Τοπικά

Π.Σκοτινιώτης: Αν επιβεβαιωθούν οι «διαρροές» για απολύσεις παραδίδουμε τα κλειδιά του Δήμου Βόλου

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

«Αν δεν διαψευστούν κατηγορηματικά οι «διαρροές» προς στον τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο Δήμος Βόλου φέρεται να έχει περίσσευμα 409 υπαλλήλων οι οποίοι μπορεί να οδηγηθούν σε απόλυση, δεν έχουμε παρά να παραδώσουμε τα κλειδιά του Δήμου στους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης.

Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα» σήμερα το πρωί, ο Πάνος Σκοτινιώτης έκανε λόγο για ελαφρότητα με την οποία διαρρέονται τέτοια σενάρια, όταν μάλιστα το ένα αναιρεί το άλλο.  Όπως εξήγησε, πριν από λίγες μέρες είχε «διαρρεύσει» στο «Βήμα» ένα σενάριο που έλεγε ότι ο Δήμος Βόλου έχει έλλειμμα προσωπικού. Χθες εμφανίστηκε στο «Έθνος» ένα άλλο σενάριο, το οποίο εμφανίζει τον Δήμο Βόλου να έχει περίσσευμα προσωπικού.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, που διαχειρίζονται με τέτοια ελαφρότητα τόσο σοβαρά ζητήματα. «Είναι προφανές ότι αν αυτά τα σενάρια δεν διαψευστούν και αποδειχθεί ότι ισχύουν, σημαίνει ότι στο σκοτάδι παίρνονται αποφάσεις για διάλυση των Δήμων, γιατί περί αυτού πρόκειται. Αν μιλάμε ότι 409 υπάλληλοι περισσεύουν στο Δήμο Βόλου, ας έρθει ο κ. Μιχελάκης και ο κ. Μητσοτάκης να τους παραδώσουμε τα κλειδιά και να φύγουμε. Δεν εκλεχθήκαμε  στο Δήμο για να περνάμε την ώρα μας, ούτε γιατί δεν είχαμε επαγγελματική απασχόληση», δήλωσε ο Δήμαρχος Βόλου.

Όπως ανέφερε, σήμερα το μεσημέρι έχει συνεδρίαση η ΚΕΔΕ και γι’ αυτό το θέμα, ενώ πριν τη συνεδρίαση  υπάρχει συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Μιχελάκη. Περιμένουμε να δούμε πώς έχουν τα πράγματα και αν θα υπάρξει κατηγορηματική διάψευση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Γρηγοράκος, που φέρεται να λέει όσα αναφέρονται στο χθεσινό δημοσίευμα του «Έθνους», πριν από μια εβδομάδα βρισκόταν στη Λάρισα, σε σύσκεψη που οργάνωσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Στη σύσκεψη αυτή, που συμμετείχαν όλοι οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας,   διαβεβαίωσε με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες διαθεσιμότητες από τους Δήμους, τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις συνδικαλιστών του Δήμου ότι θα μπορούσε να σωθεί η κατάσταση αν η Δημοτική Αρχή καταργούσε τα νομικά πρόσωπα και ενέτασσε τους εργαζόμενους τους σε Διευθύνσεις του Δήμου, ο Πάνος Σκοτινιώτης δήλωσε ότι στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών του Δήμου εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, αλλά θα πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν είναι εξ ορισμού αποτελεσματικό κάτι τέτοιο. Άλλωστε, όπως ανέφερε, οι τελευταίες διαθεσιμότητες αφορούσαν προσωπικό του στενού Δήμου (Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Φύλακες).

«Είναι αυταπάτη να πιστεύουμε πως αν αυτές οι πολιτικές είναι πραγματικά αποφασισμένες, το θέμα θα αντιμετωπιστεί  με ένα διοικητικού χαρακτήρα “κόλπο”. Αν έχουν αποφασίσει να διώξουν 5000 εργαζόμενους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα τους βρουν είτε είναι στο στενό Δήμο, είτε στο Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, είτε στην Κοινωφελή Επιχείρηση», δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου, που υπογράμμισε ότι αυτό δεν είναι η λύση του προβλήματος, αλλά υπεκφυγή από το να δούμε το πρόβλημα κατάματα και να το αντιμετωπίσουμε, έχοντας απέναντι την κυβέρνηση και υπερασπιζόμενοι τους Δήμους  και το έργο που επιτελούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το