Ελλάδα

Κόντρα Βαρουφάκη-Αδωνι στη Βουλή για την 5η αξιολόγηση

  

Αντιπαράθεση προκλήθηκε στην Ολομέλεια μετά την ομιλία του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος είπε προς τον πτέρυγα της ΝΔ: «Εύχεστε να σας φέρουμε νέο Μνημόνιο να το ξαναψηφίσετε. Δεν πρόκειται» και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Αδωνη Γεωργιάδη να αναφέρει πως «κοροϊδεύονται» όταν λένε πως υπάρχει διαχωρισμός της σύμβασης και του Μνημονίου, πως δεν υπάρχει τρόικα αλλά «ΒG» και πως δεν υπάρχει πέμπτη αξιολόγηση, «όταν όλος ο κόσμος» έτσι τα ονοματίζει και μειδιά με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης.

Ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τον κ. Βαρουφάκη ανέφερε ότι ενώ εκείνος λέει ότι δεν υπάρχει πέμπτη αξιολόγηση ανέγνωσε δήλωση της Γερμανίδας καγκελάριου προ τριών ωρών σύμφωνα με την οποία: «Η καγκελάριος Μέρκελ παρουσίασε την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ως συνέχεια του πλαισίου που τίθεται στο έγγραφο προόδου της 10ης Δεκεμβρίου δηλαδή της τελευταίας επικαιροποίησης που έγινε για την πέμπτη αξιολόγηση». «Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Και να έχει καταργηθεί η πέμπτη αξιολόγηση και να τα λέει σωστά η κα Μέρκελ» ανέφερε χαρακτηριστικά.Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών είπε πως ο ισχυρισμός του κ. Γεωργιάδη μοιάζει με την συλλογιστική «επειδή υπήρχε η βασιλευόμενη Δημοκρατία πριν την Δημοκρατία κι η Δημοκρατία είναι συνέχειά της, άρα έχουμε βασιλευόμενη Δημοκρατία».

Ακόμη ο κ. Βαρουφάκης απάντησε στις κατηγορίες πως δεν έφερε στη Βουλή την παράταση της συμφωνίας δεσμευόμενος πως θα την καταθέσει και θα την αναρτήσει στο Ιντερνετ.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να πληροφορηθεί αν συμφωνεί ο κ. Βαρουφάκης με την εξαγγελία του κ. Στρατούλη για κατάργηση της ρήτρας βιωσιμότητας που επιφέρει 1 δισ. δημοσιονομικό κόστος, κάτι που δεν εγκρίνεται από τους εταίρους.

Απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης με ιδιαίτερα οξύ τόνο ότι «όσο και να παρακαλάνε να προχωρήσουν οι μειώσεις συντάξεων που είχαν υποσχεθεί δεν πρόκειται αυτή η κυβέρνηση να ανταποκριθεί».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το