Photo Gallery, Τοπικά

Κανένα ίχνος του αγνοούμενου ψαρά

Συνεχίζονται οι έρευνες στο Στόμιο Λάρισας, αλλά…

Συνεχίστηκαν και χθες, για τρίτη μέρα, οι έρευνες για τον 46χρονο ψαρά, η τύχη του οποίου αγνοείται από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, στις εκβολές του Πηνειού, στο Στόμιο. Οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός έχει σχεδόν εξανεμιστεί, παρά τις προσπάθειες των διασωστών. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα, για τυπικούς κυρίως λόγους, καθώς η θαλάσσια περιοχή είναι πολύ επικίνδυνη και τα ρέματα ιδιαίτερα ορμητικά.

Στις έρευνες συμμετείχαν και χθες εθελοντές από το Βόλο, δύο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και δύο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, βατραχάνθρωποι, άντρες του λιμεναρχείου Βόλου, χωρίς όμως να καταφέρουν να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του ψαρά. Οι καιρικές συνθήκες και χθες ήταν αρκετά δύσκολες και επικρατούσε έντονος κυματισμός. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά των βατραχανθρώπων ότι λόγω της μηδαμινής ορατότητας στο βυθό πήγαιναν «ψαχουλευτά». Όπως ανέφερε ο εθελοντής διασώστης κ. Βασίλης Ηλιόπουλος, η περιοχή όπου χάθηκε ο 46χρονος είναι ιδιαίτερα δύσκολη, υπάρχουν επικίνδυνα ρέματα, ενώ και χθες επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και έντονος κυματισμός. Τις έρευνες παρακολουθούσαν με αγωνία συγγενείς του αγνοουμένου. Υπενθυμίζεται ότι στις 4.30 το απόγεμα της Κυριακής το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ενημερώθηκε από το λιμενικό σταθμό Στομίου για αγνοούμενου ψαρά. Οι συγγενείς του 46χρονου είχαν ανησυχήσει επειδή αργούσε να επιστρέψει και ανέφεραν το περιστατικό στους λιμενικούς. Ο 46χρονος είχε πάει για ψάρεμα με το σκάφος «Γεώργιος» στις εκβολές του Πηνειού.

Μόλις δόθηκε το σήμα αναζήτησης, αμέσως άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Κινητοποιήθηκαν δύο πλωτά του Λιμεναρχείου, ένα ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα» και τρία αλιευτικά σκάφη από την περιοχή της Κατερίνης. Στις 5.15 το απόγευμα εντοπίστηκε ημιβυθισμένο το σκάφος του 46χρονου και διασκορπισμένα σε ένα περίπου ναυτικό μίλι τα αλιευτικά εργαλεία. Την Κυριακή, αλλά και χθες, επικρατούσαν στην περιοχή άνεμοι εντάσεως έξι περίπου μποφόρ, που δυσκόλευαν τις έρευνες. Όπως ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, στην εκβολή του Πηνειού βρέθηκαν χθες τα δίχτυα. Πρόσθεσε πως μάρτυρες του περιστατικού – που φέρονταν να βρίσκονται σε κάποια απόσταση από το σημείο του 46χρονου – είπαν στους διασώστες όταν είδαν την βάρκα να αναποδογυρίζει και μέσα σε δευτερόλεπτα τον άντρα να χάνεται από τα μάτια τους.

Τ. Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το