Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 04-07-2013

Χάθηκαν δεκάδες κυβικά νερό

Επί μισή ώρα περίπου χθες νωρίς το απόγευμα (γύρω στις 3.20 μέχρι 3.50) ο πυροσβεστικός κρουνός στη διασταύρωση των οδών Μακρυγιάννη και 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ έτρεχε νερό… Ο υπάλληλος του υδροφόρου του Δήμου Βόλου που ανεφοδιάστηκε νερό από τον κρουνό, δεν μπόρεσε να τον κλείσει, με αποτέλεσμα να κληθεί συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ και να τον κλείσει ύστερα από μισή ώρα περίπου. Όλη αυτή την ώρα το νερό έτρεχε και πλημμύρισε τους δρόμους της περιοχής. Δεκάδες κυβικά μέτρα νερό πήγαν χαμένα. Το ερώτημα είναι αν ο υπάλληλος της Καθαριότητας του Δήμου δεν μπορούσε να κλείσει τον κρουνό ή να σημειώθηκε βλάβη, που επιδιόρθωσε τελικά το συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Πράσινο μηδέν στην Ελ. Βενιζέλου (Ιωλκού)

Την παντελή απουσία φυτικού κεφαλαίου στους κοινόχρηστους χώρους της οδού Ελ. Βενιζέλου (Ιωλκού) από την πλ. Ελευθερίας μέχρι το λιμάνι επισημαίνουν περιπατητές.

Με δεδομένο το στενό εύρος των πεζοδρομίων και στις δύο πλευρές της οδού, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν μικρές εστίες πρασίνου, όπως περίπου οι εστίες των κάδων απορριμμάτων και να φυτευτούν θάμνοι, ανθοφόρα φυτά και δέντρα που δεν θα εμποδίζουν την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα μπορούσαν να γίνουν και σε πεζοδρόμια της Δημητριάδος, κυρίως μετά τη Σπυρίδη προς Ελ. Βενιζέλου κ.ά.

Είναι δύσκολο να προστεθεί λίγο πράσινο στο κέντρο της πόλης, έστω και στις θέσεις κομμένων δέντρων που μόνο προβλήματα προκαλούν;

Α.Φ.

 

 

Καθαρισμός στον Κραυσίδωνα

Σε χωματερή παραπέμπουν σημεία της κοίτης του χειμάρρου Κραυσίδωνα, καθώς κατακλύζονται από σκουπίδια, φερτές ύλες και άχρηστα ογκώδη αντικείμενα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι αν ο περαστικός σταματήσει στη συμβολή των οδών Καραμπατζάκη με Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία και στρέψει το βλέμμα του στην κοίτη θα αντικρίσει έναν άχρηστο καναπέ, τον οποίο κάποιοι ξεφορτώθηκαν ρίχνοντάς τον στο χείμαρρο. Περίοικοι και διερχόμενοι πεζοί ισχυρίζονται ότι έχει ενημερωθεί σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία της Δημοτικής Αρχής Βόλου, χωρίς, ωστόσο, να μεριμνήσει για την άμεση απομάκρυνση του αντικειμένου. Η ευθύνη, βεβαίως, ανήκει στους ασυνείδητους πολίτες, οι οποίοι διακατεχόμενοι από μια τουλάχιστον περίεργη νοοτροπία μετατρέπουν οι ίδιοι το χείμαρρο σε χωματερή. Ευθύνη, ωστόσο, αποδίδεται και στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, η οποία δεν μεριμνά σχετικά με τον τακτικό καθαρισμό του χειμάρρου. Ας «σηκώσουν μανίκια» οι έχοντες την ευθύνη και ας προγραμματίσουν επιτέλους τον τακτικό καθαρισμό του χειμάρρου. Δεν είναι απαραίτητο να περιμένουμε βροχοπτώσεις για να καθαρίζεται ο Κραυσίδωνας. Άχρηστα ογκώδη αντικείμενα, σκουπίδια και φερτές ύλες απαιτείται να απομακρυνθούν άμεσα.

Β.Κ. 

 

 

Διαφορές

Ζήτησαν χθες εργαζόμενοι στο πράσινο της Νέας Ιωνίας να γράψουμε δύο λόγια για τη δουλειά που έχει γίνει από 14 άτομα, που συγκροτούν την Υπηρεσία, εκ των οποίων τα 10 είναι γυναίκες, πλησίον των 60 ετών.

«Εάν εξαιρέσει κανείς την περιοχή του Πανθεσσαλικού, που δεν έχουμε προλάβει να καθαρίσουμε, η Νέα Ιωνία είναι πεντακάθαρη και καλούμε όποιον θέλει να συγκρίνει τη δουλειά μας με των εργολάβων» μας είπαν.

Μπορεί η εικόνα της Νέας Ιωνίας να είναι «καθαρή», αλλά η εικόνα του Βόλου εξακολουθεί να είναι απαράδεκτη. Πεζοδρόμια διαλυμένα, γεμάτα χόρτα, είναι η πραγματικότητα. Αναρωτιόμαστε αν είναι τόσο δύσκολο, να συνεργαστεί η Τεχνική Υπηρεσία με το Πράσινο, για να μπορέσουμε να περπατήσουμε στα πεζοδρόμια της πόλης.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Χωρίς σήμανση

Χωρίς σήμανση βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος στην περιοχή των Παλαιών, επί της οδού Λαμπράκη. Και δεν αναφερόμαστε στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο σημείο ακόμη δεν έχει καθαριστεί από τα χόρτα.

Τουλάχιστον, ένας τέτοιος χώρος δεν θα έπρεπε να έχει και μια σήμανση, ώστε να γνωρίζει ο επισκέπτης ή ακόμη και ο πολίτης, περί τίνος αρχαιολογικά ευρήματα πρόκειται;

Με απλές μικρές κινήσεις θα μπορούσαμε να αναδείξουμε ακόμη καλύτερα την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Φ.Σ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το