουν γίνει επαφές με παραγωγούς της Καστοριάς για την αγορά όσπριων, με παραγωγούς των Σερρών για αγορά ρυζιού και περιμένουμε τις προσφορές τους.

Κάποιες σκέψεις έχουν γίνει και για το λάδι με ενδιαφερόμενους παραγωγούς από Καλαμάτα και Ηράκλειο, αλλά ακόμη δεν έχει προχωρήσει κάποια συζήτηση.

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου βρίσκεται σε συνεργασία με το Δίκτυο Ανταλλαγών, την Ένωση Καταναλωτών Βόλου, την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΒ και άλλους φορείς.

Σύμφωνα με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, η συγκομιδή στο Νευροκόπι έφτασε φέτος τους 100.000 τόνους, αλλά η μισή παραγωγή εκτιμάται ότι θα μείνει αδιάθετη εξαιτίας της μεγάλης φετινής παραγωγής, αλλά και των εισαγόμενων φορτίων από Γαλλία, Αίγυπτο και Γερμανία.

Σύμφωνα με την πανελλήνια συνομοσπονδία Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις στις τιμές ενός αγροτικού προϊόντος από την ώρα που θα παραχθεί από το χωράφι μέχρι την ώρα που θα φτάσει στο τραπέζι του καταναλωτή.

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το