Τοπικά

Ανακαίνιση της Μονάδας Χημειοθεραπείας

Στην ανακαίνιση του χώρου στέγασης της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου προχωρεί αυτή την περίοδο ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή θα τελεστούν τα εγκαίνια και θα τιμηθεί ο δωρητής ο κ. Χαράλαμπος Τσιμάς, με τη δωρεά του οποίου προχώρησαν ένα μεγάλο μέρος από τις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Η ευαισθησία των συμπολιτών για τη δημιουργία ανθρώπινων συνθηκών, όπου οι καρκινοπαθείς περνούν αρκετές ώρες την ημέρα κάνοντας χημειοθεραπεία, συνέβαλε στην εκδήλωση σημαντικών δωρεών, με αποτέλεσμα η Μονάδα Χημειοθεραπείας να  αποκτήσει πλέον ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Εδώ και ένα μήνα περίπου τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών βρίσκονται στο χώρο του Νοσοκομείου παρακολουθώντας τις εργασίες ανακαίνισης της Μονάδας, η οποία στεγάζεται στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου και πιο συγκεκριμένα στην Κλινική που παλιά στεγαζόταν η Χειρουργική.

Με τα χρήματα που συγκέντρωσε ο Σύλλογος από δωρεές, αλλά και διάφορες εκδηλώσεις, προχωρεί γοργά έχοντας τη στήριξη των αρμόδιων φορέων στην ανακαίνιση του χώρου με την τοποθέτηση νέων υποδομών υγιεινής, παραθύρων, πατωμάτων, ενώ δημιουργούνται ουσιαστικά δύο νέες αίθουσες με κλίνες, αλλά και κρεβάτια χημειοθεραπείας.

Σημειώνεται πως η Μονάδα Χημειοθεραπείας λειτουργεί μέχρι και το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια, όσοι καρκινοπαθείς πρέπει να νοσηλευτούν, μεταφέρονται είτε στην Παθολογική είτε στη Χειρουργική Κλινική.

Η Μονάδα Χημειοθεραπείας μετά από ενέργειες της διοίκησης είναι πλέον ενταγμένη στον οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου και μπορεί να διεκδικηθεί η ανάπτυξή της.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας, που αριθμεί 140 άτομα, κ. Φουστούκου υπογράμμισε πως μετά από δωρεά που έγινε από τον κ. Χαράλαμπο Τσιμά, διαμορφώθηκαν τα πατώματα, τα κουφώματα και άλλοι χώροι, ενώ πληρώθηκαν και οι εργάτες. Παράλληλα μετά από πόρους που συγκεντρώσαμε και εμείς ως Σύλλογος μέσα από την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, αλλά και δωρεών, κάναμε διάφορες παρεμβάσεις, όπως αντικατάσταση φωτισμού, τοποθέτηση νέων ειδών υγιεινής και κλινών, προμήθεια νέων κουρτινών. Ακόμη δημιουργήθηκαν δύο νέες αίθουσες ουσιαστικά η μία με κλίνες και η άλλη καρέκλες για τη χημειοθεραπεία. Η συμβολή των συμπολιτών ήταν καθοριστική για να γίνει η ανακαίνιση στο χώρο της Μονάδας Χημειοθεραπείας.

Την ερχόμενη Παρασκευή ο Σύλλογος Καρκινοπαθών θα τελέσει τα εγκαίνια της ανακαίνισης της Μονάδας παρουσία και μελών της διοίκησης, ενώ θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα και στον κ. Τσιμά για τη δωρεά που έκανε στο σύλλογο.

Το Νοσοκομείο Βόλου διαθέτει έναν ογκολόγο-παθολόγο, ενώ αίτημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών είναι να επανδρωθεί το Νοσοκομείο και με δεύτερο γιατρό αυτής της ειδικότητας. Τα περιστατικά που καθημερινά αντιμετωπίζονται, ανέρχονται μεταξύ 15-20, ενώ στα 300 ανήλθαν τα νέα περιστατικά για το 2011.

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το