Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 24-12-2013

Σίριαλ η διαγράμμιση στο Πήλιο

Τόσο δύσκολο και κοστοβόρο ήταν τελικά να γίνει αυτή η διαγράμμιση στο δρόμο του Πηλίου από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας; Από το φθινόπωρο το έταξε ο αντιπεριφερειάρχης στους κατοίκους του Ανατολικού Πηλίου. Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα και ακόμη να… ζωγραφιστεί. Όσοι μένουν σε ορεινές και δύσκολες οδικά περιοχές ξέρουν τι θα πει ομίχλη και πόσο επικίνδυνη είναι η οδήγηση…

Ήρθαν τα Χριστούγεννα. Και μαζί τους κάποιοι ακόμη πιστοί λάτρεις του Πηλίου… Μία άσπρη γραμμή σίγουρα βοηθά οδηγούς που δεν γνωρίζουν το δρόμο και την περιοχή. Έχει που έχει τα χάλια του ο δρόμος του Πηλίου να κινδυνεύουν άνθρωποι από την έλλειψη μίας άσπρης γραμμής;

Τελικά στην Ελλάδα του 2013, τα αυτονόητα και τα άκρως αναγκαία είναι τόσο δύσκολο να γίνουν; Πριν συμβεί κάτι σοβαρό και εκ των υστέρων λέμε «ω, ρε τι έγινε…» και ψάχνουμε για δράστες….

Τ. Κ.

 

 

Ξεχείλισαν οι κάδοι

Ξεχειλισμένοι ήταν όλο το Σαββατοκύριακο οι κάδοι ανακύκλωσης σε αρκετά σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου, με αποτέλεσμα υλικά, όπως πλαστικά, χαρτικά, γυαλικά, να κείτονται δίπλα στους κάδους. Το θετικό ότι οι κάτοικοι ανταποκρίνονται στην έννοια της ανακύκλωσης και προσπαθούν να ενδυναμώσουν το θεσμό. Ωστόσο και η αποκομιδή θα γίνεται όλο και πιο συχνά, ώστε να εξυπηρετούνται οι δημότες και να μη δημιουργείται ρύπανση.

Φ.Σ.

 

 

Καθαριότητα

Τον τακτικό καθαρισμό των καλαθιών απορριμμάτων κατά μήκος της οδού Ερμού ζητούν από την αρμόδια Υπηρεσία της Δημοτικής Αρχής Βόλου διερχόμενοι πεζοί, αλλά και καταστηματάρχες. Σύμφωνα με τους ίδιους, τα καλάθια ξεχειλίζουν από σκουπίδια, τα οποία σχηματίζουν σωρούς στον πεζόδρομο, εικόνα που δεν αρμόζει στην εμπορική αγορά της πόλης χρονιάρες μέρες. Ο καθαρισμός των καλαθιών απαιτείται για τη γιορταστική τουλάχιστον περίοδο να γίνεται ανά τακτά χρονικά διάστημα στη διάρκεια της ημέρας. Η εμπορική αγορά της πόλης κινείται πλέον σε γιορταστικούς ρυθμούς, κατακλύζεται από κόσμο, ο οποίος είτε πραγματοποιεί τις αγορές του είτε απολαμβάνει τη βόλτα του, και απαιτείται να είναι πεντακάθαρη. Οι επικεφαλής της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου ας δώσουν εντολή στα συνεργεία να διέρχονται τακτικά τούτη την περίοδο από την Ερμού και να απομακρύνουν τα σκουπίδια από τα καλάθια.

Β.Κ.

 

 

Άντε και του χρόνου…

Εκατοντάδες παρεμβάσεις, έγγραφα, υπομνήματα, σχεδιασμοί για τη μεταφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το κέντρο του Βόλου σε άλλο σημείο της πόλης ώστε να διασφαλίζονται καλύτερες συνθήκες ταχείας και αποτελεσματικής επέμβασης.

Βέβαια, όταν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχεδίαζε τη μεταφορά των αστυνομικών υπηρεσιών από το μισθωμένο κτίριο της Γ. Καρτάλη στη Ν. Ιωνία, ουδείς έθεσε με σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο το νέο μέγαρο να στεγάσει Αστυνομία και Πυροσβεστική.

Αριστερά η Πυροσβεστική, δεξιά η Αστυνομία σε ένα δίδυμο κτίριο εκτός του κεντρικού αστικού ιστού, θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες των υπηρεσιών, αλλά και των ωφελουμένων.

Τελικά, πάλι μισές δουλειές…

Το οικόπεδο που πρόσφερε ο Δήμος Ν. Ιωνίας ήταν… μικρό, ίσα – ίσα δηλαδή για ένα αστυνομικό μέγαρο, με τα δεδομένα φυσικά που κάποιοι θεωρούν πως θα λειτουργεί η Αστυνομία την επόμενη εικοσαετία, δίχως να συνεκτιμούν όλη αυτή την τεχνολογική εξέλιξη που αλλάζει καθημερινά όλα όσα γνωρίζαμε.

Πλάκα έχει στο τέλος να προταθεί η μεταστέγαση της Πυροσβεστικής στο κτίριο που μισθώνει σήμερα η ΕΛ.ΑΣ…

Α.Φ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το