Photo Gallery, Τοπικά

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στη Ζαγορά

 

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις Δημοτικής Αρχής, φορέων και κατοίκων στη Ζαγορά, σχετικά με την επικινδυνότητα 36 συνολικά σημείων στο εθνικό οδικό δίκτυο του Ανατολικού Πηλίου. Στη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στη Δημοτική Κοινότητα Ζαγοράς, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής, αποτελούμενης από το Δήμο και εκπροσώπους φορέων, τα μέλη της οποίας θα επιδιώξουν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Στ. Καλογιάννη, καθώς και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, με αίτημα την άμεση δρομολόγηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο ζητούν Δήμος και φορείς

Όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια της προχθεσινής ευρείας σύσκεψης, την επιτροπή συγκροτούν η Δημοτική Κοινότητα Ζαγοράς, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, ο Αγροτικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Επαγγελματιών, η Ένωση Γυναικών, καθώς και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου – Λυκείου και του Δημοτικού Σχολείου.

Στόχος της επιτροπής η άμεση συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Στ. Καλογιάννη, καθώς και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, με αίτημα την κατά το δυνατόν συντομότερη δρομολόγηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στο εθνικό οδικό δίκτυο, το οποίο σε 36 συνολικά σημεία του χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο.

«Στη σύσκεψη» τονίζεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζαγοράς κ. Δημ. Σπανός «αναδείχτηκε το πρόβλημα που υπάρχει στο οδικό δίκτυο, η αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασής του για την ομαλή και ασφαλή διέλευση των υπαλλήλων που απασχολούνται στη Ζαγορά και μετακινούνται από Βόλο, των μαθητών που φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Ζαγοράς, των κατοίκων που μετακινούνται από και προς τη Ζαγορά και των επισκεπτών, αλλά και της μεταφοράς των προϊόντων του Αγροτικού Συνεταιρισμού, ο οποίος είναι ο κύριος οικονομικός παράγοντας που στηρίζεται η οικονομία των κατοίκων του χωριού και συμβάλλει σημαντικά στην ανάκαμψη της Εθνικής Οικονομίας με το συνάλλαγμα που φέρνει στη χώρα από τις εξαγωγές που κάνει. Η διακίνηση των προϊόντων του Συνεταιρισμού πρέπει να γίνεται απρόσκοπτα χωρίς καμία καθυστέρηση και λόγω του όγκου των προϊόντων, αλλά και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η οργάνωση απέναντι στους πελάτες της. Η επιτροπή θα επιδιώξει σε σύντομο χρονικό διάστημα να έρθει σε επαφή με τον περιφερειάρχη και να ενημερωθεί σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει και το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της βατότητας του δικτύου, καθώς μπαίνουμε στο καλοκαίρι και περιμένουμε και από τον τουρισμό έσοδα για το χωριό μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης, ο οποίος παρευρέθηκε στην προχθεσινή σύσκεψη, επισήμανε ότι «θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό κ. Καλογιάννη, διεκδικώντας να προχωρήσει το έργο αποκατάστασης των επικίνδυνων τμημάτων του οδικού δικτύου. Όλοι θα βοηθήσουμε για να δοθεί λύση. Θα ζητήσουμε να δρομολογηθεί άμεσα το έργο με ολοκληρωμένη σειρά παρεμβάσεων στα 36 συνολικά επικίνδυνα σημεία. Το 2011 έγινε καταγραφή όλων των επικίνδυνων σημείων με συντεταγμένες, αναλυτική περιγραφή και εικόνα. Πρέπει να γίνουν άμεσα οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις. Θα θέσουμε το θέμα στον αναπληρωτή υπουργό, από τον οποίο θα ζητήσουμε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση. Το πρόβλημα είναι ότι στο ΕΣΠΑ δεν προβλέπονται χρηματοδοτήσεις για έργα οδοποιίας. Η χρηματοδότηση μπορεί να εξασφαλιστεί είτε από τα Τομεακά Προγράμματα είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Απαιτείται ποσό της τάξης των 8 με 10 εκατομμυρίων ευρώ και είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί. Ωστόσο, η εκτέλεση του έργου είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να αποκοπούμε. Κλιμακώνουμε τις αντιδράσεις μας» υπογράμμισε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το