Photo Gallery, Τοπικά

Καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα

Μόνο για τον ενιαίο Δήμο Βόλου επιδόματα ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβουν 2.731 δικαιούχοι

Άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί σήμερα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους. Μόνο για τον ενιαίο Δήμο Βόλου επιδόματα ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβουν 2.731 δικαιούχοι.

Ο αντιδήμαρχος κ. Απ. Παντσάς, με αφορμή διαμαρτυρίες πολιτών για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην καταβολή των επιδομάτων επισήμανε ότι δεν ευθύνεται η Δημοτική Αρχή αλλά το κράτος.

Όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ. Παντσάς, «η καταβολή των επιδομάτων αυτών προσφέρει σημαντική ανακούφιση σε συνανθρώπους μας, δεδομένου ότι, εκτός από την δυνατότητα να περάσουν ανθρώπινα το Πάσχα, τους βοηθάει να αντιμετωπίσουν και κάποια χρόνια προβλήματα στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που, για ορισμένους, είναι ζωτικής σημασίας».

Το υπουργείο Εσωτερικών πιστώνει με χρήματα τους κωδικούς του Δήμου Βόλου και στη συνέχεια η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας ταυτοποιεί τους δικαιούχους που πρέπει να λάβουν το επίδομα. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, με τη σειρά της, εγκρίνει τη λίστα με τα ποσά και την αποστέλει στον επίτροπο.

Λόγω και απουσίας του επιτρόπου την προηγούμενη εβδομάδα από τη Μαγνησία, η έγκριση δόθηκε τη Δευτέρα και άμεσα άρχισε η καταβολή.

Ο κ. Παντσάς σημείωσε πως συνεχίζεται η διαδικασία ελέγχου ατόμων με βαριές νοητικές αναπηρίες, που δικαιούνται προνοιακό επίδομα προκειμένου να μην το χάσουν, όταν διαπιστώθηκε πως δεν συμμετείχαν στην απογραφή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής 9,5% των επιδοματούχων στο σύνολο του Νομού «κόβεται» από τις λίστες. Το υπουργείο Υγείας κατέγραψε 2.731 άτομα (όσα και το σύνολο του ενιαίου Βόλου), όταν τον Ιανουάριο οι τοπικές υπηρεσίες είχαν στις λίστες τους καταγεγραμμένα 3.020 άτομα και μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 επιδοτούνταν 3.458 άτομα.

Στα ΚΕΠ για απογραφή οδηγήθηκαν τελικά 2.731 άτομα από τα 3.020 που είχαν απομείνει -μετά την «εξαφάνιση» 400 περίπου ατόμων- στις λίστες της πρόνοιας τον Ιανουάριο. Ωστόσο ορισμένοι που είτε δεν πληροφορήθηκαν τις ανακοινώσεις, είτε αδυνατούσαν να μεταβούν στα ΚΕΠ για να απογραφούν συμπλήρωσαν αιτήσεις με καθυστέρηση και ζητούν εξέταση των στοιχείων τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το 2009 σε επίπεδο Νομού οι επιδοματούχοι ήταν 2.734 άτομα, ωστόσο μέχρι το τέλος του 2011 ο αριθμός τους «εκτοξεύθηκε» σε 3.458 διότι προστέθηκαν δικαιούχοι επιδόματος «κίνησης». Πρόκειται για επίδομα που αφορά σε ασθενείς με προβλήματα στα κάτω άκρα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Καλή σας μέρα. Διάβασα το άρθρο με προσοχή και ήθελα να διευκρινίσω αν εννοείτε ότι καταβλήθηκαν τα επιδόματα Πρόνοιας του διμήνου Μαρτίου/Απριλίου 2012 με το νέο σύστημα και το αρχείο που προέκυψε από την απογραφή του περασμένου Φεβρουαρίου/Μαρτίου.
    Είμαι από την Αθήνα κι έχω μεγάλη αγωνία γιατί η πληροφόρηση που έχουμε εδώ είναι ότι τα επιδόματα θα ξεκινήσουν να δίνονται με το νέο σύστημα από τις 15/6! Αν ξεκίνησαν ήδη στη περιοχή σας, είναι ένα μεγάλο βήμα.
    Παρακαλώ ενημερώστε με αν είναι δυνατό και σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

Μοιραστείτε το