Ματιές & Γνώμες

Ματιές και γνώμες 27 Οκτωβρίου

Τα σκουπίδια στο πάρκο

 

Καλή, από πλευράς καιρικών συνθηκών, η χθεσινή ημέρα και πολλοί ήταν αυτοί που την εκμεταλλεύτηκαν για μια βόλτα στην παραλία του Βόλου. Πολλοί και οι νέοι, που ως συνήθως, βρέθηκαν στα «πεζούλια» στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Ήπιαν τον καφέ τους, έφαγαν τα σουβλάκια τους, αλλά ό,τι απέμεινε δεν τα πέταξαν στα καλαθάκια που υπάρχουν στο πάρκο. Προτίμησαν να τα πετάξουν στο γρασίδι και να φύγουν, ήσυχοι ότι κάποιοι θα τρέξουν από πίσω τους να καθαρίσουν το χώρο.

Η καθαριότητα, όμως, δεν είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου. Έχουμε και εμείς οι πολίτες την ευθύνη μας. Ας δείχνουμε τουλάχιστον ότι είμαστε πολιτισμένοι.

Γ.Τσ.

 

 

Ταλαιπωρία συνδρομητών ΟΤΕ

 

Κατέβηκε ο άνθρωπος από το Πήλιο, για να πληρώσει το λογαριασμό του ΟΤΕ και φθάνοντας στο κεντρικό κατάστημα της Ιωλκού, ενημερώθηκε από υπάλληλο ότι γίνονται εργασίες διαμόρφωσης του κτιρίου και του καταστήματος και γι’ αυτό θα έπρεπε να απευθυνθεί στο κατάστημα «Γερμανός», που βρίσκεται στην Κ. Καρτάλη. Μετέβη ο άνθρωπος στο κατάστημα, για να βρει καμιά δεκαριά συνδρομητές μπροστά του να περιμένουν από τον έναν και μοναδικό ταμία να τους εξυπηρετήσει. Και εκφράζει την απορία, πώς είναι δυνατόν με έναν ταμία να καλύπτει τις ημέρες των εργασιών στο κεντρικό του ΟΤΕ, ο Οργανισμός τις ανάγκες του στην πόλη.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Παροχές ύδρευσης

σε Πορταριά και Μακρινίτσα

 

Νέες παροχές ύδρευσης θα κατασκευαστούν σε Πορταριά και Μακρινίτσα. Μελέτη της ΔΕΥΑΜΒ προϋπολογισμού 250.000 ευρώ αφορά στην κατασκευή νέων

παροχών ύδρευσης, είτε σε υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης είτε με επέκταση του δικτύου σε διάφορες θέσεις και κυρίως στις περιοχές της Μακρινίτσας και της Πορταριάς. Το έργο στοχεύει στην κάλυψη της υδροδότησης των πολιτών εντός 8 ημερών από την υποβολή της αίτησης. Ολοκλήρωση του έργου θα υπάρξει σε ένα χρόνο.

ΚΑΤ.ΤΑΣ

 

 

Εντός Νοεμβρίου

 

Μέσα στον επόμενο μήνα θα συνεδριάσει, όπως πληροφορούμαστε, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Βόλου για να συζητήσει το θέμα της μεταστέγασης του 2ου Γυμνασίου Βόλου στο σχολικό συγκρότημα Αναύρου. Το αίτημα έχει υποβληθεί από τη σχολική κοινότητα, η οποία περιμένει τις επόμενες κινήσεις από το Δήμο Βόλου. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Δήμο μόνο υπέρ των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων και μάλιστα Γυμνασίων, δεν είναι.

Φ.Σ.

 

 

Όσο υπάρχουν άνθρωποι

 

Εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Αλόννησο κάθε δεύτερη Πέμπτη και Παρασκευή η παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου κ. Μαρία Τσάμπρα. Η θέση παραμένει κενή, καθώς, παρά το γεγονός πως προκηρύχτηκε από το Υπουργείο Υγείας, ουδείς παιδίατρος, δέχεται να υπηρετήσει στο νησί. Το έκανε, όμως, η παιδίατρος κ. Μαρία Τσάμπρα και μάλιστα εθελοντικά, μεταβαίνοντας με το πλοίο από τη Σκόπελο κάθε δύο εβδομάδες, με τα έξοδα της παραμονής της στο νησί να καλύπτονται από γονείς και μια ομάδα αλλοδαπών που διαμένουν μόνιμα στην Αλόννησο. Πλέον, τα μωράκια και τα παιδάκια στην Αλόννησο έχουν τη γιατρό τους, έστω και κάθε δύο εβδομάδες, ενώ οι γονείς απαλλάχτηκαν από την ταλαιπωρία και τα έξοδα μετάβασης στο Βόλο για τις ιατρικές εξετάσεις. Μπορεί τόσοι και τόσοι παιδίατροι να αρνήθηκαν και να αρνούνται να υπηρετήσουν στην Αλόννησο προτιμώντας τις πρωτεύουσες. Ας είναι. Όσο υπάρχουν άνθρωποι και επιστήμονες μπορούμε να ελπίζουμε.

Β.Κ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το