Photo Gallery, Τοπικά

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων ΟΤΑ


Χθες οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του Δημαρχείου Βόλου για μισή ώρα

 

Αποκλεισμός του ΧΥΤΑ, πρόβλημα με την καθαριότητα

 

Κλείνουν το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Μαγνησίας και θα απαιτήσουν από τους Δημάρχους να μην καταθέσουν στο υπουργείο Εσωτερικών καταστάσεις με πλεονάζον προσωπικό που θα οδηγηθεί στην εργασιακή εφεδρεία.

Χθες οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του δημαρχείου Βόλου για μισή ώρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν γενική συνέλευση, ενώ σήμερα και μέχρι τη Δευτέρα το πρωί δεν θα πραγματοποιούν υπερωρίες για την συγκέντρωση των απορριμμάτων οι υπάλληλοι στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων.

Η κλιμάκωση του αγώνα εναντίον των περικοπών στη μισθοδοσία  περιλαμβάνει 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ εξετάζονται και προτάσεις για «λευκή» απεργία, καθώς δεν μπορούν να χάνουν συνεχώς μεροκάματα.

 

Οι εργαζόμενοι σε χθεσινή γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να απέχουν από κάθε υπερωριακή απασχόληση το Σαββατοκύριακο και να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 7 το πρωί ώς τις 12 το μεσημέρι και για τις απογευματινές βάρδιες τις τέσσερις τελευταίες ώρες της εργασίας τους, τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσουν καταλήψεις στους χώρους των μηχανοστασίων (γκαράζ) και του Χ.Υ.Τ.Α.

Την Τετάρτη θα  συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ και απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στο χώρο του Δημαρχείου.

Τέλος, αποφάσισαν να  συναντηθούν με τους Δημάρχους και τους επικεφαλής των μειοψηφιών σε όλους τους Δήμους του Νομού Μαγνησίας και να τους ζητήσουν να δεσμευτούν ότι δε θα προχωρήσουν σε καμία απόφαση που θα σηματοδοτήσει ένταξη προσωπικού σε εργασιακή εφεδρεία.

Χθες συμφωνήθηκε να μη δώσει καταστάσεις με το πλεονάζον προσωπικό κανένας προϊστάμενος.

Τα πρώτα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων θα προκύψουν από σήμερα και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χ. Τσαμπάζης απευθύνει έκκληση στους δημότες να μη βγάλουν σκουπίδια στους δρόμους μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο συσσώρευσης απορριμμάτων έξω από ξεχειλισμένους κάδους.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία θα λειτουργήσει τις ημέρες των κινητοποιήσεων με προσωπικό ασφαλείας, για την αποκομιδή απορριμμάτων μόνο από το Νοσοκομείο, τις Κλινικές και το Ορφανοτροφείο Βόλου.

«Ζητάμε την κατανόηση του κόσμου, δε θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με την κοινωνία, αλλά ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις εν όψει της μεγάλης απεργίας», δήλωσε χθες η πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ντίνα Φώτου και επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ δήλωσε πως δεν ανήκει πλέον στο συγκεκριμένο κόμμα.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να αντισταθούν, να αντικρούσουν και να ανατρέψουν την ψήφο που έδωσαν οι βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης και οι βουλευτές του Νομού», δήλωσε η κ. Φώτου, ενώ κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης επέμεινε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ενωμένοι και να διαφυλάξουν τις κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι θα περιφρουρήσουν τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ που θεωρητικά συγκεντρώνει όλα τα απορρίμματα του Νομού, ενώ το μεγάλο βάρος των κινητοποιήσεων θα το «σηκώσουν» οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα.

«Πρέπει όλοι να καταγγείλουμε την οικονομική πολιτική, να βγούμε ενωμένοι στις κινητοποιήσεις», είπε.

Η γραμματέας του Συλλόγου κ. Θάλεια Στάχτου σημείωσε πως οι Δήμαρχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν στείλουν καταστάσεις με πλεονάζον προσωπικό στο υπουργείο Εσωτερικών, οι εργαζόμενοι θα διαλύουν τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

«Τα ψέματα τελείωσαν, πρέπει να είμαστε καθημερινά στους δρόμους», τόνισε.

«Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι όλοι, όχι μόνο οι δημοτικοί υπάλληλοι, και το κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση πρέπει να δυναμώσει. Αν το καταφέρουμε θα φύγουν νύχτα από την κυβέρνηση. Μας κατηγορούν ότι εμείς τα φάγαμε και κάναμε την οικονομία να φθάσει σε αυτά τα χάλια. Ντροπή τους. Επειδή έφθασε ο κόμπος στο χτένι, θα πρέπει να δούμε σοβαρά το θέμα των εφεδρειών και των απολύσεων. Οι Δήμοι μπορούν να αναθεωρήσουν τους οργανισμούς εσωτερικής υπηρεσίας, να μειώσουν τις θέσεις και όσοι περισσεύουν από εμάς να πάνε σπίτι τους», εκτίμησε ο συνδικαλιστής κ. Διονύσης Φαλαγγάρης.

Ο ίδιος τόνισε ότι επιβάλλεται να πιέσουν οι εργαζόμενοι τους Δημάρχους να μη δώσουν καταστάσεις πλεονάζοντος προσωπικού αν τους ζητηθεί και προέτρεψε όλους να αρνηθούν να πληρώσουν τα χαράτσια.

«Εδώ είμαστε και ας έρθει όποιος θέλει να του δείξουμε ποιοι είμαστε», είπε.

Ο συνδικαλιστής κ. Διονύσης Μπάλλας εκτίμησε πως πρέπει άμεσα να ζητηθεί σύγκληση Δημοτικών Συμβουλίων και έκδοση ψηφισμάτων από τις παρατάξεις εναντίον της εργασιακής εφεδρείας.

Οι συνδικαλιστές δέχτηκαν χθες κριτική για το γεγονός ότι τόσα χρόνια μετέφεραν στους εργαζομένους τη «γραμμή» που έπαιρναν από τα κομματικά γραφεία και άσκησαν κριτική στη στάση τους, ενώ καταγγέλθηκε το γεγονός ότι δεν υπήρχε ταύτιση με τους αγώνες των συμβασιούχων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το