Photo Gallery, Τοπικά

Ληστές μαχαίρωσαν 42χρονο στο Βόλο

Όταν ξύπνησε και τους είδε μέσα στο σπίτι του, στη συνοικία της Νεάπολης


Ανεξέλεγκτη, πλέον, η εγκληματικότητα και στο Νομό Μαγνησίας

Άλλοι διαρρήκτες γρονθοκόπησαν 49χρονο, επίσης μέσα στο σπίτι του, όπου μπήκαν για να κλέψουν

 

Από τύχη δεν έχασε τη ζωή του 42χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, κάτοικος της συνοικίας Νεαπολέως, τον οποίο τραυμάτισαν με μαχαίρι οι δύο θρασύτατοι και αποφασισμένοι ληστές που εισήλθαν τις πρωινές ώρες χθες στο σπίτι του. Ο άνθρωπος αυτός είχε όμως την… ατυχία να ξυπνήσει από το θόρυβο που έκαναν οι δράστες ψάχνοντας τα πράγματα της οικογένειάς του και έτσι να βρεθεί αντιμέτωπος με αυτούς. Τελικά για να διαφύγουν τον κτύπησαν με το μαχαίρι στην κοιλιά και τον θώρακα. Μαζί με δύο ακόμη άτομα, τους συνεργούς τους – οι οποίοι περίμεναν έξω από το σπίτι- κατάφεραν να διαφύγουν. Την ίδια περίπου ώρα, σε μία άλλη περιοχή του Βόλου, στην οδό Μεταμορφώσεως με περιφερειακό, άλλος θρασύτατος κλέφτης εισήλθε στο σπίτι 49χρονου δημόσιου υπαλλήλου, ο οποίος επίσης ήλθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του. Ο 49χρονος δέχθηκε γροθιά στο πρόσωπο από τον δράστη και έχασε προς στιγμήν τις αισθήσεις του. Έτσι ο δράστης βρήκε την ευκαιρία να φύγει τρέχοντας. Και στις δύο περιπτώσεις, τα σπίτια είναι διπλοκατοικίες, οι δράστες εισήλθαν διά αναρριχήσεως στον πρώτο όροφο και από ανοικτή μπαλκονόπορτα.

 

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, μετά από καταγγελία για ύποπτες κινήσεις αγνώστων, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα – Αλβανούς – οι οποίοι είχαν εισέλθει την προηγούμενη μέρα σε δύο σπίτια, έκλεψαν χρήματα και χρυσαφικά και σκόπευαν να εισέλθουν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή της Μεταμορφώσεως, όπου και συνελήφθησαν.

Η Αστυνομία, από τα αλλεπάλληλα «κτυπήματα» των δραστών, είναι με την «πλάτη στον τοίχο», καθώς η εγκληματικότητα αυτού του είδους τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Εδώ και λίγο καιρό οι νυχτερινές περιπολίες των αστυνομικών έχουν πυκνώσει και ειδικές ομάδες «οργώνουν» -όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κατσίκας- τις γειτονιές με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη δραστών που εισέρχονται στα σπίτια και ειδικά στα σπίτια μοναχικών ηλικιωμένων ατόμων. Αξίζει πάντως να αναφερθεί – όπως είπε  κ. Κατσίκας – πως οι πολίτες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος και όταν αντιλαμβάνονται ύποπτες κινήσεις καλούν στο «100». Για τη σύλληψη των δύο Αλβανών στη Μεταμόρφωση, καθοριστική ήταν η πληροφορία πολίτη. Μέχρι τώρα πάντως τυχερότεροι των αστυνομικών αποδεικνύονται οι ένοπλοι αποφασισμένοι και βίαιοι δράστες.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου θεωρούν – σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει για τις δύο περιπτώσεις της προχθεσινής νύχτας – πως πρόκειται για σπείρες αλλοδαπών, που ενδεχομένως να προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας. Από τη σύλληψη άλλωστε των δύο Αλβανών στην περιοχή της Μεταμορφώσεως προέκυψε πως οι δύο συλληφθέντες είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης και στο Βόλο είχαν έρθει πριν από τρεις ημέρες και διέμεναν προσωρινά σε ξενοδοχείο. Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα υπηρεσίας, η οποία άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή για να απολογηθούν.

 

