Photo Gallery, Τοπικά

Κεραυνός «χτύπησε» το δρόμο στο Ξουρίχτι

Δημιουργήθηκε ρήγμα πλάτους 1,5 μέτρου και μήκους τεσσάρων μέτρων

Κεραυνός έπεσε στο δρόμο του Ξουριχτίου, στο σημείο όπου είχαν σημειωθεί πέρυσι οι κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ρήγμα πλάτους 1,5 μέτρου και μήκους τεσσάρων μέτρων.

Το ασυνήθιστο αυτό συμβάν έγινε χθες το απόγευμα όπου στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Ξαφνικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κεραυνός κτύπησε στο οδόστρωμα της επαρχιακής οδού, στο ύψος του δρόμου στο Ξουρίχτι, όπου πέρυσι είχαν δημιουργηθεί τα προβλήματα από τις κατολισθήσεις.

Αμέσως ενεργοποιήθηκαν ο Δήμος, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Κοπάνας τόνισε πως «ο κεραυνός κτύπησε το δρόμο, κάτι που δεν έχει συμβεί στην περιοχή. Το ρήγμα έχει πλάτος 1,5 μέτρο και μήκος τέσσερα μέτρα. Ευτυχώς δεν περνούσε κάποιο όχημα εκείνη την ώρα. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά, αλλά χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή».

Επίσης Περιφέρεια και Δήμος απέστειλαν προσωπικό και μηχανήματα για να καλύψουν το ρήγμα που προκλήθηκε και να τοποθετήσουν την απαραίτητη σήμανση.

Στο μεταξύ από σήμερα ξεκινά ο αποχιονισμός του δρόμου από τα Χάνια προς τον Κισσό. Ο κ. Κοπάνας τόνισε πως σύμφωνα με έγγραφο που έλαβε από τον πρόεδρο του Χιονοδρομικού κ. Χήρα, λόγω των τελευταίων βροχοπτώσεων το χιόνι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι είναι λασπώδες, ενώ από τις 12 το μεσημέρι και μετά γίνεται ακατάλληλο. Μέσα στο Σαββατοκύριακο ενδέχεται να λειτουργήσουν ορισμένες πίστες.

Επίσης χθες το μεσημέρι κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας μετέβη στην επαρχιακή οδό Βόλου-Νέας Αγχιάλου και πιο συγκεκριμένα κοντά στο Μαμιδάκι, καθώς υπήρχε η καταγγελία ότι κομμάτι βράχου από το πρανές κινδύνευε να αποκολληθεί και να πέσει στο δρόμο. Τελικά από τον έλεγχο που έγινε δεν διαπιστώθηκε τέτοιος κίνδυνος.

Φ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το