Photo Gallery, Αθλητισμός

Κανείς δεν παίρνει την ευθύνη για τον Ολυμπιακό

Για μία ακόμη φορά οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου γίνονται μάρτυρες σε ένα θέατρο του παραλόγου, όσον αφορά την ταλαιπωρία που υφίσταται η ομάδα τους από το περασμένο καλοκαίρι. Πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο κανείς να μην αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποκατάστασή της στο επαγγελματικό πρωτάθλημα με την Πολιτεία να ρίχνει το …μπαλάκι στην ΕΠΟ και εκείνη να το επιστρέφει. Μάλιστα οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι ο ρόλος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι τουλάχιστον ύποπτος, παρότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός σταμάτησε κάθε δικαστική αντιδικία μαζί της.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ως «πισώπλατη μαχαιριά» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κίνηση της ΕΠΟ, που έγινε στις αρχές Απριλίου, με το να στείλει έγγραφο στο Υπουργείο Ανάπτυξης ενημερώνοντας ότι οι ΠΑΕ Καβάλα, Ηρακλής και Ολυμπιακός Βόλου θεωρούνται «υποβιβασθείσες στις ερασιτεχνικές κατηγορίες». Όπως ήταν επόμενο το Υπουργείο έστειλε στη συνέχεια έγγραφο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με την οποία την κάλεσε να ορίσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να οριστεί εκκαθαριστής, ο οποίος σε διάστημα 30 μηνών θα περατώσει την εκκαθάριση.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, λοιπόν, η ΕΠΟ θεωρεί ερασιτεχνικό σωματείο τον Ολυμπιακό και όχι ΠΑΕ. Αποδεικνύεται έτσι ότι ο πρόεδρός της, Σοφοκλής Πιλάβιος, κορόιδεψε την διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δήμου Βόλου, όταν στη συνάντηση που είχε μαζί της τόνισε πως αναζητείται η νομικά αποδεκτή λύση για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Προφανώς είχε τους λόγους του που δεν δεσμεύτηκε τότε για την κατηγορία που θα παίξουν οι «ερυθρόλευκοι» τη σεζόν 2012-13.

Και όλα αυτά σε μία εποχή που ο Ολυμπιακός ήθελε σύμμαχο την ΕΠΟ στην προσπάθειά του να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ. Γι’ αυτό και σταμάτησε κάθε αντιδικία μαζί της. Πλέον, ελλοχεύει ο κίνδυνος η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να μην εξετάσει καν τον φάκελο του Ολυμπιακού, εφόσον δεχθεί τον ισχυρισμό της ΕΠΟ, ότι ουσιαστικά η ΠΑΕ έχει πάψει να υφίσταται.

Η εξέλιξη αυτή μάλλον δικαιώνει τον πρώην ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Αχιλλέα Μπέο, που δήλωνε μέσα από τη φυλακή, ότι πρώτα η ΕΠΟ θα πρέπει να αποφασίσει σε ποια κατηγορία ανήκει ο Ολυμπιακός και μετά να επιδιωχθεί να αποκτηθεί το πιστοποιητικό από την Ε.Ε.Α.

Από κει και πέρα, η τελευταία δεν φαίνεται πως θα συνεδριάσει πριν τις Εθνικές εκλογές. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, με δηλώσεις του τόνισε πως η ζητήθηκαν από την Ε.Ε.Α. κάποια συμπληρωματικά δικαιολογητικά, τα οποία θα προσκομίσει η ΠΑΕ στην Επιτροπή την Τετάρτη, καθώς μεσολαβεί η αργία της Πρωτομαγιάς. Όλο αυτά δείχνουν πως δύσκολα ο φάκελος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα εξεταστεί πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

 

 

Στις 4/5 συγκέντρωση

και πορεία των οργανωμένων

Την Παρασκευή 4 Μαΐου κάτω από τα Γραφεία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου (Δημητριάδος-Εργατικού Κέντρου) θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων που μόλις δύο ημέρες πριν της Εθνικές εκλογές θα διαμαρτυρηθούν ξανά για το ότι ο αγαπημένος τους σύλλογος ακόμη δεν έχει βρει το δίκιο του και εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από την Πολιτεία και την ΕΠΟ. Μετά τη συγκέντρωση και τις ομιλίες που θα γίνουν, θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μάλιστα όλοι οι οργανωμένοι σύνδεσμοι φιλάθλων του Ολυμπιακού εξέδωσαν νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα κάτωθι: «Τη Δευτέρα και ώρα 8 μ.μ. καλούνται οι εκπρόσωποι όλων των οργανωμένων συνδέσμων σε συνάντηση στα γραφεία του Ερασιτέχνη και των τριών συστεγαζόμενων συνδέσμων (Δημητριάδος-Εργατικού Κέντρου) με θέματα:

1. Οργάνωση της μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4/5 με την ακριβή ώρα να ορίζεται και να ανακοινώνεται.

2. Περιφρούρηση της πορείας επειδή η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο και ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι. Θέλουμε όλα να κυλήσουν ομαλά και ειρηνικά, αφού ο σκοπός μας είναι μόνο να διαμαρτυρηθούμε και να στείλουμε μηνύματα.

Όλοι οι οργανωμένοι σύνδεσμοι θα διαθέσουν άτομα για την περιφρούρηση και επιτυχία της πορείας. Όλοι μας δεσμευόμαστε ότι θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη και ειρηνικότερη συγκέντρωση και πορεία που θα έχει γίνει στο Βόλο τα τελευταία 40 χρόνια.

Αν στην προηγούμενή μας συγκέντρωση ήμασταν 5.000 κόσμος σε μία ημέρα με δριμύ ψύχος, τώρα πρέπει να είμαστε ακόμη περισσότεροι. Το δε σύνθημά μας θα είναι: «Δώστε μας πίσω τα όνειρά μας».

Ο Ολυμπιακός μας θα δικαιωθεί έτσι και αλλιώς. Η Σούπερ Λιγκ μας περιμένει. Εκεί ήμασταν και εκεί θα ξαναπαίξουμε και μάλιστα χωρίς το -10, αφού η ποινή που εκτίσαμε είναι πολύ μεγαλύτερη. 

Τέλος, με την ευκαιρία των πολλών προεκλογικών λόγων, ας μας πει το ΠΑΣΟΚ και οι υπουργοί του Γερουλάνος και Παπαϊωάννου, τι στοιχεία βρέθηκαν για τον Αχιλλέα Μπέο που 10 μήνες τον κρατούν προφυλακισμένο. Ας μας δικαιολογήσουν γιατί κρατούν έναν άνθρωπο αθώο τόσους μήνες, αφού δεν βρέθηκε τίποτε που να δικαιολογεί την παράνομη κράτησή του. Αφού λένε στον κόσμο για ανασυγκρότηση, δικαιοσύνη και ζητούν συγνώμη για τα όποια λάθη τους, τώρα έστω και αργά ας φροντίσουν να αφήσουν ελεύθερο έναν αθώο πολίτη και να δικαιώσουν τον Ολυμπιακό Βόλου».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το