Photo Gallery, Τοπικά

Με αντιδράσεις ξεκίνησαν χθες τα έργα ανάπλασης της πλατείας Ευαγγελίστριας

Διακόπηκαν οι οικοδομικές εργασίες – Λαϊκή συνέλευση αύριο

Τα έργα στην πλατεία Ευαγγελίστριας, που ξεκίνησαν χθες, προκάλεσαν τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής

 

Τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων της Νέας Ιωνίας προκάλεσε χθες η απόφαση για έναρξη των εργασιών ανάπλασης της πλατείας Ευαγγελιστρίας, ενώ λαϊκή συνέλευση προγραμματίζεται για την Τετάρτη.

Χθες έγινε η κατεδάφιση κατασκευών στον περιβάλλοντα χώρο και αναμένεται και διακοπή κυκλοφορίας διαδοχικά στις οδούς Βολίδη και Μακεδονίας, για τέσσερις μήνες που θα διαρκέσουν τα έργα, τα οποία επιβάλλεται να εκτελεστούν ειδάλλως θα χαθούν τα δεσμευμένα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ χρήματα.

Σήμερα η κυκλοφορία στην Ευαγγελίστρια είναι κυκλική από τις οδούς Δορυλαίου, Μακεδονίας, Χ. Λούλη και Βολίδη. Η ανάπλαση που ξεκίνησε και χθες με παρέμβαση των κατοίκων διακόπηκαν οι οικοδομικές εργασίες γιατί δεν είχε εκδοθεί άδεια κατεδάφισης, ενώ στην επιτροπή βιώσιμης κινητικότητας εξηγήθηκε από τον υπηρεσιακό παράγοντα κ. Φαλαγγάρη ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα διευθέτησης κυκλοφορίας προσωρινού χαρακτήρα.

Η οδός Μακεδονίας θα λειτουργήσει ως διπλής κατεύθυνσης, ενώ με την ολοκλήρωση των εργασιών θα χωροθετηθούν και 54 θέσεις στάθμευσης.

Η οδός Βολίδη θα λειτουργήσει ως ήπιας κυκλοφορίας και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των γραφείων τελετών.

Τις επόμενες ημέρες η οδός Μακεδονίας θα κλείσει για δυο μήνες και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την οδό Βολίδη. Θα απαγορευθεί η στάθμευση και στον άξονα θα τοποθετηθούν και κορύνες.

Μόλις παραδοθεί η οδός Μακεδονίας θα κλείσει η οδός Βολίδη.

«Λευκό» στις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ψήφισε χθες στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας ο εκπρόσωπος της ΜΟΤΟΛΕΒ.

Χθες ο πρώην επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Ιωνίας και περιφερειακός σύμβουλος κ. Κ. Χαλέβας δήλωσε για την

κατεδάφιση των κατασκευών του περιβάλλοντος χώρου με απώτερο σκοπό την κατάργηση της περιμετρικής κυκλοφορίας του ναού: «Θεωρώ ότι υποχρέωση όλων μας είναι να διαφυλάξουμε το αρχιτεκτονικό στολίδι της περιοχής που αποτελεί και σημείο αναφοράς της Νέας Ιωνίας και να καλέσουμε εκ νέου τη Δημοτική Αρχή για τη διακοπή των οικοδομικών εργασιών του συγκεκριμένου έργου που δεν εξυπηρετεί ούτε την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων, αλλά ούτε και την αισθητική βελτίωση της περιοχής.

Καλούμε όλους τους δημότες, οι οποίοι πιστεύουν ότι το γκρέμισμα της περιτοίχισης του Ναού που κατασκευάστηκε πριν το 1940 και εκτιμούν ότι η κατάργηση της κυκλικής κυκλοφορίας δεν θα επιφέρει καμία βελτίωση -αντιθέτως θα προκληθεί κυκλοφοριακή αναστάτωση και υποβάθμιση των επιχειρήσεων – την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 και ώρα 2:30 στον προαύλειο χώρο της Ευαγγελίστριας ώστε να συντονίσουμε τις ενέργειες αποτροπής αυτής της καταστροφικής παρέμβασης».

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το