Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Κουκουλοφόροι λήστεψαν ιδιοκτήτη τσιπουράδικου

Ιδιοκτήτης τσιπουράδικου και η σύζυγός του έπεσαν θύματα ένοπλων ληστών μέσα στο διαμέρισμά τους

Ένας 52χρονος ιδιοκτήτης τσιπουράδικου και η σύζυγός του έπεσαν θύματα ένοπλων ληστών μέσα στο διαμέρισμά τους, καθώς οι κουκουλοφόροι ληστές κατάφεραν να τους πάρουν 80.000 ευρώ. Λίγο πριν φύγουν από το σπίτι κτύπησαν τη γυναίκα, έδεσαν και φίμωσαν τον άντρα και τους κλείδωσαν στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου, αφήνοντας τα κλειδιά πάνω στην πόρτα. Όλα δείχνουν πως ο 52χρονος είχε γίνει στόχος και δεν θεωρείται τυχαίο ότι οι δύο κουκουλοφόροι τον περίμεναν κρυμμένοι κάτω από τη σκάλα και του όρμησαν μπαίνοντας στην είσοδο της πολυκατοικίας. Παρά την έξαρση των ληστειών, η περίπτωση αυτή δεν μοιάζει με τις άλλες. Οι δράστες φαίνεται πως γνώρισαν τις κινήσεις του 52χρονου, τα χρήματα που έφερε πάνω του και αυτά που κρατούσε στο σπίτι του. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου έχει αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης, που προστίθεται στην ήδη μεγάλη λίστα των ληστειών της περιοχής.

Η ληστεία σε βάρος του 52χρονου και της συζύγου του μοιάζει λίγο κινηματογραφική. Οι ληστές φαίνεται πως λειτούργησαν βάσει σχεδίου και έδειξαν αποφασιστικότητα και πέτυχαν να αρπάξουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και να τρομοκρατήσουν δύο ανθρώπους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαμέρισμα του ζευγαριού βρισκόταν το δίχρονο εγγόνι του, που εξαιτίας της φασαρίας ξύπνησε και στη θέα των αγνώστων δραστών έβαλε τα κλάματα και τις φωνές.

Ειδικότερα, ο 52χρονος αφού έκλεισε στο κατάστημά του μετέβη σε άλλο κατάστημα όπου πέρασε λίγη ώρα και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του, στην περιοχή του Αναύρου. Εισήλθε στην είσοδο της πολυκατοικίας και ετοιμαζόταν να πάρει τον ανελκυστήρα για να ανέβει στο διαμέρισμά του. Την ελάχιστη ώρα που περίμενε τον ανελκυστήρα, από τις σκάλες όπου ήταν κρυμμένοι, πετάχτηκαν δύο άντρες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες. Ο ένας από αυτούς κρατούσε πιστόλι και με απειλές και με βίαιο τρόπο τον έβαλαν στο ασανσέρ, ενώ του ζητούσαν τα κλειδιά του διαμερίσματος. Αφού πήραν τα κλειδιά, άνοιξαν την πόρτα και εισήλθαν όλοι μαζί στο διαμέρισμα. Οι δύο κουκουλοφόροι ληστές φέρονται να του ζητούσαν επίμονα να τους δείξει το μέρος που είχε χρήματα. Την ίδια στιγμή του αφαίρεσαν από την τσέπη 15.000 ευρώ.

Από τη φασαρία ξύπνησε η σύζυγος και βγαίνοντας από το υπνοδωμάτιο αντίκρισαν τους δύο κουκουλοφόρους ληστές να έχουν δέσει και φιμώσει τον άντρα της. Πριν προλάβει η γυναίκα να φωνάξει και ν’ αντιδράσει, οι δύο ληστές την κτύπησαν και την ακινητοποίησαν. Στη συνέχεια έψαξαν σε όλο το σπίτι και τελικά βρήκαν στο κομοδίνο του σαλονιού το ποσό των 60.000 ευρώ και στο υπνοδωμάτιο το ποσό των 5000 ευρώ. Οι ληστές πήραν τις 80.000 ευρώ, άφησαν δεμένο και φιμωμένο τον άντρα, ημιλυπόθυμη τη γυναίκα, βγήκαν από το διαμέρισμα, κλείδωσαν με τα κλειδιά από έξω και έφυγαν. Λίγη ώρα αργότερα, όταν κατάφεραν να συνέλθουν από το σοκ, τηλεφώνησαν στην Αστυνομία.

Στο διαμέρισμα μετέβησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου για να συγκεντρώσουν τα στοιχεία για την υπόθεση. Όπως προκύπτει, οι δράστες είναι ηλικίας 25-30 ετών, μιλούσαν ελληνικά, όχι με καλή προφορά, που ενδεχομένως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα να πρόκειται για αλλοδαπούς, είναι μέτριας σωματικής διάπλασης και με ύψος 1,70 περίπου. Ο ένας κρατούσε πιστόλι, που πιθανόν, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της τοπικής Αστυνομίας, να ήταν και ψεύτικο και να το είχαν απλά για εκφοβισμό.

Από τα πρώτα στοιχεία, οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει την εντύπωση πως οι δράστες πιθανότατα γνώριζαν πολλές πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση του θύματος και τις κινήσεις του. Σίγουρα γνώριζαν το σπίτι του, την ώρα που επέστρεφε μετά την εργασία του και έτσι κατέστρωσαν το σχέδιό τους.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή του προσώπου, όπως θεωρούν οι αστυνομικοί. Αυτό που επίσης φαίνεται να προκύπτει είναι ότι γνώριζαν πως έφερε μαζί του σημαντικό χρηματικό ποσό.

Από την έρευνα, έως αργά χθες το βράδυ, δεν είχαν προκύψει στοιχεία που να οδηγούσαν στον εντοπισμό της ταυτότητας των δραστών. Η ληστεία ωστόσο χαρακτηρίζεται θρασύτατη και έρχεται να προστεθεί, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της ηλικιωμένης γυναίκας στην Ανάβρα, όταν οι ληστές εισήλθαν στο σπίτι της την ώρα που κοιμόταν και τελικά της πήραν πολύ μικρό χρηματικό ποσό. Ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας κ. Δημ. Κατσίκας σημειώνει ότι τα περιστατικά είναι ξεχωριστά, μεμονωμένα, δεν μπορεί να συνδεθούν μεταξύ τους και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί πως η εγκληματικότητα στη Μαγνησία είναι ανεξέλεγκτη.

 

Τούλα Κεκάτου

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το