Οικονομία

Κ. Χατζηδάκης: Επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση της ρευστότητας

Την ανάγκη για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, επεσήμανε με σχετική του δήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο υπουργός τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, προσπάθεια στην οποία χρειάζεται να συμβάλλει και το υπουργείο στο βαθμό που του αναλογεί, προκειμένου για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών «για να καταστεί η οικονομία μας ανταγωνιστική, εξωστρεφής, φιλική στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη συμφωνία με την ΕΤΕπ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ύψους 1,44 δις ευρώ, η οποία υλοποιείται ήδη- και μέχρι το τέλος του 2013 απομένουν να συμβασιοποιηθούν άλλα 400 εκατομμύρια-, ενώ έκανε λόγο και για το θέμα των εγγυητικών επιστολών των εισαγωγικών/εξαγωγικών επιχειρήσεων έναντι των προμηθευτών τους, οι οποίες θα υποστηριχθούν από τον Απρίλιο μέσω του προγράμματος παροχής εγγυήσεων.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός και για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, δηλώνοντας ότι «πιάσαμε το στόχο για το β’ εξάμηνο του 2012 και κινούμαστε ήδη άνω του κοινοτικού μέσου όρου».

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος, κατά το χαιρετισμό του, αναφέρθηκε τόσο στις εξελίξεις που προβλέπεται να επηρεάσουν θετικά την αγορά- όπως η επίτευξη του στόχου για το έλλειμμα του 2012 και η βελτίωση του διεθνούς κλίματος για την Ελλάδα-, όσο και στην ύφεση που ταλανίζει τη χώρα τα πέντε τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα τα καθημερινά λουκέτα στις επιχειρήσεις και την εκτίναξη του ποσοστού της ανεργίας στο 27%. Τέλος, ο κ. Μίχαλος τόνισε την ανάγκη για άμεση αναπτυξιακή ώθηση της χώρας, μέσω της ενεργοποίησης των δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα, στο πλευρό των οποίων θα σταθεί το ΕΒΕΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το