Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Μειώθηκαν 10% οι εγγραφές στα φροντιστήρια

Πάντως τα φροντιστήρια έχουν μειώσει τις τιμές τους μέχρι και 20%, ενώ κάνουν δωρεάν μαθήματα και παιδιά από άπορες οικογένειες σε συνεργασία με την Πρόνοια
Πάντως τα φροντιστήρια έχουν μειώσει τις τιμές τους μέχρι και 20%, ενώ κάνουν δωρεάν μαθήματα και παιδιά από άπορες οικογένειες σε συνεργασία με την Πρόνοια

Περίπου στο 10% υπολογίζεται η μείωση των εγγραφών μαθητών στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας φέτος, σε σχέση με πέρυσι. Κεντρική αιτία είναι η οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα οι οικογένειες να αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα για την εξωδιδακτική ενίσχυση των παιδιών τους. Η μεγαλύτερη διαρροή εμφανίζεται στους μαθητές του Γυμνασίου. Πάντως τα φροντιστήρια έχουν μειώσει τις τιμές τους μέχρι και 20%, ενώ κάνουν δωρεάν μαθήματα και παιδιά από άπορες οικογένειες σε συνεργασία με την Πρόνοια.

Η οικονομική κρίση επηρέασε το ρυθμό εγγραφών μαθητών στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης στο Νομό Μαγνησίας που βαίνει μειούμενος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι μαθητές στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας ανέρχονται στους 3.429 για τη σχολική χρονιά 2012-2013.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η εκπαιδευτική ιστοσελίδα esos.gr και αφορούν στον αριθμό μαθητών στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2011-2012, πέρυσι οι μαθητές στα φροντιστήρια του Νομού Μαγνησίας ανέρχονταν στους 3.826. Φέτος λοιπόν σε σχέση με πέρυσι υπάρχει μια μείωση στους μαθητές, που έχουν εγγραφεί, γύρω στο 10%.

Επίσης σύμφωνα με τα φετινά στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα φροντιστήρια του Νομού εργάζονται 100 φιλόλογοι, 74 μαθηματικοί, 22 χημικοί, δεκατρείς βιολόγοι, έντεκα οικονομολόγοι, πέντε καθηγητές Πληροφορικής και τρεις καθηγητές άλλων κλάδων.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Μέσης Εκπαίδευσης κ. Ιωάννα Βεδουρά σημείωσε ότι υπάρχει μια μείωση στις εγγραφές των μαθητών φέτος, σε σχέση με πέρυσι, γύρω στο 10%. Η μείωση προέρχεται κυρίως από τους μαθητές του Γυμνασίου, όπου οι γονείς θα πρέπει αν πληρώνουν και τα δίδακτρα για την ξένη γλώσσα. Έτσι μπροστά στην οικονομική δυσκολία αποφασίζουν να περιορίσουν μια δαπάνη. Βέβαια τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μια ανακατανομή. Δηλαδή υπάρχουν και μαθητές Λυκείου που μέχρι και πέρυσι, έκαναν ιδιαίτερα μαθήματα και φέτος στρέφονται στα φροντιστήρια για να μειώσουν το κόστος.

Η κ. Βεδουρά σημείωσε πως εκτός από τη μείωση στις εγγραφές, φέτος τα φροντιστήρια μείωσαν και τις τιμές, κατά μέσο όρο γύρω στο 20%. Επίσης εφάρμοσαν άλλη τιμολογιακή πολιτική για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Την ίδια ώρα βέβαια τα έξοδα αυξάνουν, από τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, μέχρι και την κοινωνική ασφάλιση.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης τα φροντιστήρια του Νομού δέχτηκαν και προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σε παιδιά από άπορες οικογένειες, καθώς γι’ αυτό το θέμα υπάρχει συνεργασία με την Πρόνοια.

Συνολικά σε όλη τη χώρα πέρυσι λειτούργησαν 2.207 φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα οποία φοιτούν συνολικά 136.200 μαθητές, στους οποίους διδάσκουν 6.280 φιλόλογοι, 4.299 μαθηματικοί, 2.892 φυσικοί, 1.223  χημικοί, 979  βιολόγοι, 937 οικονομολόγοι, 555 πληροφορικοί, 141 άλλες ειδικότητες.

Ενόψει των γιορτών του Πάσχα τα φροντιστήρια θα σταματήσουν τη λειτουργία τους τη Μεγάλη Τετάρτη και θα λειτουργήσουν ξανά μετά από μία εβδομάδα περίπου.

Αυτή την περίοδο τα φροντιστήρια βρίσκονται σε εντατικούς ρυθμούς διδασκαλίας καθώς σε 20 ημέρες αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι αιτήσεις για Στρατιωτικές

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή από τους υποψήφιους των δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών.

Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με την απόκτηση του κωδικού πρόσβασης από τους υποψήφιους για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το