Photo Gallery, Τοπικά

Κατάληψη με προπηλακισμούς στο Δημαρχείο Βόλου

Οι διαπληκτισμοί έξω από το υπό κατάληψη Δημαρχείο Βόλου είχαν «φόντο» τους υπαλλήλους που από χθες οδηγήθηκαν σε διαθεσιμότητα

Προπηλακισμοί κατά Μέσων Ενημέρωσης από μέλη του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και έντονοι διαπληκτισμοί μεταξύ συνδικαλιστών, συνέθεταν χθες το σκηνικό της κατάληψης στο Δημαρχείο του Βόλου.

Με απόφαση που έλαβαν 80 άτομα, σε σύνολο 1.400 εγγεγραμμένων, μπήκε και χθες «λουκέτο» στις κεντρικές υπηρεσίες του Δημαρχείου από περιορισμένο αριθμό υπαλλήλων, ενώ οι συνδικαλιστές διαπληκτίζονταν έντονα μεταξύ τους και η ΔΑΣ για μια ακόμη φορά κατήγγειλε ως «ξεπουλημένη» την πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου των ΟΤΑ.

Οι διαπληκτισμοί είχαν «φόντο» τους υπαλλήλους που από χθες οδηγήθηκαν σε διαθεσιμότητα και είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Με τους εργαζόμενους που οδηγούνται σε διαθεσιμότητα να βρίσκονται έξω από το Δημαρχείο, οι παρατάξεις του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ συγκρούστηκαν για μια ακόμη φορά μεταξύ τους. Η ΔΑΣ για μια ακόμη φορά κατήγγειλε τους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας για απεργοσπαστικό μηχανισμό. Η πλειοψηφία θεωρήθηκε υπεύθυνη για το γεγονός ότι σε όλους τους δήμους, με εξαίρεση το τμήμα της Νέας Ιωνίας, έγινε κανονικά η καθαριότητα.

Κλειστές ήταν χθες οι υπηρεσίες του κτιρίου στο Δημαρχείο Βόλου και η κατάληψη είχε ορίζοντα μέχρι το μεσημέρι, παρότι είχε εξαγγελθεί από τη ΔΑΣ ότι η διάρκεια θα ήταν 24ωρη. Ο περιορισμένος αριθμός υπαλλήλων στις κινητοποιήσεις δεν επιτρέπει πολύωρες καταλήψεις, παρά τις εξαγγελίες. Γεγονός πάντως είναι ότι οι κεντρικές υπηρεσίες μένουν κλειστές τις ώρες αιχμής και περιορισμένος αριθμός υπαλλήλων που κινητοποιείται δεν επιτρέπει την εξυπηρέτηση του κοινού.

Χθες μέλη της ΔΑΣ και του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν σε δύο δημοσιογράφους με ύβρεις και βωμολοχίες, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι συνάδελφοι, ενώ δεν επιτράπηκε για μια ακόμη φορά η είσοδος του δημάρχου στο Δημαρχείο. Η ΔΑΣ έλαβε απόφαση να μην περάσει ο κ. Σκοτινιώτης στο δημαρχείο, παρά τις περί αντιθέτου εξαγγελίες της ίδιας παράταξης την περασμένη Παρασκευή και ο δήμαρχος κατηγόρησε τα μέλη της παράταξης για στημένο σόου. Από την πλευρά της η πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου των ΟΤΑ κατήγγειλε τη ΔΑΣ για παράνομη κατάληψη του Δημαρχείου. Η συνέχιση της κατάληψης του Δημαρχείου μετά την τρίωρη στάση εργασίας στην αρχή της βάρδιας αποφασίστηκε από τη ΔΑΣ και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλαλούμ

Οι καταλήψεις θα συνεχιστούν, όλη την εβδομάδα, με «μπροστάρη» τη ΔΑΣ καθώς προβληματισμένη εμφανίζεται η πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου των ΟΤΑ.

Για σήμερα έχουν αποφασιστεί από τη γενική συνέλευση των 80 ατόμων τρίωρες στάσεις εργασίας στην αρχή κάθε βάρδιας, ενώ θα υπάρξει συντονισμός και για την πραγματοποίηση πορείας. Τετράωρες όμως στάσεις εργασίας έχει ανακοινώσει για τη λήξη κάθε βάρδιας η Πανελλήνια Ομοσπονδία.

Έξω από το Δημαρχείο Βόλου βρέθηκε χθες το πρωί και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους.

«Η τρικομματική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την κάλυψη των «διαθεσιμοτήτων» και του «νοικοκυρέματος» για να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου των απολύσεων στο δημόσιο τομέα κατ’ εντολή των πιστωτών. Είναι σημαντικό να μην παραδοθεί ούτε ένα όνομα από τους αρμόδιους φορείς στο υπουργείο. Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μαζί με τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές, αλλά και κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας, μπορούν όχι μόνο να ανατρέψουν τα βάρβαρα μέτρα που πέρασαν με το μνημόνια 3, αλλά μπορούν να συμβάλλουν και σε μια συνολική αλλαγή της χώρας, χωρίς μνημόνια και τρόικες.

Σε αυτή την κατεύθυνση και με αυτή την προοπτική αγωνίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, ο οποίος θα σταθεί αρωγός και σε κάθε κίνηση των εργαζομένων των ΟΤΑ προκειμένου να υπερασπιστούν τόσο το δικαίωμα στη δουλειά, αλλά συνολικά και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Από τη ΔΑΣ καταγγέλθηκε ο αντιδήμαρχος Χ. Τσαμπάζης ο οποίος «έστησε» απεργοσπαστικό μηχανισμό.

«Οι εργαζόμενοι ήθελαν να εργαστούν. Δεν θα εμποδίσω κανέναν να εργαστεί, να απεργήσει ή να κάνει στάση εργασίας. Δεν θα αποτρέψω ποτέ κανέναν να απεργήσει, αλλά δεν θα απαγορέψω και σε κάποιον να πάει στη δουλειά του γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια», δήλωσε ο κ. Τσαμπάζης ενώ ο δήμαρχος κατηγορήθηκε από τη ΔΑΣ γιατί δεν έβαλε ο ίδιος λουκέτο στο Δημαρχείο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το