Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Κατασκήνωση το κάμπινγκ Χορευτού;

Επαφές Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου με το Πάντειο Πανεπιστήμιο για φιλοξενία φοιτητών
Επαφές Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου με το Πάντειο Πανεπιστήμιο για φιλοξενία φοιτητών

Ως κατασκήνωση λίγων ημερών μπορεί αποκλειστικά και μόνο πλέον να χρησιμοποιηθεί το κάμπινγκ Χορευτού, μετά τη διεξαγωγή δύο δημοπρατήσεων για την ανάθεση της εκμετάλλευσής του σε ιδιώτη, οι οποίες απέβησαν άγονες. Πλέον, η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τη διοίκηση του Πάντειου Πανεπιστημίου, προκειμένου ο χώρος να αξιοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι με τη φιλοξενία φοιτητών. Η Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα, προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας του κάμπινγκ, καθώς και να εκτελέσει τις εργασίες κατασκευής των απαραίτητων για τη μονάδα υποδομών και εγκαταστάσεων.

Σε συνεργασία της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου και της διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου θα αξιοποιηθεί τελικά το κάμπινγκ του Χορευτού για το ερχόμενο τουλάχιστον καλοκαίρι, καθώς δεν κατέστη δυνατή η προσπάθεια ανάθεσης της εκμετάλλευσής του σε ιδιώτη επενδυτή.

Το κάμπινγκ στο Χορευτό αποτελεί ιδιοκτησία της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου, ωστόσο η μονάδα δεν διαθέτει την απαιτούμενη από το Νόμο άδεια προκειμένου να λειτουργεί, με συνέπεια να παραμένει για χρόνια αναξιοποίητη.

Επιπλέον, για τη λειτουργία του κάμπινγκ στο Χορευτό απαιτείται η κατασκευή συγκεκριμένων κτιριακών υποδομών, καθώς οι ήδη υπάρχουσες είναι πεπαλαιωμένες και αρμοδίως από τεχνικούς κρίνεται ότι δεν είναι εφικτή η ανακατασκευή ή αναπαλαίωσή τους.

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου δηλώνει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας του κάμπινγκ στο Χορευτό, καθώς και να αναλάβει την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής των απαραίτητων για τη μονάδα υποδομών και εγκαταστάσεων.

Για την εκμετάλλευση και την αξιοποίηση της μονάδας, η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου προκήρυξε τη διεξαγωγή δύο δημοπρατήσεων, προκειμένου να πετύχει την ανάδειξη ιδιώτη επενδυτή, ο οποίος θα αναλάμβανε τη λειτουργία του κάμπινγκ.

Ωστόσο, και οι δύο δημοπρατήσεις απέβησαν άγονες, καθώς δεν προέκυψε ενδιαφέρον από ιδιώτες, αν και στη δεύτερη διαδικασία η Δημοτική Αρχή βελτίωσε υπέρ των ιδιωτών τους όρους, μειώνοντας το μίσθωμα και αυξάνοντας τα χρόνια εκμίσθωσης της εγκατάστασης.

Πλέον, το κάμπινγκ θα λειτουργεί για το ερχόμενο τουλάχιστον καλοκαίρι αποκλειστικά και μόνο ως κατασκήνωση λίγων ημερών και το πιθανότερο είναι να φιλοξενούνται στο χώρο φοιτητές του Πάντειου Πανεπιστημίου.

«Οριστικά πλέον» επισημαίνει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης «το κάμπινγκ στο Χορευτό θα λειτουργεί για το ερχόμενο τουλάχιστον καλοκαίρι ως κατασκήνωση λίγων ημερών, πρόσκαιρα. Προκηρύξαμε τη διεξαγωγή δύο δημοπρατήσεων, ωστόσο απέβησαν άγονες, καθώς και στις δύο περιπτώσεις δεν προέκυψε ενδιαφέρον από ιδιώτες. Επομένως, το κάμπινγκ μπορεί να λειτουργήσει μόνο ως κατασκήνωση λίγων ημερών. Βρισκόμαστε σε προχωρημένες επαφές με τη διοίκηση του Πάντειου Πανεπιστημίου, προκειμένου το ερχόμενο καλοκαίρι να φιλοξενούνται στο χώρο φοιτητές. Το πρόβλημα είναι ότι το κάμπινγκ δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας, ούτε και τις απαιτούμενες υποδομές και εγκαταστάσεις, καθώς οι ήδη υπάρχουσες είναι πεπαλαιωμένες και δεν είναι εφικτό να ανακατασκευαστούν και να αναπαλαιωθούν. Εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν διαθέτουμε την οικονομική δυνατότητα τόσο για την εξασφάλιση της άδειας λειτουργίας, όσο και για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών κατασκευής των υποδομών και των εγκαταστάσεων. Τα οικονομικά του Δήμου δεν μας επιτρέπουν να αναλάβουμε όλες αυτές τις διαδικασίες» καταλήγει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το