Photo Gallery, Τοπικά

Μέσω τραπεζών οι παροχές του ΙΚΑ

Από σήμερα με τον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσουν οι ασφαλισμένοι

Από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να πληρώνονται παροχές ασθενείας μόνον από τις τράπεζες και εφόσον έχουν δηλώσει σχετικό τραπεζικό λογαριασμό στο ΙΚΑ.

 

 

Οι ασφαλισμένοι στην πρώτη επίσκεψή τους στο ΙΚΑ για παροχή ασθενείας, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους το βιβλιάριο ασθενείας, το τραπεζικό τους βιβλιάριο και φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του (για οποιαδήποτε τράπεζα), αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και φωτοτυπία και ένα έγγραφο στοιχείο που θα επιβεβαιώνει τη διεύθυνση κατοικίας του, όπως πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ ή ΔΕΥΑΜΒ ή ΟΤΕ ή εκκαθαριστικό σημείωμα Εφορίας ή αποδεικτικό λογαριασμού κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι που πληρώνονται δωρόσημο μέσω των τραπεζών, δεν απαιτείται να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό.

Μέσω των τραπεζών, όπου διατηρούν λογαριασμούς, θα πληρώνονται πλέον τις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ευρώ, που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα ταλαιπωρούνται εις διπλούν. Στο ΙΚΑ θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά και τις αποδείξεις των δαπανών και από την τράπεζα θα πληρώνονται και μάλιστα όχι αμέσως, αλλά σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ, κάθε 1η και 15η του μήνα. Ειδικότερα σύμφωνα με εγκύκλιο του Ιδρύματος, όσοι καταθέσουν δικαιολογητικά για δαπάνες μέχρι 14 Ιουνίου, θα πληρωθούν από την τράπεζα όπου διατηρούν λογαριασμό που έχουν δηλώσει στο ΙΚΑ, την 15η του μήνα. Το ΙΚΑ τονίζει ότι η πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων θα γίνεται κάθε 1η και 15η του μήνα, ενώ αν οι ημερομηνίες συμπίπτουν με αργίες, τότε θα πιστώνονται την αμέσως προηγούμενη ημέρα.

Ουσιαστικά το ΙΚΑ παρακρατεί χρήματα των ασφαλισμένων για χρονικό διάστημα που μπορεί να φθάσει και το ένα δεκαπενθήμερο, ενώ μέχρι πρότινος οι δαπάνες αποδίδονταν αυθημερόν, το πολύ την επομένη.

 

Παράταση

πληρωμής

εισφορών ΟΓΑ

 

Παρατάθηκε η προθεσμία πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ.
Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές: Μέσω ΕΛΤΑ, με τις ειδικές ειδοποιήσεις που τους έχουν σταλεί, μέχρι και τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 και μέσω της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΤΕ bank) μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 (αντί για 31-5-2011) χωρίς καμιά επιβάρυνση ή αναπροσαρμογή των εισφορών.
Για την καταβολή των εισφορών μέσω της ΑΤΕ bank, θα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τις υπηρεσίες του ΟΓΑ και τους αρμόδιους Ανταποκριτές ΟΓΑ για την παραλαβή του ειδικού εντύπου του ΟΓΑ (ΚΜΠ 639) που πρέπει να προσκομίσουν στην ΑΤΕ bank. Οι πληρωμές των εργοδοτών – επιχειρήσεων θα γίνονται κανονικά μέσω ΑΤΕ με την προσκόμιση του εντύπου για την ΑΤΕ ΚΜΠ 640.

Σήμερα εξάλλου θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Γ’ διμήνου 2011, σύμφωνα με γνωστοποίηση της διοίκησης του ΟΓΑ.

Ειδικότερα, τα πολυτεκνικά επιδόματα θα καταβληθούν, ως εξής:

Στους επιδοματούχους που απογράφηκαν μέχρι τις 13 Μαΐου 2011 και έχουν ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ, το οικογενειακό επίδομα θα καταβληθεί με πίστωση του λογαριασμού τους (νέος τρόπος πληρωμής).

