Τοπικά

Εντάσεις στη γενική συνέλευση των εργαζομένων ΟΤΑ

ΟΤΑ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συντεταγμένα το «μπλοκ» της ΔΑΣ ΟΤΑ καταψήφισε χθες τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, όπου απειλήθηκαν ακόμη και επεισόδια, όταν εργαζόμενη κατηγόρησε τις καθαρίστριες των σχολείων για «φακελάκι».

Σε μια συνέλευση γεμάτη εντάσεις, με αιχμή τις προσωπικές διαφορές μεταξύ των εργαζομένων και όχι τα προβλήματα του κλάδου, οι απολογισμοί καταψηφίστηκαν, με τη ΔΑΣ να «απαγορεύει» ακόμη και στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας να μιλήσουν στους δημοτικούς υπαλλήλους, με αποτέλεσμα η συνέλευση να «φυλλορροεί», μέσα σε ένα πανδαιμόνιο.

Η Ομοσπονδία και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Εκτελεστικής κ. Σολούκος κατήγγειλε το Δήμο Βόλου ότι πληρώνει μέλος της ΔΑΣ – ΠΑΜΕ και συγκεκριμένα την Εύη Καρυδάκη με μισθό δημοσιογράφου χωρίς υπαλληλικά και θεσμικά να κατέχει τη συγκεκριμένη ιδιότητα και το μέλος της διοίκησης Θάλεια Στάχτου κατήγγειλε το ΠΑΜΕ για «συνδικαλιστική αλητεία, λασπολογία, συκοφαντίες και δημιουργία πρωτόγνωρων καταστάσεων». Το μέλος της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ που φέρεται να πληρώνεται με μισθό δημοσιογράφου, χωρίς να κατέχει την ιδιότητα, υπερασπίστηκε ο προϊστάμενος Καθαριότητας της Πορταριάς και μέλος του ΠΑΜΕ Θ. Τσαλούχος που επιτέθηκε στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας με σφοδρότητα και ύβρεις, ενώ εκείνοι άφησαν να εννοηθεί ότι η υπόθεση θα ελεγχθεί από την Ομοσπονδία.

Καθαρίστριες που ανήκουν στη ΔΑΣ προπηλάκισαν εργαζόμενη της Καθαριότητας, όταν εκείνη κατήγγειλε ότι παίρνουν «φακελάκι» από τους γονείς για να καθαρίζουν τα σχολεία.

Το «χάος» ξεκίνησε όταν μετά την τοποθέτηση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου κ. Μαγιάκου, καθαρίστρια αορίστου χρόνου, εις βάρος της οποίας βρίσκονται σε εξέλιξη πειθαρχικά συμβούλια, κατηγόρησε τη Θάλεια Στάχτου ότι με την ιδιότητα του μέλους του υπηρεσιακού συμβουλίου, παίρνει θέση υπέρ πρώην αντιδημάρχου που την παρέπεμψε στα πειθαρχικά για απαράδεκτη υπηρεσιακή συμπεριφορά και άρνηση εργασίας.

Η κ. Στάχτου ανέφερε πως δεν συμμετέχει στο υπηρεσιακό των υπαλλήλων αορίστου χρόνου, αλλά στο υπηρεσιακό των μονίμων υπαλλήλων, οπότε η καθαρίστρια που ανήκει στη ΔΑΣ ψεύδεται και τη συκοφαντεί.

