Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 21/6/2013

Κίνδυνος ατυχήματος

Καθημερινό είναι το φαινόμενο οδηγοί ΙΧ που διέρχονται από την 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ όταν διασταυρώνονται με τη Δημητριάδος να τη διασχίζουν για 50 περίπου μέτρα κάθετα και αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας, προκειμένου να βγουν στην Ιάσονος μέσω της Σόλωνος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εγκυμονούνται κίνδυνοι για την πρόκληση ατυχήματος, καθώς μια μικρή απροσεξία αρκεί για να συμβεί το κακό. Τόσο η Τροχαία, όσο και οι αρμόδιοι του Δήμου Βόλου θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο ώστε να μπει τέλος σε τέτοιου είδους οδηγικές συμπεριφορές, με αναγνώστες να προτείνουν ακόμη και την τοποθέτηση κάμερας για να καταγράφει τους παραβάτες.

Γ.Ξ.

 

Κλείνουν το πεζοδρόμιο

Εδώ και αρκετές ημέρες στη διασταύρωση Μαυροκορδάτου και Αλεξάνδρας, δίπλα στον κάδο απορριμμάτων έχουν αφεθεί τα κλαδιά που κάποιοι έκοψαν από νεραντζιές και άλλα δέντρα. Τα κλαδιά είναι πολλά, με αποτέλεσμα να έχουν καταλάβει όλο το πεζοδρόμιο και οι πεζοί να υποχρεώνονται να κατέβουν στο δρόμο. Έχουν περάσει δε τόσες ημέρες, τα φύλλα των κλαδιών έχουν ξεραθεί. Επειδή κανείς δεν έχει βρεθεί να ειδοποιήσει την αρμόδια υπηρεσία, ας φροντίσει η τελευταία για την απομάκρυνση των κλαδιών από το συγκεκριμένο σημείο.

Γ.Τσ.

 

 

Το Αθλητικό Κέντρο

Χιλιαδούς

Δεν είναι η πρώτη φορά που η στήλη αναφέρεται σε προβλήματα στο Αθλητικό Κέντρο της Χιλιαδούς. Όπως ενημέρωσε Βολιώτης που συχνά επισκέπτεται το συγκεκριμένο χώρο, τα φύλλα από τα πλατάνια που έχουν πέσει στους διαδρόμους τρεξίματος έχουν ξεραθεί, με αποτέλεσμα κάποιοι να ρίχνουν νερό για να αποφύγουν τη σκόνη και να δημιουργείται λάσπη, εμποδίζοντας όσους θέλουν να αθληθούν. Το πρόβλημα θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν φρόντισε κάποια Υπηρεσία να μαζέψει τα ξεραμένα φύλλα.

Επιπλέον, επειδή τα καλαθάκια για τα απορρίμματα δεν επαρκούν, η λύση που δόθηκε ήταν να κρεμαστούν σακούλες στα ξύλινα κάγκελα, τις οποίες κανείς δεν απομακρύνει όταν γεμίσουν. Και το «κερασάκι» είναι ότι τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν από τον καθαρισμό του πάρκου έχουν τοποθετηθεί σε μεγάλες πράσινες σακούλες, οι οποίες έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και μία εβδομάδα στο πεζοδρόμιο επί της Γιάννη Δήμου.

Επισκέπτες του Κέντρου, αλλά και περιοίκοι ζητούν από το Δήμο να δει πιο επισταμένα το θέμα της καθαριότητας στο συγκεκριμένο χώρο.

Γ. Τσ.

 

Κάδος εστία μόλυνσης

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ελ. Βενιζέλου και Καραμπατζάκη στη Ν. Ιωνία. Πριν από ένα μήνα η Υπηρεσία Καθαριότητας άλλαξε ένα κατεστραμμένο κάδο απορριμμάτων με έναν άλλο, αλλά το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο. Ο νέος κάδος που τοποθετήθηκε έχει «πατικωμένη βρώμα» μέχρι τη μέση, που αναδίδεται έντονη δυσοσμία, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα σύννεφο από μύγες πάνω από τον κάδο. Επιπλέον, επειδή το καπάκι του κάδου δεν κλείνει καλά, τη δυσοσμία την αισθάνονται όσοι διέρχονται από το σημείο αυτό, αλλά και όσοι διαμένουν κοντά.

Ζητούν επιτακτικά από την αρμόδια Υπηρεσία να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση του κάδου, αλλά και να καθαριστεί η κοίτη του Κραυσίδωνα από άχρηστα αντικείμενα που πέταξαν κάποιοι τις τελευταίες ημέρες.

Γ. Τσ.

 

Μόνιμοι γιατροί

Και η Παιδιατρική μπήκε πλέον στο πλαίσιο των Κλινικών που κινδυνεύουν να μείνουν με ελάχιστο προσωπικό αδυνατώντας έτσι να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Πλέον δεν υπάρχουν τα περιθώρια για άλλες κωλυσιεργίες. Το υπουργείο Υγείας πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα για το διορισμό των δέκα επικουρικών γιατρών. Αλλά το ζήτημα δεν είναι μόνο οι επικουρικοί γιατροί. Πρέπει να διοριστούν μόνιμοι γιατροί, ώστε να «αναπνεύσει» ουσιαστικά το Νοσοκομείο Βόλου.

Φ.Σ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το