Αθλητισμός

Αντάλλαξαν βαρείς χαρακτηρισμούς

«Αρπάχτηκαν» στον …αέρα Μπέος και Κούγιας

Η υπόθεση των καταγγελιών του Σωτήρη Βοργιά για τον αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός είχε την Καθαρά Δευτέρα το βράδυ νέο επεισόδιο. Ο Αλέξης Κούγιας και ο Αχιλλέας Μπέος κοντραρίστηκαν άγρια στον τηλεοπτικό αέρα, ενώ ακούστηκαν νέες καταγγελίες για απειλές και εκβιασμούς.

Για τρίτη συνεχόμενη Δευτέρα η εκπομπή «Δίκη» στο Blue Sky ασχολήθηκε με την υπόθεση των καταγγελιών του Σωτήρη Βοργιά, για τις οποίες έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από τον αθλητικό εισαγγελέα.

Τα όσα ειπώθηκαν στη «Δίκη» τα αναπαράγουν το gazetta. gr και πολλοί ακόμη διαδυκτιακοί τόποι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, ο Σωτήρης Βοργιάς τόνισε πως:

«Ξέρω ότι υπάρχει επιστολή του Γιώργου Δαλούκα στην ΕΠΟ, την οποία έστειλε και στην ΟΥΕΦΑ. Αυτό που γράφει είναι ότι δεν έχει καμία συμμετοχή στο παιχνίδι Μακάμπι-Ολυμπιακός. Στην κασέτα που έχω ακούσει, μιλάει ο νέος παραγκάρχης στον Δαλούκα. Είναι δύο μέρες πριν το Άρης-Παναθηναϊκός και ζητάει από τον Δαλούκα να παίξει 52-48 υπέρ του Άρη για να ισοφαρίσει αυτά που έκανε το καλοκαίρι».

Παρέμβαση στη συνέχεια, έκανε ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος υποστήριξε:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω πως για μένα ο Βοργιάς δεν θέλει να βοηθήσει το ποδόσφαιρο, αλλά πάλι τον εαυτό του. Ήταν πονηρός διαιτητής και δεν τον εκτιμώ για την πορεία του στη διαιτησία. Κάτι πονηρό έχει στο μυαλό του. Βέβαια, το ότι συνυπάρχουμε σε αυτή την υπόθεση, μπορεί να βγει σε καλό.

Όλοι ξέρετε ότι το πρόσωπο για το οποίο μιλάμε είναι ο Μπέος. Στη νέα παράγκα συμμετέχει αναμφισβήτητα ο… εξυγιαντής Μπέος. Εγώ προσωπικά έχω ακούσει τέσσερις κασέτες. Αναγνωρίζονται εύκολα οι φωνές. Αυτός που έχει τις κασέτες, ζήτησε να με δει μετά την παραίτηση μου από την υπόθεση Δαλούκα. Του είπα ότι το έκανα γιατί μου το ζήτησε ο κορυφαίος Έλληνας παράγοντας. Μου έβαλε και άκουσα κασέτα που αφορά το Μακάμπι-Ολυμπιακός. Τις άκουσα, αλλά έχω δεσμευτεί να μην τις δημοσιοποιήσω. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στις κασέτες δεν υπάρχει πουθενά αναφορά στο όνομα του Βασάρα».

Όταν ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του Αλέξη Κούγια, παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος απάντησε:

«Δεν στέκουν αυτά που λέει ο Κούγιας. Έπεσε σε πολλές αντιφάσεις. Είμαι θιγμένος και του δίνω το λόγο μου ότι θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.

Όμως, ρωτάω εγώ: Γιατί δεν μας λένε ο Βοργιάς και ο Κούγιας από ποιον μεγαλοπαράγοντα βρήκαν τις κασέτες; Εγώ πιστεύω ότι είναι ο Πατέρας από πίσω, γιατί έφυγε και αυτός σαν αποτυχημένος παράγοντας. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν κασέτες. Αν υπάρχουν, όμως, εκτιμώ ότι τις έδωσε ο Πατέρας.

Ο Κούγιας όποτε βλέπει ότι δεν ανεβαίνει κατηγορία αρχίζει τις βόλτες στην Ευελπίδων. Είναι μυθομανής. Τι δουλειά έχω εγώ με τον Ιταλό διαιτητή, τη Μακάμπι και τον Ολυμπιακό. Ας πάνε στη δικαιοσύνη να τα αποδείξουν.

Παραδέχομαι ότι με τον Μαρινάκη είμαι φίλος και με τον Πατέρα ήμουν φίλος. Είχαμε μια προσωπική διαμάχη σε ένα Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας. Ήρθαμε σε ρήξη γιατί εγώ δεν είμαι υποτακτικός».

Πατέρας: Ας ψάξει

αλλού ο Μπέος

Να αναζητήσει αλλού ενόχους κάλεσε ο Νικόλας Πατέρας τον Αχιλλέα Μπέο, απαντώντας στους ισχυρισμούς του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου και διαψεύδοντας πως ήταν εκείνος που έδωσε τις περίφημες κασέτες στον Αλέξη Κούγια. Η ανακοίνωση του Νικόλα Πατέρα αναφέρει τα εξής:
«Με πληροφόρησαν ότι ο κ. Μπέος σε τηλεοπτική εκπομπή και σε αντιπαράθεση που είχε με τον κ. Κούγια σε σχέση με τις «παραγοντικές» του δραστηριότητες στο ελληνικό Ποδόσφαιρο, είπε μεταξύ των άλλων σε ότι με αφορά: «Τις κασέτες στον κ. Κούγια, εάν υπάρχουν, τις έδωσε ο κ. Πατέρας….».
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε έχω δώσει σε οποιονδήποτε κασέτες για τα θέματα που αναφέρθηκαν στην εκπομπή γιατί δεν έχω τέτοιες κασέτες στην κατοχή μου. Ας ψάξει ο πολυτάλαντος , λαλίστατος και άκρως πετυχημένος παράγοντας κ. Μπέος να βρει πού «εξομολογήθηκε» αυτά που του καταμαρτυρούνε και στην συνέχεια να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στην δικαιοσύνη για τον τίτλο του «παραγκάρχη» που του απέδωσαν πρόσφατα».

Μπέος: Ξέφυγε

τελείως ο Κούγιας

Εμετικές, ψευδείς και συκοφαντικές χαρακτήρισε ο Αχιλλέας Μπέος τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον ο Αλέξης Κούγιας για τις περίφημες κασέτες και τις κατηγορίες περί ύπαρξης νέου… παραγκάρχη. Αναλυτικά η δήλωσή του, η οποία δημοσιοποιήθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τη ΠΑΕ, έχει ως εξής:
«Σχετικά με τις εμετικές, ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές του κ. Κούγια προς το πρόσωπό μου, έχω να δηλώσω τα εξής:
Ο κ. Κούγιας είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι μυθοποιεί γεγονότα και καταστάσεις με σκοπό το προσωπικό του όφελος. Αυτή τη φορά όμως ξέφυγε τελείως και οφείλει να αποδείξει στη δικαιοσύνη πλέον τους ψευδείς ισχυρισμούς του, που είχαν ως μοναδικό σκοπό να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, ρίχνοντας λάσπη στο πρόσωπό μου, αφού για άλλη μία χρονιά, ως αποτυχημένος παράγοντας προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του για την αποτυχία της ιστορικής Παναχαϊκής, ευελπιστώντας να δημιουργήσει θόρυβο και εντυπώσεις, με απώτερο σκοπό την εύνοια των διαιτητών στα τελευταία εναπομείναντα παιχνίδια της Γ’ εθνικής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το