Στη συνέχεια εργαζόμενη της Καθαριότητας ανέφερε πως οι καθαρίστριες θα πρέπει να σιωπούν γιατί εκθέτουν τους δημοτικούς υπαλλήλους, από την ώρα που παίρνουν «φακελάκι» από τους γονείς. Η κατάσταση εκτροχιάστηκε και η εργαζόμενη προπηλακίστηκε από τις καθαρίστριες, ενώ το «μπάχαλο» συνεχίστηκε μετά και την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της διοίκησης κ. Τζουρβατζή, ο οποίος κατήγγειλε μέλος της ΔΑΣ – ΠΑΜΕ. Ο ίδιος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους και αναφερόμενος στα συνεχή επεισόδια, τόνισε ότι την ευθύνη για το γεγονός ότι η συνέλευση διαλύεται έχει αποκλειστικά το ΠΑΜΕ. Δήλωσε απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ότι μέλος του ΠΑΜΕ, το οποίο και κατανόμασε είχε δηλώσει ενώπιον του, ότι μόλις αναλάβει την προεδρία του Συλλόγου ΟΤΑ, θα «γ……» τους πάντες. Προκλήθηκε αμέσως «πανικός», ο ίδιος δέχτηκε επίθεση και προπηλακίστηκε, με αποτέλεσμα η συνέλευση στην ουσία να διαλυθεί και το ΠΑΜΕ να ζητεί να παραμείνουν οι εργαζόμενοι που «ελέγχει» για να καταψηφιστούν οι απολογισμοί, οι οποίοι ωστόσο είχαν από μέλη του που συμμετείχαν στην ελεγκτική επιτροπή, υπερψηφιστεί.

Στη συνέλευση συμμετείχαν 233 εργαζόμενοι και για την εκλογή προεδρείου υπερψηφίστηκε η πρόταση της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, το οποίο καταγγέλλεται από τη ΔΑΣ ως «ξεπουλημένο».

Στη χθεσινή συνέλευση αφέθηκαν κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του προέδρου του Συλλόγου κ. Μαγιάκου, αιχμές για την οικονομική διαχείριση του ταμείου από τον πρώην ταμία κ. Φαλαγγάρη και όπως στη συνέχεια έγινε γνωστό υπάρχουν υποθέσεις που μπορεί να οδηγηθούν ακόμη και στη δικαιοσύνη από το Σύλλογο, για τη διαχείριση του πρώην ταμία.

Ο κ. Φαλαγγάρης ζήτησε από τους εργαζόμενους να καταψηφίσουν τον οικονομικό απολογισμό, γεγονός που ξεσήκωσε αντιδράσεις, ενώ ο προϊστάμενος του τμήματος ακίνητης περιουσίας οικονομολόγος κ. Μαρίτσης του είπε πως πρέπει να ντρέπεται γιατί παρέδωσε ένα ταμείο «άθλιο» και σήμερα που η εικόνα αλλάζει ζητεί την καταψήφιση του απολογισμού. Στη συνέχεια προκλήθηκε μεταξύ τους σοβαρό επεισόδιο.

Τον οικονομικό απολογισμό έκανε εκ μέρους του προεδρείου η ταμίας Αίγλη Καραμανλή και σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία εγκρίθηκαν και από την Εξελεγκτική Επιτροπή, όπου συμμετέχει η ΔΑΣ, το υπόλοιπο στο ταμείο από την τριετή χρήση του προηγούμενου Δ.Σ. ανέρχεται στις 34.918 €. Από 21/5/2012 έως 31/5/2013 τα έσοδα του Συλλόγου ανέρχονται στις 51.161 €, τα έξοδα στις 45.456 € και το υπόλοιπο είναι 40.623 €.
Στη συνέλευση παραβρέθηκαν και δύο εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ, ο Σωτ. Σουλούκος πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ και ο κ. Δημ. Γιαλαμάς μέλος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Δήμους.
Μετά τα όσα προηγήθηκαν, πολλοί ήταν αυτοί που αποχώρησαν, με αποτέλεσμα στην ψηφοφορία να μείνουν περίπου 130 μέλη του Συλλόγου.
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το σώμα καταψήφισε το διοικητικό απολογισμό, με ψήφους 56 υπέρ και 72 κατά, αλλά και τον οικονομικό απολογισμό, καθώς 44 ψήφισαν υπέρ και 58 κατά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το