Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 22-10-2013

Άφαντα τα καλντερίμια

από τα φύλλα

Περιπατητής του Πηλίου με την φωτογραφία που απέστειλε στη «Θ», αναδεικνύει το ζήτημα της μη βατότητας των καλντεριμιών. Είναι άφαντα κάτω από μεγάλες ποσότητες φύλλων, εμποδίζοντας όσους θέλουν να τα περπατήσουν. Η εικόνα, άκρως φθινοπωρινή, πρέπει να προβληματίσει όσους ενδιαφέρονται για τον τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Γραφειοκρατία αντί

ηλεκτρονικής διασύνδεσης

Η έκδοση απανωτών πιστοποιητικών γέννησης από την ίδια μητέρα ανά έξι μήνες σε διαφορετικά Ληξιαρχεία Δήμων της χώρας, με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας, αναδεικνύει το τεράστιο ζήτημα της μη ηλεκτρονικής διασύνδεσης των υπηρεσιών. Δεν υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου των πιστοποιητικών που μπορεί να εκδώσει ο οποιοσδήποτε και για οποιονδήποτε, αφού μεταξύ τους ασφαλιστικά ταμεία, ληξιαρχεία, αστυνομίες, εφορίες δεν είναι διασυνδεδεμένες. Δυστυχώς η γραφειοκρατία επιβιώνει το 2013, ενώ θα έπρεπε όλα να κινούνται ηλεκτρονικά και μέσω διαδικτύου, χωρίς καν την αυτοπρόσωπη προσέλευση του ενδιαφερόμενου πολίτη στην υπηρεσία. Στην Ελλάδα το διαδίκτυο καθυστερεί, προς όφελος των θέσεων εργασίας και της γραφειοκρατίας.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Λακκούβα

Μια μεγάλη λακκούβα έχει δημιουργηθεί στη συμβολή των οδών Ροζού και Δημάρχου Γεωργιάδου. Το πρόβλημα το είχαμε τονίσει και ένα μήνα πριν, αλλά ουσιαστικά δεν υπήρξε αντιμετώπιση της ζημιάς. Η συγκεκριμένη οδός είναι πολυσύχναστη από τη διέλευση οχημάτων και κάποια παρέμβαση θα πρέπει να γίνει άμεσα. Εξάλλου πρόκειται για ένα θέμα που αφορά ακόμη στους ποδηλάτες και τους πεζούς που μπορεί από απροσεξία να πέσουν στη λακκούβα και να τραυματιστούν.

Φ.Σ.

 

 

Είναι σημαντικό

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στην εποχή της κρίσης κάποιοι συμπολίτες αποφάσισαν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και να πάρουν απολυτήριο Γυμνασίου, έστω και αν δεν βρίσκονται στην εφηβική ηλικία. Δεν είναι η πρώτη χρονιά που λειτουργεί το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, αλλά το σημαντικό είναι ότι οι δυσκολίες της καθημερινότητας δεν λύγισαν αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους. Τους αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια

Γ. Τσ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το