Τοπικά

Λευκή Νύχτα σήμερα στην παραλία του Βόλου

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ

Ενόψει της Λευκής Χριστουγεννιάτικης Νύχτας που διοργανώνει η ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας  η παραλία του Βόλου θα βάλει τα γιορτινά της!

Τα καταστήματα της παραλίας, αναλαμβάνουν να κάνουν εορταστικές εκδηλώσεις με πλούσια κεράσματα. Παράλληλα γίνεται μια προσπάθεια για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Γηροκομείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Βόλου.

Η συγκέντρωση των τροφίμων θα συνεχιστεί μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν κεράσματα για τους περαστικούς και δωρεάν face painting από τα ξωτικά για τα μικρά παιδιά. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από τις 4 το απόγευμα, όπου θα φωτίσουμε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο της παραλίας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων η ομάδα Bookcrossing Βόλου θα απαγγείλει παιδικά χριστουγεννιάτικα ποιήματα. Μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου θα μοιράζουν στους περαστικούς χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές, που έφτιαξαν οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι. Η εταιρεία Pelion natural soaps θα παρουσιάσει τον τρόπο κατασκευής των παραδοσιακών οικολογικών σαπουνιών. Ο γυναικείος συνεταιρισμός «το ρόδι» θα εκθέσει προϊόντα με βάση το ρόδι για να δοκιμάσει ο κόσμος που θα συγκεντρωθεί. Ο πολιτιστικός σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας θα σερβίρει τσίπουρο, στραγάλια και παραδοσιακά κεράσματα.

Στις 4 το απόγευμα οι εκδηλώσεις θα αρχίσουμε με χορευτικά συγκροτήματα και πολύ χορό για όλον τον κόσμο με την εξής σειρά:

– Μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Εν Τρικερίω», φορώντας παραδοσιακές στολές  θα αναβιώσουν το έθιμο «Πλεξούδια».

– Αθλητικός Σύλλογος χορού Βόλου – Chorus Line (συρτάκι).

– Παραδοσιακή χορευτική ομάδα Τερψιχόρη (επτανησιακούς χορούς).

– Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Μαγνησίας (σαρακατσάνικα τραγούδια).

– Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «το Εγγλεζονήσι» (μικρασιάτικους χορούς).

– Ο σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας του Βόλου (χορούς Ανατολικής Ρωμυλίας).

– Η εταιρεία διοργάνωσης χορευτικών εκδηλώσεων Freel Event Productions θα χορέψει χριστουγεννιάτικο Harlem Shake.

– Μετά το τέλος των εκδηλώσεων όλοι μαζί οι σύλλογοι και το πλήθος του κόσμου που το παρακολουθούν, θα συνεχίσουν την πορεία τους μέσω της οδού Ερμού και θα καταλήξουν στον Άγιο Νικόλαο.

– Παράλληλα, τα μαγαζιά θα μείνουν ανοιχτά και μετά το μεσημέρι, όπου θα διοργανώνουν διάφορα happenigs έξω από τις επιχειρήσεις τους.

Για τη διευκόλυνση της μετάβασης του κόσμου στο χώρο της παραλίας ο Οργανισμός Λιμένος παραχωρεί δωρεάν το χώρο στάθμευσης για 200 αυτοκίνητα περιμετρικά της κεντρικής προβλήτας λιμένος Βόλου κατά τη διάρκεια της υλοποίησης της Λευκής Χριστουγεννιάτικης Νύχτας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το