Photo Gallery, Τοπικά

Καμία δημοπράτηση εργολαβιών για τον Περιφερειακό


Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου επεξεργάζεται πρόταση για την προώθηση εκκρεμοτήτων στις εργολαβίες του Περιφερειακού

 

Έκθετος για μία ακόμη φορά ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης

 

Οι δεσμεύσεις του υφυπουργού Υποδομών κ. Γ. Μαγκριώτη για τη δημοπράτηση δύο εργολαβιών του Περιφερειακού μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου δεν υλοποιήθηκαν και επιβεβαίωσαν τους φόβους της Δημοτικής Αρχής του Βόλου.

Το υπουργείο δεν έχει προχωρήσει στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα επιτρέψουν να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, παρότι χρήματα υπάρχουν, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαγκριώτη.

Την ίδια ώρα στο Δήμο Βόλου απασχολεί έντονα η παραλαβή του τμήματος στην περιοχή του Φυτόκου, όπου ο δρόμος είναι επικίνδυνος και χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου επεξεργάζεται πρόταση απεμπλοκής τόσο της μη διοικητικής παραλαβής του έργου από το Δήμο, όσο και την προώθηση εκκρεμοτήτων στις εργολαβίες. Ανακοινώσεις για τη συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα. Χθες ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φ. Λαμπρινίδης ανέφερε ότι σε εκκρεμότητα είναι η οριστική παραλαβή από το υπουργείο της εργολαβίας από το τμήμα Λαρίσης έως Κραυσίδωνα. Το τμήμα από Κραυσίδωνα έως Γορίτσα έχει παραληφθεί, ενώ το πιο επικίνδυνο κομμάτι είναι το πρώτο, καθώς παρατηρούνται σοβαρότατες εκκρεμότητες σε θέματα ασφάλειας, ενώ δεν έχει γίνει τρίτη επίστρωση του ασφαλτοτάπητα, δεν έχουν τοποθετηθεί τα ηχοπετάσματα, όπως και το σύστημα σήμανσης και σηματοδότησης.

Στο μεταξύ τη Δευτέρα υπογράφεται από το Δήμο Βόλου η σύμβαση με τον εργολάβο προκειμένου να αρχίσει η κατασκευή του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και της επέκτασης του δικτύου ποδηλατοδρόμων, ενώ σχετικά με το έργο ανάπλασης της πλατείας Ευαγγελίστριας, έχουν σταλεί στην Περιφέρεια τα απαραίτητα έγγραφα για την τελική έγκριση της ανάδειξης του εργολάβου, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το