Photo Gallery, Τοπικά

Ξαναχτύπησε ο πυρομανής…

Ο χώρος, όπου ήταν σταθμευμένα τα αυτοκίνητα

Τρία ακόμη αυτοκίνητα, αυτή τη φορά στην περιοχή της Άλλης Μεριάς, υπέστησαν ζημιές από φωτιά που έβαλε άγνωστος. Τα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα στο χώρο στάθμευσης της Άλλης Μεριάς. Ανήκουν σε μονίμους κατοίκους της περιοχής. Λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Κυριακής, εκδηλώθηκε ξαφνικά φωτιά στα αυτοκίνητα και η γειτονιά «σηκώθηκε στο πόδι». Το ένα από τα τρία αυτοκίνητα, σχετικά καινούργια, είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Τα άλλα δύο είχαν υποστεί ζημιές. Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με οκτώ πυροσβέστες. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η φωτιά φέρεται να οφείλεται σε εμπρησμό. Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Βόλου έχει αναλάβει την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίζονται πολλά κοινά με τις προηγούμενες φορές εκδήλωσης φωτιάς σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στο πρόσφατο παρελθόν.

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που η Πυροσβεστική υπηρεσία επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς στην Eurobank, στην οδό Ιάσονος, ενώ δεχόταν και δεκάδες άλλες κλήσεις για σβήσιμο μικρών πυρκαγιών που εκδηλώνονταν σε διάφορα σημεία.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η φωτιά και στα τρία αυτά αυτοκίνητα φαίνεται να αποδίδεται σε εμπρησμό. Υπάρχουν ενδείξεις που οδηγούν τους αξιωματικούς σε αυτό το συμπέρασμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν δύο μπετονάκια με εύφλεκτο υγρό, που συνδέονται με την εκδήλωση πυρκαγιάς στα οχήματα. Η μεθοδολογία είναι ίδια με τα πρόσφατα περιστατικά εκδήλωσης φωτιάς σε σταθμευμένα οχήματα σε άλλες συνοικίες. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι ο άγνωστος δράστης εφάρμοσε την ίδια ακριβώς μέθοδο με εκείνη στην συνοικία Χιλιαδού, όπου εκδηλώθηκε φωτιά σε πέντε σταθμευμένα αυτοκίνητα, δύο από τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς, άλλα τρία υπέστησαν ζημιές. Η περίπτωση της Άλλης Μεριάς έχει ομοιότητες και με την περίπτωση πυρκαγιάς οχημάτων στην Επισκοπή.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, φέρεται να προκύπτει επίσης ότι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δεν είχαν δεχτεί απειλές. Όσο για την γειτονιά χαρακτηρίζεται ήσυχη και χωρίς αντιπαλότητες περιοίκων.

Το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής διενεργεί προανάκριση συνδυάζοντας όλες τις πρόσφατες περιπτώσεις εκδήλωσης φωτιάς σε σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα.

 

Τούλα Κεκάτου 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το