Στους επιδοματούχους που δεν απογράφηκαν και δεν άνοιξαν λογαριασμό σε τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ, μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, το επίδομα θα καταβληθεί με εντολές πληρωμής στην ΑΤΕbank, μέσω συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ. Οι παραπάνω επιδοματούχοι θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν, καταθέτοντας το «Απογραφικό Δελτίο», που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ, στο κατάστημα της τράπεζας ή των ΕΛΤΑ, που επιθυμούν να καταβάλεται το επίδομά τους, καθώς η πληρωμή, το επόμενο δίμηνο, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού των ΕΛΤΑ, που θα έχουν επιλέξει.

Επισημαίνεται ότι η πληρωμή των επιδομάτων Γ’ διμήνου θα γίνει με τα νέα ποσά, όπως αυτά διαμορφώθηκαν, μετά την ισχύ των παραπάνω διατάξεων:

Αναλυτικότερα, το επίδομα τρίτου παιδιού: από 178,81 ευρώ, το μήνα καθορίστηκε στα 177 ευρώ.

Το επίδομα στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες:

Για δικαιούχους με περισσότερα από δύο επιδοτούμενα παιδιά, από 44,68 ευρώ, το μήνα, για κάθε παιδί, στα 44 ευρώ, το μήνα, για κάθε παιδί.

Για δικαιούχους με ένα ή δύο επιδοτούμενα παιδιά, από 102,85 ευρώ κατώτατο συνολικό μηνιαίο ποσό, καθορίστηκε στα 44 ευρώ, το μήνα, για κάθε παιδί.

Η ισόβια σύνταξη από 102,85 ευρώ το μήνα, καθορίστηκε στα 102 ευρώ.

Τα ανωτέρω ποσά ισχύουν, από 02-03-2011, για τις πολύτεκνες οικογένειες και την ισόβια σύνταξη και από 01-01-2011, για τις τρίτεκνες οικογένειες.
Τα δελτία Κοινωνικού

Τουρισμού

 

Αρχίζει αύριο από την Εργατική Εστία Βόλου η διανομή των δελτίων κοινωνικού τουρισμού (ΔΚΤ) έτους 2011.  Ώρες παραλαβής 8.30 – 13.30.

Η διανομή θα γίνεται κατά αλφαβητική σειρά του επωνύμου των δικαιούχων ως εξής: Γράμματα Α, ημέρες Τρίτη, Τετάρτη, ημερομηνία 7/6/2011 και 8/6/2011, Γράμματα Β, ημέρες Πέμπτη, ημερομηνία 9/6/2011, Γ Παρασκευή 10/6/2011, Δ,Ε Δευτέρα 20/6/2011, Ζ,Η,Θ,Ι Τρίτη 21/6/2011, Κ Από Καβάζης μέχρι Καρβέλη Ευαγγελία Τετάρτη 22/69/2011, από Καρβέλη Μαρία μέχρι Κορώνης Παύλος Πέμπτη 23/6/2011, από Κοσκινάς μέχρι Κώτσου Δευτέρα 27/6/2011, Λ Τρίτη 28/6/2011, Μ από Μαβίδης μέχρι Μίσιου Τετάρτη 29/6/2011, από Μίσχου μέχρι Μωράτη Πέμπτη 30/6/2011, Ν,Ξ,Ο Δευτέρα 4/7/2011, Π από Παγιατζή μέχρι Πάππος Τρίτη 5/7/2011, από Παραμάνα μέχρι Προύσαλης Τετάρτη 6/7/2011, από Σαββαΐδης μέχρι Σούρλας Πέμπτη 7/7/2011, από Σουρλίγκας μέχρι Σωτόπουλος Δευτέρα 11/7/2011, από Τάκης μέχρι Τσάπης Τρίτη 12/7/2011, από Τσαπραϊλής μέχρι Τώρης Τετάρτη 13/7/2011, Υ,Φ,Χ,Ψ,Ω Πέμπτη 14/7/2011.

Δικαιολογητικά για την παραλαβή:

-Ταυτότητες δικαιούχων

-Βιβλιάρια ασθενείας (ατομικό και οικογενειακό).

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το