Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 13-11-2013

Υποχώρησαν τα καπάκια

φρεατίων στην Ιωλκού

 

 

Τα καπάκια των φρεατίων στην οδό Ιωλκού, από το ύψος του Πανταζόπουλου μέχρι τις Αηδονοφωλιές, στο δεξιό ρεύμα ανόδου της οδού, έχουν υποχωρήσει, με αποτέλεσμα τα διερχόμενα αυτοκίνητα να πέφτουν μέσα και να έχουμε κραδασμούς και κίνδυνο εκτροπής. Τα εν λόγω φρεάτια είναι πολλά και πρέπει άμεσα να επισκευαστούν επισημαίνουν διερχόμενοι οδηγοί.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Να πληρώνουν στις τράπεζες

τα τέλη κυκλοφορίας

χωρίς την εκτύπωση

 

 

Με αφορμή το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πύλης του Taxisnet το απόγευμα της Δευτέρας για την εκτύπωση των ειδοποιητηρίων των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2014, φορολογούμενος επισημαίνει ότι πολλοί κάτοχοι αυτοκινήτων, που δεν είναι χρήστες του ίντερνετ, θα αναγκαστούν να προστρέξουν στους λογιστές τους ή σε γνωστούς και φίλους, για τη διαδικασία. Γι’ αυτό ο φορολογούμενος επαναφέρει την πρόταση, που είχε ισχύσει και πέρυσι, να πηγαίνουν οι κάτοχοι ΙΧ με την άδεια κυκλοφορίας και την ταυτότητά τους στις τράπεζες και να πληρώνουν εκεί, χωρίς να τα έχουν εκτυπώσει, τα τέλη. Ούτως ή άλλως, τονίζει, πάλι από τον γκισέ της τράπεζας θα περάσουμε.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Πεζοδρόμηση

 

Την πεζοδρόμηση οδών ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης ζητούν από τη Δημοτική Αρχή Βόλου διερχόμενοι πεζοί, αλλά και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εμπορική αγορά. Σύμφωνα με τους ίδιους, με την υφιστάμενη κατάσταση καθίσταται προβληματική και επικίνδυνη συνάμα η διέλευση τόσο των πεζών, όσο και των οχημάτων. Είναι κοινή πλέον η διαπίστωση ότι οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, κυρίως λόγω της λανθασμένης νοοτροπίας οδηγών, δεν εξυπηρετούν τους πεζούς, οι οποίοι σε κάθε τους βήμα κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τα διερχόμενα οχήματα. Η πεζοδρόμηση των οδών αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση και η Δημοτική Αρχή οφείλει το συντομότερο δυνατό να λάβει την απαιτούμενη απόφαση, προκειμένου οι πεζοί να κινούνται με ασφάλεια και άνεση.

Β.Κ.

 

 

Πέντε λεπτά για δυο τετράγωνα

Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο, αλλά αξίζει τον κόπο να επανερχόμαστε για να θυμίζουμε στους αρμόδιους ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου πρέπει το συντομότερο δυνατό να μεταστεγαστεί. Το προηγούμενο Σάββατο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και όχι από τα μεγάλα, θέλησε να διασχίσει την Κουμουνδούρου προφανώς για να μεταβεί σε κάποιο περιστατικό και χρειάστηκε περισσότερα από πέντε λεπτά της ώρας για μια διαδρομή δυο τετραγώνων λόγω στενότητας του δρόμου και παράνομα παρκαρισμένων ΙΧ. Φανταστείτε τώρα να προκύψει ένα σοβαρό περιστατικό και να θέλουν να βγουν στη Δημητριάδος τρία και τέσσερα μεγάλα οχήματα πόση ώρα θα κάνουν και πόσο έγκαιρα θα φτάσουν…

Γ.Ξ.

 

 

Επιστροφή στο χωριό

 

Είναι ενδιαφέρουσα η τάση που καταγράφεται πλέον και στη Μαγνησία, όπου δηλαδή νέοι συνταξιούχοι επιλέγουν να ζήσουν σε μια παράκτια ή πεδινή περιοχή, φεύγοντας από την πόλη, το αστικό κέντρο, που διέμεναν για χρόνια, χωρίς, όμως, να απομακρυνθούν χωρικά για πολύ, ώστε να μη στερηθούν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, όπως στην υγεία.

Η εισροή ηλικιωμένων από την πόλη στην περιφέρεια δημιουργεί νέες δυνατότητες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν έντονα στο Κεντρικό και Νότιο Πήλιο, όπου η παρουσία των αλλοδαπών ηλικιωμένων είναι δεδομένη. Εξάλλου πρόκειται για πανέμορφα μέρη που αναδεικνύουν την καλή ποιότητα ζωής.

Φ.Σ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το