Photo Gallery, Τοπικά

Ο βολιώτης Ν. Ζούμπος πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Π.Θ.

Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκλέχτηκε ο βολιώτης καθηγητής Παθολογίας-Αιματολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Νίκος Ζούμπος

Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκλέχτηκε ο βολιώτης καθηγητής Παθολογίας-Αιματολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Νίκος Ζούμπος. Σε μία εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει ξανά το Συμβούλιο Ιδρύματος που θα αποφασίσει την προκήρυξη για την εκλογή πρύτανη.

Χθες το πρωί συνεδρίασε το Συμβούλιο Ιδρύματος, με τα οκτώ εκλεγμένα εσωτερικά του μέλη, που προχώρησε στην εκλογή των έξι εξωτερικών μελών. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο κ. Νίκος Ζούμπος, βολιώτης στην καταγωγή, ο οποίος έχει διαγράψει μια μικρά πορεία στην επιστήμη της ιατρικής, ενώ είχε αξιόλογη παρουσία και στα διοικητικά δρώμενα της Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης, καθώς διετέλεσε για τρία χρόνια αντιπρύτανης και άλλα τρία χρόνια πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Πατρών, την περίοδο 2000-2003.

Ο νόμος προβλέπει ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος πρέπει να είναι ένας από τα εξωτερικά μέλη. Και ακολουθώντας αυτή τη διάταξη, το Συμβούλιο εξέλεξε πρόεδρο το συνταξιούχο πλέον καθηγητή Παθολογίας-Αιματολογίας κ. Νίκο Ζούμπο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στα χαρακτηριστικά που μέτρησαν για την εκλογή του βολιώτη γιατρού, ήταν ο συναινετικός του χαρακτήρας και η σημαντική διοικητική εμπειρία και ικανότητά του.

Τα υπόλοιπα πέντε εξωτερικά μέλη προέρχονται από το διεθνή ακαδημαϊκό χώρο και είναι οι εξής: Βασίλειος Μπαλτζόπουλος από το Πανεπιστήμιο Μπρουνέλ του Λονδίνου, Αγγελική Κάρεν Κρογκφέλντ από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης Δανίας, Ιωάννης Θεοδοσίου από το Πανεπιστήμιο Αμπερντίν της Σκοτίας, Κυριάκος Αθανασίου από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ και Δημήτρης Παπαγεωργίου από το Imperial College του Λονδίνου.

Έτσι μετά τη χθεσινή εξέλιξη συγκροτήθηκε το Συμβούλιο Ιδρύματος με τα δεκατέσσερα μέλη του. Σημειώνεται πως οι φοιτητές δεν εξέλεξαν εκπρόσωπο, αντιδρώντας στο νόμο.

Πλέον αναμένεται η επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ιδρύματος, πιθανότατα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα συζητηθούν τρία θέματα: Πρώτον, η εκλογή του αναπληρωτή προέδρου, δεύτερον η εκλογή των μελών του Συμβουλίου που θα αντικατασταθούν σε δύο χρόνια και τρίτον η προκήρυξη για την εκλογή του πρύτανη.

Το Συμβούλιο Ιδρύματος θα έχει ελεγκτικά καθήκοντα, ενώ θα χαράξει και τη στρατηγική του Πανεπιστημίου για τα επόμενα χρόνια.

Χωρίς διαθεσιμότητες

Συνεδρίασε χθες το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου συζητήθηκε το θέμα των διαθεσιμοτήτων διοικητικών υπαλλήλων και ειδικότερα σε ειδικότητες ΔΕ Διοικητικού, Διοικητικού-Λογιστικού, Διοικητικού-Οικονομικού, Διοικητικού-Γραμματείς που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ.

Στο Συμβούλιο διαπιστώθηκε, μετά και από τις εισηγήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας, ότι οι 52 εργαζόμενοι των κατηγοριών με τις ειδικότητες που αναφέρθηκαν, δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις του μεσοπρόθεσμου για τις διαθεσιμότητες, επομένως συνεχίζουν κανονικά να εργάζονται.

Όπως τόνισε ο πρύτανης κ. Γουργουλιάνης, στο έγγραφο που εστάλη στο υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνεται πως στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν τίθεται κανείς σε διαθεσιμότητα.

Κατάληψη

Από τις 8 Νοεμβρίου συνεχίζεται η κατάληψη που πραγματοποιούν φοιτητές στον τέταρτο όροφο του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου, όπου στεγάζεται η Πρυτανεία.

Από την Πρυτανική Αρχή εκφράζεται η ελπίδα να λήξει η κατάληψη, καθώς εμποδίζεται η λειτουργία του γραφείου του πρύτανη και του γραφείου ενός από τους τρεις αντιπρυτάνεις.

Και χθες ο κ. Γουργουλιάνης συνομίλησε με τους φοιτητές, κάνοντας έκκληση για λήξη της κατάληψης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το