Photo Gallery, Τοπικά

Καθάρισαν το λόφο της Γορίτσας

Πρωτοβουλία του «Αρκτούρου» και εταιρίας εμφιαλωμένου νερού

 

 

 

 

Δεκάδες βολιώτες ανταποκρίθηκαν χθες στην πρωτοβουλία της εταιρίας εμφιαλωμένων νερών «Αύρα» της  3Ε, και της οργάνωσης «Αρκτούρος» και καθάρισαν το λόφο της Γορίτσας στο Βόλο.

Πρόκειται για τη  δράση «Καθαρά Δάση», που  υλοποιείται υπό την αιγίδα των κατά τόπους δήμων και με την επιστημονική καθοδήγηση του Αρκτούρου, αποσκοπώντας στη συλλογή επικίνδυνων απορριμμάτων, που βρίσκονται στη φύση, στην επεξεργασία εύφλεκτης οργανικής ύλης και επαναξιοποίησή της ως λίπασμα, προκειμένου να παραδοθούν στην τοπική κοινωνία αναζωογονημένα και βιώσιμα περιαστικά δάση.

Μικροί και μεγάλοι εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση εξοπλίστηκαν με τα αναγκαία σύνεργα καθαρισμού και πήραν μέρος στον καθαρισμό, ενώ στο τέλος έλαβαν αναμνηστικά δώρα, καθώς και σχετικό πιστοποιητικό για τη συμμετοχή τους στο δασικό καθαρισμό.

Το τριετές πρόγραμμα «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα», αφορά στην αναδάσωση, διασφάλιση ανάπτυξης και δέσμευση προστασίας πέντε δασικών περιοχών της Ελλάδας.

Τα περιαστικά δάση (δάση που περιβάλλουν τα αστικά κέντρα) προστατεύουν από τα φυσικά φαινόμενα, καθώς συγκρατούν το νερό της βροχής και το χώμα, καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τη σκόνη και τα βιομηχανικά αέρια, περιορίζουν τις ακραίες θερμοκρασίες, ενώ ομορφαίνουν τα αστικά κέντρα και συμβάλλουν στην αναψυχή των κατοίκων τους.

Ο Αρκτούρος (www.arcturos.gr) είναι ελληνική, μη κυβερνητική οργάνωση για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην ελληνική ύπαιθρο. Με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των προστατευόμενων ορεινών περιοχών και την παροχή ειδικής τεχνογνωσίας για τις επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον υλοποιεί διασυνοριακά προγράμματα για την προστασία των ορεινών οικοσυστημάτων, με έμφαση στην αρκούδα και τα μεγάλα θηλαστικά.

Η λειτουργία του Περιβαλλοντικού Κέντρου στο νομό Φλώρινας έδωσε λύση στο πρόβλημα των αιχμάλωτων αρκούδων και λύκων καθώς και στην ενημέρωση του κοινού για τα μεγάλα θηλαστικά. Ο Αρκτούρος είναι αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία και ασκεί πολιτική πίεση για την προστασία της φύσης, αναπτύσσοντας δράσεις ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού.

 

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το