Τοπικά

Μεσογειακοί: Από παράταση σε παράταση…

Αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσουν όλα για το μέλλον της διοργάνωσης

Ο συνδυασμός κρουαζιερόπλοιων και ξενοδοχείων φαίνεται πως αποτελεί

τη μοναδική εναλλακτική λύση για τη φιλοξενία των αθλητικών αποστολών

Ο συνδυασμός κρουαζιερόπλοιων και ξενοδοχείων φαίνεται πως αποτελεί τη

μοναδική εναλλακτική λύση για τη φιλοξενία των αθλητικών αποστολών στη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2003 σε Βόλο και Λάρισα. Το προαναφερόμενο συμπέρασμα προκύπτει από την χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων (ΟΕΜΑ), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα. Ο αρχικός προγραμματισμός για την κατασκευή των Μεσογειακών Χωριών φαίνεται πως εγκαταλείπεται και όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν από πλευράς κυβέρνησης μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ημερομηνία που θα συνεδριάσει η ΔΕΜΑ, για να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον της διοργάνωσης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ,

[email protected]

Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΜΑ στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης εξέφρασαν για ακόμη μια φορά τη δέσμευσή τους οι Μεσογειακοί Αγώνες να μη λειτουργήσουν απλώς ως μια πρόσκαιρη ανάταση για την περιοχή, αλλά με γνώμονα πάντα τα ολυμπιακά ιδεώδη να αξιοποιηθούν ως εργαλείο ανάπτυξης, που θα δημιουργήσει υποδομές και δράσεις με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, με μέτρα και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην οικονομική, πολιτιστική, περιβαλλοντική και τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν λειτουργικά και οργανωτικά θέματα της ΟΕΜΑ Βόλος 2013, καθώς και το κρίσιμο θέμα της διαμονής των αθλητών στις πόλεις του Βόλου και της Λάρισας. Όσον αφορά το τελευταίο συζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες θα παρουσιαστούν στους αρμόδιους κρατικούς φορείς για αξιολόγηση και κατόπιν τούτου στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων για έγκριση.

Κατά τη συζήτηση για το θέμα των εναλλακτικών λύσεων στη φιλοξενία των αθλητικών αποστολών, διαφάνηκε πως έχει εγκαταλειφθεί ουσιαστικά ο αρχικός προγραμματισμός για την κατασκευή των Μεσογειακών Χωριών σε Βόλο και Λάρισα.

Πλέον ως μοναδική εναλλακτική λύση φαντάζει αυτή των κρουαζιερόπλοιων σε συνδυασμό με τα ξενοδοχεία της περιοχής, ενώ αποκλείεται κάθε σκέψη για φιλοξενία των αθλητών στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Μαλάκι και την 111 Πτέρυγα Μάχης.

Όπως προαναφέρθηκε τα πάντα γύρω από το θέμα της φιλοξενίας των αθλητών θα ξεκαθαρίσουν εντός του πρώτου 15νθημέρου του Ιανουαρίου, στη συνάντηση που θα έχουν τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη με τους εκπροσώπους των τοπικών  φορέων και το Δ.Σ. της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων.

«Θα πρέπει μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία να υπάρξει οριστική λύση από πλευράς κυβέρνησης τόσο για τα Μεσογειακά Χωριά, όσο και για τους Αγώνες γενικότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος Δήμαρχος Βόλου κ. Παν. Σκοτινιώτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τον προβληματισμό του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ο κ. Σκοτινιώτης πρότεινε στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΟΕΜΑ, από τη στιγμή που προκριθεί η εναλλακτική λύση των κρουαζιερόπλοιων, να διεκδικηθεί από τους τοπικούς φορείς η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή μιας σειράς λιμενικών έργων στην πόλη του Βόλου.

Ως γνωστόν, στις 15 Ιανουαρίου πρόκειται να συνεδριάσει η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) προκειμένου να αποφασίσει επί των εναλλακτικών προτάσεων που θα κατατεθούν για τη φιλοξενία των αθλητών, αλλά και γενικότερα για την τύχη της διοργάνωσης.

«Η πρόταση με τις εναλλακτικές λύσεις θα πρέπει να φορμαριστεί έγκαιρα και από εκεί και πέρα θα περιμένουμε την απόφαση της ΔΕΜΑ. Επιφυλασσόμαστε και περιμένουμε την κυβέρνηση να δώσει λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κων. Τζανακούλης επανέφερε στο τραπέζι της συζήτησης την πρότασή του για κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού στη Λάρισα με τη μέθοδο της αντιπαροχής, καθώς η έκταση ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου.

«Από την πλευρά μας οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης θέσαμε στο χθεσινό Δ.Σ. ως επιτακτική ανάγκη την άμεση δρομολόγηση λύσεων στο θέμα των Μεσογειακών Χωριών. Σίγουρα υπάρχει προβληματισμός», συμπλήρωσε ο νέος Δήμαρχος Βόλου κ. Παν. Σκοτινιώτης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το