Photo Gallery, Τοπικά

Μέχρι τις 15 Ιουνίου η ολοκλήρωση βαθμολόγησης γραπτών πανελληνίων

Έληξε χθες ο μαραθώνιος για τους υποψηφίους που συμμετείχαν

Απαιτητικά τα θέματα που εξετάστηκαν φέτος οι υποψήφιοι, τόνισαν οι τελειόφοιτοι Κώστας Καραίσκος και Γιάννης Ζαγάρης

Γύρω στις 15 Ιουνίου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών από το Βαθμολογικό Κέντρο Βόλου. Χθες έληξαν οι πανελλαδικές εξετάσεις με τους υποψηφίους να διαγωνίζονται στο μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» επισημαίνοντας ότι τα θέματα ήταν βατά.

 

Ρεπορτάζ:

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

 

Μετά από δεκαπέντε περίπου ημέρες έληξαν χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στο μάθημα των «Αρχών Οικονομικής Θεωρίας», το οποίο είναι υποχρεωτικό για όσους θέλουν να εισαχθούν σε Τμήματα του 5ου Επιστημονικού Πεδίου, όπου υπάρχουν τα Οικονομικά Τμήματα.

Πάντως οι υποψήφιοι εκτός από το αίσθημα ανακούφισης για τη λήξη των γραπτών δοκιμασιών, είχαν να σχολιάσουν και για τα θέματα που εξετάστηκαν στις πανελλαδικές και για τα οποία δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για το επίπεδο δυσκολίας, όπως στη Φυσική και τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης.

Ο υποψήφιος Γιάννης Ζαγάρης της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, κύκλου υπηρεσιών και πληροφορικής, τόνισε πως γενικότερα τα θέματα που εξεταστήκαμε ήταν απαιτητικά, ιδίως στη Φυσική Κατεύθυνσης, αλλά και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας. Η προσωπική εκτίμηση είναι ότι οι επιδόσεις των υποψηφίων δεν θα είναι τόσο υψηλές, ενώ και οι βάσεις εισαγωγής στις Σχολές θα κινηθούν καθοδικά σε όλα τα πεδία.

Ο υποψήφιος πρόσθεσε ότι άλλες χρονιές έβαζαν δύσκολα θέματα σε ένα μάθημα στις πανελλαδικές, ενώ τώρα αυτό έγινε σε δύο-τρία μαθήματα, Φυσική και Μαθηματικά Κατεύθυνσης, όπως και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας.

Ο ίδιος επιθυμούσε να πετύχει στο ΣΑΣΣ Οικονομικό, ωστόσο πλέον μετά τα δύσκολα θέματα που έπεσαν, εξετάζει και τις περιπτώσεις του Μαθηματικού, Οικονομικού Τμήματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του υποψηφίου Κώστα Καραΐσκου που είπε πως τα θέματα ήταν αρκετά δυσκολότερα από άλλες χρονιές. Προφανώς ο στόχος ήταν να μειωθούν οι εισακτέοι στις σχολές. Στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων έχει μεγάλη σημασία η ψυχολογία των υποψηφίων και όταν καταρρακώνονται από το δεύτερο ή τρίτο μάθημα, είναι δύσκολο να συνεχίσουν. Οι βάσεις εισαγωγής θα σημειώσουν πτώση, αλλά ίσως όχι στα υψηλόβαθμα τμήματα. Υπάρχει μεγάλη ανακούφιση από τη λήξη των πανελλαδικών εξετάσεων, αν και μπροστά μας έχουμε τις ενδοσχολικές εξετάσεις, τις οποίες οι περισσότεροι απαξιώνουν.

Ο ίδιος ενδιαφέρεται να εισαχθεί σε κάποιο Τμήμα του Πολυτεχνείου, αλλά θα κινηθεί ανάλογα και με τη βαθμολογία που θα πετύχει.

Στο μεταξύ συνεχίζεται στο βαθμολογικό κέντρο Βόλου η διόρθωση των γραπτών που συνολικά ανέρχονται στα 2.800. Μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση κανενός μαθήματος, ούτε της Νεοελληνικής Γλώσσας που ήταν το πρώτο μάθημα, στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων τα γραπτά θα έχουν βαθμολογηθεί συνολικά μέχρι και τις 15 Ιουνίου.

Επίσης για πρώτη φορά από φέτος το υπουργείο εφαρμόζει την μηχανοργάνωση των βαθμολογητών έχοντας αποστείλει για τον καθένα συγκεκριμένο κωδικό.

Αύριο Παρασκευή αρχίζουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των πανελλαδικών, ενώ στις 11 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο, αρχίζουν οι εξετάσεις στο μάθημα των αγγλικών.

 

Οι εξετάσεις

για ΤΕΦΑΑ

Από τις 8 μέχρι τις 22 Ιουνίου θα διεξαχθούν στο ΕΑΚ Λάρισας οι πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.

Για τους υποψηφίους του Νομού Μαγνησίας το πρόγραμμα εξετάσεων έχει ως εξής: Πέμπτη 9 Ιουνίου, δρόμος 200 μ. κοριτσιών, δρόμος 400 μέτρα αγοριών.

Τρίτη 14 Ιουνίου, κολύμβηση αγοριών και κοριτσιών.

Τρίτη 21 Ιουνίου, σφαιροβολία και άλμα σε μήκος αγοριών και κοριτσιών.

Τετάρτη 22 Ιουνίου, κολύμβηση, δρόμος 200 και 400 μέτρα, σφαιροβολία, άλμα σε μήκος για όσους υποψηφίους δεν μπόρεσαν να εξεταστούν για αιτιολογημένους λόγους.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν στην αρμόδια επιτροπή ακτινογραφία θώρακα, βεβαίωση οπτικής οξύτητας, καρδιογράφημα, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο δελτίο εξεταζομένου από το Λύκειο ή τη «βεβαίωση πρόσβασης» όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός υποψηφίων και δύο φωτογραφίες ταυτότητας. Οι ιατρικές βεβαιώσεις μπορούν να έχουν εκδοθεί από νοσηλευτικό ίδρυμα του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ ή γιατρό του Δημοσίου ή και από ιδιώτη γιατρό.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το