Πολιτική

Και ο Ξυνίδης εκτός ψηφοδελτίων

Ο Σ. Ξυνίδης

Άλλο ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μετά το Θεόδωρο Πάγκαλο, εξέφρασε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης ανέφερε ότι στο διάλογο με τους πολίτες «είμαι φτωχός σε αυτές τις εκλογές».
Μιλώντας στη ΝΕΤ, ανέφερε ότι «οι εκλογές αυτή τη στιγμή δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στη χώρα, παρά μόνον κάποια εκτόνωση». Είπε, πάντως, ότι παραμένει ενεργός στο ΠΑΣΟΚ και ως πολίτης.

Στο μεταξύ ικανοποίηση αλλά και αυτοσυγκράτηση προκαλούν στο ΠΑΣΟΚ οι νέες δημοσκοπήσεις. Το πρώτο στοιχείο υπάρχει γιατί γίνεται φανερό ότι μετά την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου φαίνεται να αυξάνεται η συσπείρωση στους κόλπους του κόμματος και να διακόπτονται οι διαρροές προς τη Δημοκρατική Αριστερά. Επισημαίνουν επίσης ότι στα θετικά συγκαταλέγεται η εικόνα του Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς ισχυρίζονται ότι έχει μια δυναμική απέναντι στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο, στελέχη της Ιπποκράτους τονίζουν ότι κανένας δεν μπορεί να ικανοποιημένος με τα ποσοστά του κόμματος να κυμαίνονται μεταξύ 12-14% ενώ θεωρούν ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Προβληματισμός επιπρόσθετα επικρατεί για το εάν θα υπάρχει επαρκής ανανέωση στα ψηφοδέλτια του κόμματος αλλά και για το τι θα γίνει με τους διαγραμμένους βουλευτές, το οποίο είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος.

Ενημέρωση για τη ρύθμιση στα ταξί

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι, με διευρυμένη σύνθεση, ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Υποδομών του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, για το νομοσχέδιο Βορίδη που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την απελευθέρωση των ταξί.
Την περασμένη Πέμπτη, το Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο παρουσιάστηκε -και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία- το νομοσχέδιο, σημαδεύτηκε από την έντονη αντίδραση του προκατόχου του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας καταψήφισε το νομοσχέδιο Βορίδη στο Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να το καταψηφίσει στη Βουλή, θεωρώντας ότι με αυτό το επάγγελμα μένει ερμητικά κλειστό.

Η εξτρεμιστική ενέργεια στο σπίτι της βουλευτή Σοφίας Γιαννακά

«Η εγκληματική ενέργεια που έγινε κατά της κατοικίας της βουλευτού Σοφίας Γιαννακά απαιτείται να διαλευκανθεί αμέσως και είμαστε βέβαιοι ότι η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, που επιλήφθηκε ταχύτατα, θα αποδώσει καρπούς ώστε οι υπεύθυνοι να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν».
Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την απόπειρα εμπρησμού της κατοικίας της βουλευτού του κόμματος, στην Αιτωλοακαρνανία.
Σημειώνεται δε ότι «μόνο η άμεση και αυστηρή αντίδραση σε τέτοια φαινόμενα μπορεί να προστατεύσει την ελληνική κοινωνία από τον κίνδυνο του εκφασισμού που είναι, δυστυχώς, η κατάληξη της ισοπέδωσης, της δημαγωγίας και του λαϊκισμού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το