Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Κλαδιά δένδρου έπεσαν σε στάση λεωφορείου

 

Στο κέντρο του Βόλου λόγω του δυνατού αέρα
Στο κέντρο του Βόλου λόγω του δυνατού αέρα

Τύχη είχαν τα άτομα τα οποία περίμεναν στη στάση αστικών λεωφορείων επί της οδού Κ. Καρτάλη με Ερμού, όταν από το δυνατό αέρα έσπασε ένα δένδρο και έπεσε πάνω στο στέγαστρο. Ευτυχώς, την ώρα της πτώσης του δένδρου δεν κινούταν στο δρόμο κάποιο όχημα.

Άμεση ήταν η επέμβαση των πυροσβεστών, οι οποίοι με μεγάλα αλυσοπρίονα έκοψαν τα σπασμένα κλαδιά του δένδρα και τα απομάκρυναν. Η επιχείρηση των πυροσβεστών διήρκησε περισσότερο από μία ώρα. Για το διάστημα αυτό η Τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων από το ένα ρεύμα της οδού Κ. Καρτάλη.

Για την περισυλλογή των κλαδιών από το πεζοδρόμιο της Κ. Καρτάλη ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία Πρασίνου.

Το σπάσιμο του δένδρου στο κεντρικό αυτό σημείο του Βόλου είναι και το σοβαρότερο περιστατικό που καταγράφεται από τον αέρα, που φύσαγε σχεδόν όλη την ημέρα.

Ο αέρας προκάλεσε μικροπροβλήματα στην πόλη, κυρίως σπάσιμο κλαδιών από δένδρα. Οι πυροσβέστες επίσης παρενέβησαν για την κοπή σπασμένων κλαδιών στη συμβολή των οδών Ζάχου και Λ. Βύρωνος.

Σε όλη τη Θεσσαλία οι κατά τόπους σταθμοί της Πυροσβεστικής παρενέβησαν σε 35 περιστατικά. Κάποια μάλιστα ήταν αρκετά σοβαρά.

Στο μεταξύ η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου παρενέβη για την απομάκρυνση σπασμένων κλαδιών δένδρων στα παρακάτω σημεία:

* Λαρίσης 163 Α΄, λεύκα.

* Καρτάλη με Ερμού πευκοειδές δέντρο που έγειρε, αλλά δεν θεωρείται επικίνδυνο.

* ΟΑΕΔ Αθηνών με Φ. Εταιρείας, κλαδιά από λεύκα.

* Παγασών 41 με Ορφανοτροφείου, κλαδιά από πλάτανο.

* Δημάρχου Γεωργιάδη 185 με Όγλ, κλαδιά από δαμασκηνιά.

* Δημητριάδος – Καρτάλη, ήταν δαμασκηνιά επικίνδυνη και κόπηκε ολόκληρη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το