Είδε το…Χάρο

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ο 42χρονος και τα δύο άλλα μέλη της οικογένειάς του – η σύζυγος και η 16χρονη κόρη τους – όταν ξύπνησαν από τους διαρρήκτες, οι οποίοι εισήλθαν στο σπίτι τους για να κλέψουν. Ο ένας από τους δύο ληστές, τον μαχαίρωσε για να μπορέσουν να διαφύγουν. Ο 42χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Βόλου. Όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της προανάκρισης που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, χθες στις 4.30 το πρωί δύο από τους τέσσερις δράστες εισήλθαν από ανοικτό πορτοπαράθυρο στον πρώτο όροφο δίπατης μονοκατοικίας και άρχισαν να ερευνούν αντικείμενα στον εσωτερικό χώρο. Οι δράστες από την μπαλκονόπορτα εισήλθαν στο δωμάτιο της 16χρονης, η οποία εκείνη την ώρα κοιμόταν. Στο διπλανό δωμάτιο κοιμόνταν οι γονείς της. Από το θόρυβο που δημιουργούσαν οι δράστες ξύπνησε ο 42χρονος, ο οποίος κατευθύνθηκε στο δωμάτιο της κόρης του για να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Άναψε το φως και αντελήφθη πως κάποιοι βρίσκονται στο σπίτι και προσπαθούν να διαφύγουν κατεβαίνοντας τη σκάλα. Ο 42χρονος κατευθύνθηκε προς την εξώπορτα για να δει αν κάποιος βγήκε. Η εξώπορτα ήταν κλειδωμένη. Οι δύο δράστες είχαν όμως κρυφτεί κάτω από τη σκάλα και ο ένας επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε τον 42χρονο στη δεξιά πλευρά της κοιλιακής χώρας και στον αριστερό θώρακα. Στη συνέχεια ξεκλείδωσαν την πόρτα και διέφυγαν. Ο τρίτος της παρέας βρισκόταν έξω από το σπίτι κάνοντας χρέη «τσιλιαδόρου», ενώ ο τέταρτος τους περίμενε στο αυτοκίνητο, με το οποίο και διέφυγαν. Ο 42χρονος, αν και τραυματισμένος, φέρεται να πλησίασε προς την εξώπορτα και να είδε πως έφυγαν με το αυτοκίνητο, μάρκας «Φορντ».

Ο τραυματίας νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου εκτός κινδύνου.

 

Μάλλον πρόκειται για αλλοδαπούς

Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας χθες το μεσημέρι μετέβησαν στο Νοσοκομείο για να λάβουν κατάθεση του 42χρονου. Οι συνθήκες του αιματηρού περιστατικού γνωστοποιήθηκαν από την κατάθεση του θύματος, αλλά και των μελών της οικογενείας του. Η αναφορά στην Αστυνομία βασίστηκε στην περιγραφή του θύματος, που επίσης φέρεται να περιέγραψε χαρακτηριστικά των δραστών, αν και ο φωτισμός ήταν ελλιπέστατος. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περιέγραψε κυρίως το σωματότυπό τους και κάποια άλλα στοιχεία που οδηγούν, κατ’ αρχήν, στο συμπέρασμα πως πιθανότατα να πρόκειται για αλλοδαπούς. Οι αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομίας έχει σχηματίσει την άποψη ότι πρόκειται για σπείρα, που προέρχεται ίσως από άλλη περιοχή και δρα τώρα στη Μαγνησία.

 

 

Τον ακινητοποίησε με γροθιά

Τον άγνωστο διαρρήκτη αντίκρισε στο σπίτι του, τα ξημερώματα χθες, ένας 49χρονος στην περιοχή Μεταμορφώσεως και περιφερειακού. Ο δράστης, και στην περίπτωση αυτή, εισήλθε διά αναρριχήσεως στον πρώτο όροφο της διπλοκατοικίας και από ανοικτή μπαλκονόπορτα μπήκε στο εσωτερικό. Στο σπίτι διαμένει τετραμελής οικογένεια, οι γονείς με τα δύο παιδιά τους. Από το θόρυβο ξύπνησε ο 49χρονος, ο οποίος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το διαρρήκτη. Ο τελευταίος, για να μπορέσει να διαφύγει, κτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο τον 49χρονο και τον ακινητοποίησε.

Από την περιγραφή φαίνεται να προκύπτει πως οι δράστες είναι διαφορετικά πρόσωπα. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας εικάζουν πως πρόκειται για άλλη ενδεχομένως σπείρα.

 

Συλλήψεις

Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, στην περιοχή της Μεταμορφώσεως, συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, ηλικίας 31 και 29 ετών, κάτοικοι Θεσσαλονίκης. Όπως διαπιστώθηκε ο ένας διαμένει μόνιμα στη χώρα και ο άλλος παράνομα. Όπως προέκυψε από την έρευνα λίγες ώρες πριν συλληφθούν είχαν διαπράξεις κλοπές σε δύο κατοικίες. Συγκεκριμένα οι δύο Αλβανοί αναρριχήθηκαν στον πρώτο όροφο κατοικίας στο Βόλο, ιδιοκτησίας 72χρονου, αφαίρεσαν το ποσό των 500 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ και τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Και στην περίπτωση αυτή το θύμα της κλοπής κοιμόταν.

Οι δράστες, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τρίτης, είχαν εισέλθει από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι 88χρονης από όπου αφαίρεσαν 300 περίπου ευρώ.

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, μετά από καταγγελία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου εντόπισαν τους δύο Αλβανούς ενώ βρίσκονταν κρυμμένοι σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου μονοκατοικίας στο Βόλο, στην περιοχή της Μεταμορφώσεως. Όλα δείχνουν πως το συγκεκριμένο σπίτι ήταν ο επόμενος στόχος τους. Στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος των κλαπέντων αντικειμένων και το ποσό των 1.750 ευρώ.

 

Μέτρα αυτοπροστασίας

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας συνιστούν, μεταξύ άλλων, στους πολίτες να μην αφήνουν ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα, να ασφαλίζουν καλά την εξώπορτά τους και σε περίπτωση ο διαρρήκτης βρεθεί στο σπίτι τους και τον αντιληφθούν να προσποιηθούν πως κοιμούνται. Με τον τρόπο αυτό περιορίζονται οι πιθανότητες να δεχθούν επίθεση από το δράστη (ή τους δράστες) που μπορεί να αποβεί και μοιραία για τη ζωή τους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το