Photo Gallery, Τοπικά

Καταργούνται οι εκπτώσεις στους παιδικούς του Δήμου Βόλου

Στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου δεν θα αναγνωριστεί η έκπτωση που παρεχόταν στα ζευγάρια που πλήρωναν δάνειο πρώτης κατοικίας

Οι εκπτώσεις που παρείχαν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Βόλου στις οικογένειες που πλήρωναν στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας, παύουν να ισχύουν, για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ.

Στο Νομικό Πρόσωπο αποφάσισαν πως οι οικονομικές διευκολύνσεις δεν είναι δυνατόν να ισχύσουν σε περίοδο που οι δομές δεν μπορούν να σταθούν οικονομικά και η απόφαση θα επικυρωθεί σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει στο τέλος Αυγούστου.

Στους παιδικούς σταθμούς δεν θα αναγνωριστεί από τη φετινή χρονιά η έκπτωση που παρεχόταν τα προηγούμενα χρόνια στα ζευγάρια που πλήρωναν δάνειο πρώτης κατοικίας.

Τα προηγούμενα χρόνια οι γονείς πλήρωναν 120 αντί 160 ευρώ για ένα παιδί. Από τη φετινή χρονιά οι οικογένειες που έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ δεν θα απολαμβάνουν της έκπτωσης. Οι εκπτώσεις παύουν να ισχύουν και για τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών.

Όπως σημειώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Μαβίδης υπάρχει θέμα ανοιχτό για τις συγκεκριμένες κατηγορίες δημοτών και το διοικητικό συμβούλιο θα προσπαθήσει να δώσει τη βέλτιστη δυνατή λύση. Το συμβούλιο θα συνεδριάσει λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών, την 1η Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως στα γραφεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού Αθλητισμού και Πολιτισμού / ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ /ΔΗΠΕΘΕ) έχουν αναρτηθεί εδώ και δεκαπέντε μέρες τα αποτελέσματα μοριοδότησης για τα παιδιά που εισάγονται στους παρακάτω παιδικούς σταθμούς που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του πρώην Δήμου Βόλου: Αρίων, Ιάσων, Αίολος, Νεφέλη, Ορφέας και Αλκυόνη.

Όπως έγινε γνωστό τα αποτελέσματα με τα ονόματα των παιδιών που θα φοιτήσουν στους υπόλοιπους επτά παιδικούς σταθμούς του ενιαίου Δήμου Βόλου που βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και της Αγριάς θα ανακοινωθούν μόλις κοινοποιηθούν στο Δήμο οι καταστάσεις με τα ονόματα των μητέρων που χρηματοδοτούνται για το σκοπό αυτό από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Ένα πρόγραμμα από το οποίο ο Δήμος Βόλου θα εγγράψει 180 περίπου παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία του συνεδρίαση, στα τέλη του περασμένου μήνα, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΕΠΑΠ/ΔΗΠΕΘΕ ενέκρινε την πρόσληψη 18 ατόμων που θα έλθουν να καλύψουν τις ανάγκες των τμημάτων των δεκατριών παιδικών σταθμών του Δήμου Βόλου. Η πρότασή μας εγκρίθηκε, περιμένουμε το πράσινο φως για να προχωρήσουμε τη διακήρυξη για την πρόσληψή τους σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ / ΔΗΠΕΘΕ Π. Μαβίδης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το