Ματιές & Γνώμες

Ματιές και γνώμες 26 Οκτωβρίου

 

ΦΩΤΟΣΧΟΛΙΟ

Σάπισε το γεφυράκι

Μέρα με τη μέρα καταστρέφεται το γεφυράκι που βρίσκεται λίγο πριν τις εκβολές του χειμάρρου Κραυσίδωνα στο λιμάνι. Τα ξύλα σάπισαν από την έκθεσή τους σε βροχή και ήλιο, αφού κανείς από τη μέρα που κατασκευάστηκε δεν φρόντισε να το ενισχύσει με κάποιο προστατευτικό λάδι, αυξάνοντας το προσδόκιμο χρόνο ζωής του. Ό,τι συμβαίνει σε όλα αυτά τα μικρά δημόσια και δημοτικά έργα που δεν συντηρούνται. Έχουμε την εντύπωση μάλιστα, πως η γέφυρα χάλασε πριν προλάβει να ολοκληρωθεί. Είχε τοποθετηθεί και χρησιμοποιούταν από το κοινό με πατέντες στη ζεύξη των δύο σημείων της. Με παλέτες τοποθετημένες η μία πάνω στην άλλη επιτυγχάνονταν η …επιβίβαση και η …αποβίβαση των πεζών στο κατάστρωμα της γέφυρας.

Παν. Γιαν.

 

Καθυστερεί

 

Εδώ και αρκετό καιρό είναι έτοιμο το βιοκλιματικό κτίριο για τη στέγαση του 17ου Νηπιαγωγείου στην περιοχή του Καραγάτς. Ωστόσο το σχολείο δεν έχει μεταστεγαστεί, καθώς ο ΟΣΚ θα πρέπει να αποστείλει τον απαραίτητο εξοπλισμό. Πότε; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με ασφάλεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές τις ημέρες ο ΟΣΚ θα προκηρύξει νέο διαγωνισμό για την προμήθεια εξοπλισμού. Επομένως θα περιμένουμε πολύ ακόμη, ώστε τα νήπια να διδάσκονται σε ένα πολύ σύγχρονο κτίριο;

Φ.Σ.

 

 

Παράνομη υλοτόμηση

Παράγινε το κακό, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, με την παράνομη υλοτόμηση στην Όθρυ. Το δάσος των Κοκκωτών, κατά δήλωση του Δημάρχου Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκου, αποψιλώνεται με γοργούς ρυθμούς, ενώ κατατέθηκαν μηνύσεις σε παράνομους υλοτόμους που πιάστηκαν στα πράσα. Τώρα η Δικαιοσύνη θα πρέπει να φανεί αμείλικτη σε εκείνους που καταστρέφουν το περιβάλλον, καθώς στο όνομα της οικονομικής κρίσης δεν είναι δυνατόν να χάσουμε και τους λίγους πνεύμονες πρασίνου που έχουν απομείνει στην περιοχή μας και την Ελλάδα γενικότερα.

Γ.Ξ.

 

 

 

Άπλυτοι κάδοι

 

«Εστία μόλυνσης» χαρακτηρίζουν κάτοικοι συνοικιών του Βόλου και της Νέας Ιωνίας τους κάδους απορριμμάτων, ζητώντας από τους επικεφαλής της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου το τακτικό πλύσιμό τους. Όπως υποστηρίζουν οι πολίτες, παρά την πτώση της θερμοκρασίας τούτη την εποχή, η δυσοσμία αναδίδεται έντονη από τους κάδους, με το πρόβλημα να παρατηρείται οξυμένο στις γειτονιές κυρίως. Οι ίδιοι σημειώνουν ότι δεν τολμούν να πλησιάσουν τους κάδους και να αγγίξουν με γυμνά χέρια τα καπάκια τους. Οι έχοντες την ευθύνη οφείλουν να λάβουν επιτέλους σοβαρά υπόψη τους τις διαμαρτυρίες και τα παράπονα των πολιτών και να μεριμνήσουν άμεσα, έτσι ώστε οι κάδοι απορριμμάτων να πλένονται τακτικά και στις γειτονιές, όχι μόνο στο κέντρο.

Β.Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το