Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 19-11-2013

Μέτρα εδώ και τώρα

Με το πρώτο κρύο, χθες, φούντωσε η ρύπανση από τα τζάκια. Η κατάσταση ήταν δραματική και όλα δείχνουν πως ο χειμώνας θα περάσει δύσκολα και με τους πολίτες να κυκλοφορούν με μάσκες. Περιφερειακή Ενότητα και Δήμος ας συντονιστούν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση και ας θέσουν σε εφαρμογή μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών. Η περσινή χρονιά, να θυμίσω, πέρασε με αντιπαραθέσεις, σχετικά με περιβόητα σχέδια αντιμετώπισης ρύπανσης από τζάκια. Φέτος ελπίζουμε και περιμένουμε να εφαρμοστούν.

Τ. Κ.

 

 

Κιγκλιδώματα

Να κατασκευαστεί προστατευτικό κιγκλίδωμα στην οδό Διμηνίου, στην στροφή στην περιοχή Σαμπάναγας, εκεί όπου πρόσφατα σκοτώθηκε ένας δικυκλιστής πέφτοντας σε χαντάκι βάθους τριών μέτρων, ζητεί βολιώτης. Αναφέρει ότι στο σημείο έχουν τοποθετηθεί προσωρινά κορύνες σήμανσης της επικινδυνότητας της στροφής, αλλά πρέπει να δοθεί μόνιμη λύση προστασίας των διερχομένων. Εξάλλου ο ίδιος δημότης παρατηρεί ότι σε πολλά σημεία πεζοδρόμων στο κέντρο της πόλης, έχουν ξεβιδωθεί και κλαπεί τα κιγκλιδώματα αποτροπής της στάθμευσης, όπως στην οδό Κουμουνδούρου, μεταξύ Δημητριάδος και Ιάσονος, ή στην οδό Σπυρίδη, στην είσοδο του εμπορικού κέντρου.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Όχληση στη συμβολή

Δημητριάδος-Αγ. Νικολάου

Την έντονη αντίδραση των περιοίκων έχει προκαλέσει η κατάσταση που επικρατεί καθημερινά, από πολύ νωρίς το πρωί, στη συμβολή των οδών Δημητριάδος-Αγίου Νικολάου, όπου λειτουργεί και το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, από τις 6 το πρωί, η όχληση είναι έντονη από τα οχήματα, Ι.Χ. και δίκυκλα, με τα οποία μεταβαίνουν για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες στα ΕΛΤΑ. Ενδεικτικά μια μέρα, πολύ νωρίς, γύρω στις 6, ένας πολίτης άφησε τη μηχανή από το δίκυκλο σε λειτουργία, προκαλώντας θόρυβο, με συνέπεια οι περίοικοι να αντιδράσουν. Το τμήμα της οδού Αγίου Νικολάου, από την οδό Δημητριάδος μέχρι και την εκκλησία, μόνο για πεζοδρομημένο δεν μοιάζει, καθώς διέρχονται συνεχώς διάφορα οχήματα, με αποτέλεσμα οι πεζοί, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα βέβαια το έχουν οι ηλικιωμένοι και οι μητέρες με τα βρέφη και τα μικρά παιδιά.  Για ποια ποιότητα ζωής μπορούν να μιλούν οι περίοικοι, όταν καθημερινά ζουν αυτόν τον «πονοκέφαλο»; Πώς μπορούν να παρέμβουν οι αρμόδιοι στο συγκεκριμένο θέμα;

Φ.Σ.

 

 

Χρειάζεται σήμανση

Ξεκίνησαν επιτέλους χθες τα έργα για την επισκευή της σιδερένιας γέφυρας, που ενώνει  τη συνοικία της Χιλιαδούς με την αντίστοιχη της Αγ. Παρασκευής. Οι εργασίες είναι απαραίτητες, αφού η γέφυρα, τύπου μπέλεϊ, βρίσκονταν σε πολύ κακή κατάσταση και οι οδηγοί των οχημάτων εξέφραζαν φόβους για την αντοχή της. Ωστόσο, όπως έλεγαν κάτοικοι της περιοχής, μέχρι να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις χρειάζεται να τοποθετηθούν προειδοποιητικά σήματα, γιατί οι οδηγοί αντιλαμβάνονται ότι το δάπεδο της γέφυρας έχει ξηλωθεί όταν φτάνουν πολύ κοντά.

Γ. Τσ.

 

 

Μόνο παιδότοπος

δεν είναι….

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο πάρκο, στη διασταύρωση των οδών Επισκοπής και Εθνικής Αντιστάσεως. Το πάρκο, όπως λένε περίοικοι, από παιδότοπος έχει μετατραπεί σε… σκυλότοπος. Και αυτό γιατί φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί την εύκολη λύση για τους ζωόφιλους για να βγάλουν τα τετράποδά τους βόλτα. «Δεν μπορούμε να πάμε τα παιδιά στην παιδική χαρά, γιατί σε κάθε βήμα τους πατούν σε ακαθαρσίες των σκυλιών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία τους», λένε περίοικοι που ζητούν την άμεση παρέμβαση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου για να καθαρίσει το χώρο και παράλληλα να ληφθούν μέτρα, ώστε να επιβάλλονται ποινές σ’ αυτούς που οδηγούν τα τετράποδα στο συγκεκριμένο χώρο και δεν φροντίζουν να μην τον λερώνουν. Έλεος πια, λένε οι περίοικοι.

Γ. Τσ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το