Τοπικά

Μεγαλώνει το οικονομικό άνοιγμα στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου

«Κόπηκαν» εντάλματα χωρίς να έχουν πληρωθεί προμηθευτές

Σύσκεψη με τα διοικητικά στελέχη των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου συγκάλεσε χθες η αντιδήμαρχος κ. Νατάσσα Οικονόμου για να καταγραφούν οι υποχρεώσεις και τα οικονομικά ανοίγματα από τα βιβλία που δεν κλείνουν γιατί δεν παραδόθηκαν, εντός των χρονοδιαγραμμάτων, από υπηρεσιακό παράγοντα του Δήμου Βόλου. Στο μεταξύ σήμερα στις 10 το πρωί θα καταθέσει στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διεξάγεται για να διαπιστωθεί πώς διοχετεύθηκαν χρήματα σε εργολάβο, χωρίς παραστατικά, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Στάμος.

Ο υπάλληλος του Δήμου Βόλου που φέρεται να εμπλέκεται ,ήταν εκείνος που ζήτησε να καταθέσει στην ΕΔΕ ο πρώην αντιδήμαρχος, καθώς υποστηρίζει ότι ο ίδιος «δεχόταν εντολές».

Σε χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε η αντιδήμαρχος κ. Νατάσσα Οικονόμου για τα οικονομικά ανοίγματα στα Νομικά Πρόσωπα διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν καταβληθεί και οι ασφαλιστικές εισφορές Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, με το οικονομικό «άνοιγμα» να αγγίζει τελικά τα 800.000 ευρώ.

Στο ποσό συμπεριλαμβάνονται τα εντάλματα προς τους προμηθευτές, αλλά και τα πλεονάσματα που δεν έχουν αποδοθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιδήμαρχος διαπίστωσε χθες ότι σε Νομικά Πρόσωπα είχαν κοπεί εντάλματα χωρίς ωστόσο να έχουν εξοφληθεί οι προμηθευτές και ζήτησε την άμεση ακύρωσή τους.

Διευθυντές αναρωτήθηκαν γιατί ενώ υπήρχαν πλεονάσματα στα ταμεία, δεν πληρώθηκαν οι προμηθευτές, αλλά αυτή η ερώτηση δεν ήταν δυνατόν να απαντηθεί εφόσον τα βιβλία δεν έχουν παραδοθεί, ενώ χθες ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε στα οικονομικά με προτροπή υπαλλήλων.

Εργαζόμενοι που είχαν λάβει δάνεια καλούνται από τραπεζικούς οργανισμούς να ξοφλήσουν εντόκως καθυστερημένες δόσεις. Οι δανειακές υποχρεώσεις καταβάλλονταν από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας και χθες εστάλη επίσημο έγγραφο από το Δήμο σε συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα, το οποίο καλείται να δώσει λεπτομέρειες για τις καθυστερήσεις των δανείων.

Στο μεταξύ σήμερα στην ΕΔΕ που διεξάγεται για ποσό 150.000 ευρώ που διατέθηκε σε εργολάβο χωρίς παραστατικά, θα κληθεί να καταθέσει ο κ. Στάμος, ο οποίος θα υποστηρίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο ίδιος δεν είχε κανένα δικαίωμα να δώσει εντολές στον υπάλληλο και θα τονίσει ότι τη δικαιοδοσία την είχε μόνο ο Δήμαρχος.

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Βούλγαρης με τη σειρά του προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα με τα οικονομικά και δηλώνει άγνοια για τα «ανοίγματα» και για όσα υποστηρίζει ο υπηρεσιακός παράγοντας.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το