Photo Gallery, Τοπικά

Καθίζηση στο δρόμο Ζαγοράς – Πουρίου

Η καθίζηση στο δρόμο σημειώθηκε 1,5 περίπου χιλιόμετρο έξω από τη Ζαγορά

Με ιδιαίτερη δυσκολία και μόνο από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας γινόταν χθες η κίνηση των οχημάτων στο δρόμο Ζαγοράς- Πουρίου, λόγω καθίζησης του εδάφους σε μήκος πέντε περίπου μέτρων. Μηχανήματα του Δήμου προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν προσωρινά τη ζημιά με την σκυροδέτησή του με υλικό Α3. Επίσης, σε μικρή απόσταση από την είσοδο της Ζαγοράς σημειώθηκε και δεύτερη καθίζηση στο οδόστρωμα, ωστόσο με την ρίψη χαλικιού δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα στη διέλευση των οχημάτων. Παρά την ύφεση της κακοκαιρίας διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο και χθες σε Τσαγκαράδα και Μούρεσι, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για την αποκατάσταση κομμένων καλωδίων από πτώση δέντρων στη Μακρυράχη και το Ξουρίχτι.

Η καθίζηση στο δρόμο Ζαγοράς- Πουρίου σημειώθηκε 1,5 περίπου χιλιόμετρο έξω από τη Ζαγορά. Το οδόστρωμα κόπηκε στο κάτω ρεύμα κυκλοφορίας στην κυριολεξία στα δυο για μήκος πέντε περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

«Ουσιαστικά η διέλευση των οχημάτων γίνεται μόνο από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, με μεγάλη δυσκολία και προσοχή. Από το σημείο περνούν μόνο αγροτικά αυτοκίνητα, καθώς αυτό το κομμάτι του δρόμου κρίνεται επικίνδυνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Νικ. Ευαγγέλου.

Όπως προαναφέρθηκε, μηχανήματα του Δήμου εργάζονταν χθες για την προσωρινή αποκατάσταση του προβλήματος, προχωρώντας σε σκυροδέτηση με υλικό Α3.

«Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία για να κάνουμε προσωρινή αποκατάσταση και ευελπιστούμε ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα», τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζαγοράς- Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου- Κασσαβέτης.

Από πλευράς Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου, σύμφωνα με τον κ. Ευαγγέλου, ενημερώθηκε για το πρόβλημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να επισκεφτούν την περιοχή μηχανικοί των αρμοδίων υπηρεσιών της για έλεγχο.

Επίσης, καθιζήσεις μικρότερης έκτασης σημειώθηκαν λίγα μέτρα πιο κάτω από το προαναφερόμενο σημείο, καθώς και στο οδόστρωμα στην είσοδο της Ζαγοράς. Τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν σε πρώτη φάση με τη ρίψη χαλικιού.

Σύμφωνα με τον κ. Ευαγγέλου «εκφράζονται φόβοι πως με το λιώσιμο του χιονιού το έδαφος θα παρουσιάσει έντονη διάβρωση και ενδεχομένως να σημειωθούν νέες καθιζήσεις αλλά και κατολισθήσεις».

Στο μεταξύ, παρά την ύφεση της κακοκαιρίας από το περασμένο Σάββατο, τα προβλήματα στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου συνεχίζονται. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και τη χθεσινή ημέρα στις περιοχές της Τσαγκαράδας και του Μουρεσίου. Κομμένα καλώδια από πτώσεις δέντρων υπάρχουν στη Μακρυράχη και του Ξουρίχτι και συνεργεία της ΔΕΗ δίνουν μάχη για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου εργάζονται για τη διάνοιξη του εσωτερικού οδικού δικτύου, με τον κ. Ευαγγέλου να επισημαίνει πως «σε πολλές περιπτώσεις τα μηχανήματα χαλάνε και καθυστερεί η διαδικασία».

Ακόμη, στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου ζημιές έχουν υποστεί από το βάρος του χιονιού εκτάσεις με ελαιόδεντρα.

Σε Ν. Πήλιο – Κεραμίδι

Στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου τα προβλήματα από τον πρόσφατο χιονιά περιορίζονται στο μεγάλο αριθμό σπασμένων και ξεριζωμένων δέντρων, τα οποία κόβονται και απομακρύνονται από συνεργεία του Δήμου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επίσης, μηχανήματα του Δήμου εργάζονταν και τη χθεσινή ημέρα για την διάνοιξη του εσωτερικού οδικού δικτύου στα χωριά, με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Θαν. Φλέρη να αναφέρει πως «η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη, αφού οι καιρικές συνθήκες έχουν καλυτερέψει και το χιόνι λιώνει».

Παρόμοια είναι η εικόνα και στις ορεινές περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Διανοίξεις του εσωτερικού οδικού δικτύου γίνονται σε Κεραμίδι και Βένετο, όπου του ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία ξεπερνά τα δυο μέτρα. «Δεν υπάρχουν προβλήματα και πλέον ασχολούμαστε με τις τελευταίες διανοίξεις εσωτερικών δρόμων» τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Μαργ. Μπαρτζιάλης, ο οποίος προσέθεσε πως «οι αντίστοιχοι αποχιονισμοί σε Κερασιά και Κανάλια ολοκληρώθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου».

 

 Γιώργος Ξυνός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το