Photo Gallery, Τοπικά

Ληστεία σε αρτοποιείο στο Αχίλλειο

Προχθές βράδυ από ένοπλους κουκουλοφόρους


Απείλησαν ηλικιωμένη, πήραν 120 ευρώ και έσπευσαν να εξαφανιστούν

Νέα ληστεία σημειώθηκε, αυτή τη φορά σε αρτοποιείο στο Αχίλλειο (φωτό). Θύμα ληστών έπεσε 70χρονη, μητέρα της ιδιοκτήτριας, που την ώρα της ληστείας βρισκόταν στο κατάστημα. Η ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Κυριακής με δράστες δύο ένοπλους κουκουλοφόρους. Η γυναίκα έντρομη και κάτω από την απειλή των όπλων τούς παρέδωσε το ποσό των 120 ευρώ που είχε στο ταμείο. Οι δράστες ετράπησαν σε φυγή, ενώ η μέχρι τώρα έρευνα της Αστυνομίας δεν έχει αποδώσει.

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

Η νέα αυτή ληστεία έγινε μέσα σε λίγα λεπτά και με επαγγελματικό τρόπο. Η επιλογή του καταστήματος φαίνεται πως δεν ήταν τυχαία. Αν και το κατάστημα βρίσκεται εντός του οικισμού, οι ληστές δεν δίστασαν να διαπράξουν τη ληστεία. Δέκα περίπου λεπτά πριν από τις 9 το βράδυ της Κυριακής, φορώντας κουκούλες και κρατώντας πιστόλι και μαχαίρι, εισέβαλαν στο αρτοποιείο. Εκείνη τη στιγμή στο κατάστημα βρισκόταν η 70χρονη, μητέρα  της ιδιοκτήτριας. Οι δύο δράστες της μίλησαν ελληνικά. Με την απειλή των όπλων της ζήτησαν τα χρήματα. Η γυναίκα αιφνιδιάστηκε. Στη θέα των δύο ενόπλων κουκουλοφόρων και χωρίς να προβάλει αντίσταση, έντρομη τους έδωσε τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο. Εκείνοι τα πήραν και έφυγαν τρέχοντας από το κατάστημα. Όπως ανέφερε στην Αστυνομία η 70χρονη δεν μπόρεσε να καταλάβει προς ποια κατεύθυνση έφυγαν, αλλά ούτε και ποιο μέσον διαφυγής χρησιμοποίησαν. Αρχικά τους είδε να τρέχουν. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι οι δύο δράστες είναι νεαρής ηλικίας, ψηλού αναστήματος (1,80 τουλάχιστον), κανονικής σωματικής διάπλασης. Φαίνεται πως παρακολουθούσαν το μαγαζί και όταν αντελήφθησαν πως στο εσωτερικό βρισκόταν μόνη της η ηλικιωμένη γυναίκα αποφάσισαν να δράσουν. Την ώρα της ληστείας δεν υπήρχε κίνηση στην περιοχή, που σε συνδυασμό με το σκοτάδι, έδωσε τη δυνατότητα στους δράστες να διαφύγουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Στη συνέχεια ενημερώθηκε η Αστυνομία. Συνεργείο της Σήμανσης έλαβε αποτυπώματα στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών. Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού διενεργεί την προανάκριση. Έως και χθες αργά το απόγευμα δεν υπήρχε κάποιο στοιχείο για τον εντοπισμό τους.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως τονίζεται και από τους κατοίκους, πως στην περιοχή δεν υπάρχει αστυνόμευση. Μετά τη διακοπή λειτουργίας και του αστυνομικού σταθμού Πτελεού (όπου υπηρετούσαν δύο μόνο αστυνομικοί) η περιοχή αστυνομεύεται από το τμήμα Αλμυρού. Η έκταση είναι πολύ μεγάλη και η υπάρχουσα δύναμη του τμήματος Αλμυρού δεν επαρκεί. Η όποια αστυνόμευση γίνεται μόνο με διέλευση περιπολικού και όχι σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η ευρύτερη περιοχή του Πτελεού έχει γίνει αρκετές φορές στόχος ληστών και διαρρηκτών τον τελευταίο χρόνο. Το περασμένο καλοκαίρι θύμα κουκουλοφόρων ληστών έπεσε ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, που παραθέριζε στην περιοχή. Οι δράστες μάλιστα είχαν εισέλθει στο σπίτι τους από παράθυρο την ώρα που οι ένοικοι κοιμόντουσαν. Τους έδεσαν, τους φίμωσαν και αφού πήραν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές τους εγκατέλειψαν δεμένους. Και αυτή η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη.

Η περίπτωση της 70χρονης στο αρτοποιείο είναι η δεύτερη μέσα σε διάστημα επτά μηνών. Παράλληλα αρκετές είναι οι καταγγελίες για διαρρήξεις σε σπίτια (κυρίως εξοχικά) απ’ όπου οι δράστες αφαιρούν συσκευές, έπιπλα και αντικείμενα αξίας.

Σημειώνεται ότι το Αχίλλειο είναι παραθεριστικός οικισμός, λιγοστοί είναι οι μόνιμοι κάτοικοι και τα καταστήματα, όπως εστιατόρια, καφέ μπαρ, λειτουργούν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ανεξιχνίαστες

Την τελευταία διετία υπολογίζεται ότι έπεσαν θύματα ληστείας μέσα στο σπίτι τους 20 περίπου ηλικιωμένες γυναίκες στη Μαγνησία. Καμία από τις ληστείες αυτές με θύματα ηλικιωμένα άτομα δεν εξιχνιάστηκε. Άλλες τόσες δε υπολογίζονται οι ανεξιχνίαστες ληστείες σε επαγγελματικούς χώρους.

Το 2010 οι ληστείες αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με το 2009 στη Μαγνησία. Από τα τέλη του 2010 οι αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομίας προέβλεψαν περαιτέρω αύξηση των ληστειών λόγω της οικονομικής κρίσης και της αλματώδους αύξησης της ανεργίας. Οι δράστες, όπως αναφέρουν, είναι περιφερόμενοι – κατά ένα μεγάλο ποσοστό – χαρακτηρίζονται από βιαιότητα και αποφασιστικότητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το