Photo Gallery, Αθλητισμός

Κρίσιμο δεκαήμερο για Ολυμπιακό Β.

Παίζει όλη τη χρονιά στους αγώνες με Αστέρα, Καβάλα για το πρωτάθλημα και Ατρόμητο για το Κύπελλο

Σταθερά στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμος με την Καβάλα, βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου, πέντε στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη Σούπερ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εξαιρετική βαθμολογική συγκομιδή στα πέντε τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, όπου μετρούν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.

Στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό το βολιώτικο συγκρότημα χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα πήρε μια εύκολη και άνετη νίκη, σημειώνοντας τρία γκολ, δίχως οι Σερραίοι να προβάλουν ιδιαίτερη αντίσταση. Σημαντικό επίσης το γεγονός ότι εξέτισαν την ποινή τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι Λέαντρο Άλβαρεζ και Χαβιέ Ουμπίντες, οι οποίοι πλέον τίθενται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον Πανσερραϊκό είχαν πολύ καλή παρουσία, έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο, πίεσαν τον αντίπαλο, πέτυχαν δύο γκολ, που ουσιαστικά τους έδωσαν τη νίκη, ενώ δημιούργησαν και έχασαν αρκετές ακόμη ευκαιρίες. Στο β’ μέρος έκαναν συντήρηση δυνάμεων, καθώς μπροστά τους υπάρχουν τρία πολύ σπουδαία παιχνίδια, που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τους φετινούς στόχους της ομάδας.

Το Σάββατο οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τον Αστέρα στην Τρίπολή για το πρωτάθλημα, όπως προαναφέραμε, την Τετάρτη 16 Μαρτίου υπάρχει ο μεγάλος ημιτελικός για το Κύπελλο Ελλάδος με τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό, ενώ τέσσερις μέρες αργότερα ο Ολυμπιακός θα παίξει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Καβάλα εκτός έδρας.

Μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας το βολιώτικο συγκρότημα διεκδικεί τη συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου, για πρώτη φορά στην ιστορία του, αλλά και τη συμμετοχή στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Ο Μάκης Κατσαβάκης και οι συνεργάτες του καλούνται να διαχειριστούν κατάλληλα το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να καταφέρει να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει. Το κλίμα στην ομάδα, πάντως, είναι εξαιρετικό και οι θετικές εμφανίσεις έχουν ανεβάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, εν όψει των προσεχών δύσκολων υποχρεώσεων.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της εξαιρετικής πορείας των «ερυθρολεύκων» στο φετινό πρωτάθλημα είναι αναμφίβολα ο Μάριο Μπρέσκα (το γκολ που σημείωσε με τον Πανσερραϊκό αναδείχθηκε Best Goal της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ). Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός μιλώντας στα ΜΜΕ της πατρίδας του μίλησε για την καταπληκτική χρονιά που κάνει τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ίδιος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η χρονιά είναι καταπληκτική, μολονότι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Είμαι χαρούμενος που είμαι συμπαίκτης με τον Ντολεζάι. Πριν ξεκινήσει η χρονιά στόχος μας ήταν η παραμονή  και τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουμε στα πλέι οφ. Έχουμε πέντε σκληρούς αγώνες ακόμα μπροστά μας στο πρωτάθλημα, αλλά και τον επαναληπτικό ημιτελικό για το Κύπελλο. Ένα παιχνίδι για το οποίο ανυπομονώ να έρθει.

Η τελευταία φορά που είχα τόσο παραγωγική σεζόν ήταν στη Ζίλινα, όπου όμως δεν αναγνώρισαν την προσφορά μου. Στον Ολυμπιακό Βόλου όλα πάνε καλά από την αρχή της ομάδας. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία μου και την προσφορά μου στην ομάδα. Χαίρομαι που βρίσκομαι σε καλή φόρμα και βοηθάω τον Ολυμπιακό Βόλου. Για τον ποδοσφαιριστή η καλύτερη περίοδος της καριέρας του είναι στην ηλικία των 28-33 γιατί έχει αποκτήσει εμπειρία».

Δύσκολα θα παίξει

με Αστέρα ο Μόνχε

Μετά το ρεπό που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» την Καθαρά Δευτέρα, από χθες επέστρεψαν στις προπονήσεις και βλέπουν μπροστά τους την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Πρόκειται για ένα κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, καθώς τόσο ο Αστέρας, όσο και ο Ολυμπιακός Βόλου θέλουν τη νίκη, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Οι Αρκάδες στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον υποβιβασμό (βρίσκονται στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 25 βαθμούς και δεν έχουν τα χρονικά περιθώρια για νέο στραβοπάτημα) και ο Ολυμπιακός στην προσπάθειά του να τερματίσει στην πρώτη προνομιούχο πεντάδα του πρωταθλήματος.

Τα πράγματα για τον Αστέρα έχουν γίνει πλέον πολύ δύσκολα, μετά την ήττα από την Καβάλα με 1-0 εκτός έδρας την περασμένη αγωνιστική. Τη στιγμή μάλιστα, που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στο γήπεδό του, έχοντας μόλις μία νίκη σε 12 παιχνίδια στην Τρίπολη.

Αυτό είναι το πρώτο από τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς που έχει να δώσει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα (ακολουθεί η αναμέτρηση με την Καβάλα). Αυτό που συνεχώς τονίζει στους παίκτες του ο Μάκης Κατσαβάκης είναι να είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους και να εκμεταλλευτούν το άγχος που θα έχουν οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα.

Ο Βιθέντε Μόνχε κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει το παιχνίδι, όμως οι πιθανότητες να αγωνιστεί στο ματς με τον Αστέρα δεν είναι πολλές. Κι αυτό γιατί η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να ρισκάρει τη συμμετοχή του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, από τη στιγμή που δεν είναι 100% έτοιμος και όταν ύστερα από τέσσερις μέρες υπάρχει ο επαναληπτικός Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

Επίσης, αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Παύλου Μητρόπουλου, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία, μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο στο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Ο τραυματισμός του Στάθη Ρόκα στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό δεν αποδείχθηκε σοβαρός και ο έμπειρος μέσος θα βρίσκεται στη διάθεση του Μάκη Κατσαβάκη.

Από εκεί και πέρα, επτά κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Πέτερ Ντολεζάι, ο οποίος θα τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές. Όπως αποφάσισαν οι άνθρωποι της ομάδας, ο παίκτης δεν θα αγωνισθεί κόντρα σε Ξάνθη (εντός) και Άρη εκτός έδρας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το