Photo Gallery, Τοπικά

Κάτω 50% η εμπορική κίνηση

Υποτονική ήταν την τελευταία Κυριακή του χρόνου η κίνηση στην αγορά

Υποτονική ήταν χθες, τελευταία Κυριακή του χρόνου, η κίνηση στην αγορά, όχι τόσο λόγω της απεργίας των εμποροϋπαλλήλων, όσο λόγω της κρίσης, αλλά και του καιρού. Όπως σχολίαζαν οι ίδιοι οι έμποροι, η μειωμένη κίνηση είναι εκείνο που τους απασχολεί περισσότερο. Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) η αγορά κινήθηκε σε ρυθμούς πολύ χαμηλότερους της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου, που επίσης ήταν ανοικτά τα καταστήματα.

«Ο καιρός ήταν το κερασάκι στην τούρτα» σχολίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κ. Τσέλιος, σημειώνοντας ότι, γενικότερα, η μείωση της κίνησης στα εμπορικά καταστήματα κατά την τελευταία Κυριακή του έτους ήταν μέχρι και 50% χαμηλότερα από πέρσι.

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το Σάββατο έπληξαν και την αγορά, ενώ χθες η κίνηση ήταν περιορισμένη, σε σύγκριση με της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου.

Σήμερα Δευτέρα 31 του μήνα, τελευταία ημέρα του χρόνου, τα εμπορικά καταστήματα του Βόλου θα είναι ανοιχτά 9 π.μ. μέχρι 7 μ.μ. Πρωτοχρονιά και δεύτερη ημέρα του νέου έτους κλειστά.

Χθες, εξάλλου, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την καλύτερα στολισμένη χριστουγεννιάτικη βιτρίνα. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, όπως τα ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΣΒ, οι τρεις πιο όμορφες βιτρίνες είναι: Κατάστημα εσωρούχων «Αφή» της κ. Βασιλικής Καλοπίτα-Σαμαρά, στην οδό Σωκράτους 32, κατάστημα κοσμημάτων του κ. Βασ. Ηλιόπουλου, στην οδό Δημητριάδος 174 και κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων e-shop της κ. Ελένης Νταβαντζή, στην οδό Κ. Καρτάλη 41. Κερδίζουν οι καταστηματάρχες εισιτήρια όπερας και αναμνηστικές πλακέτες του ΕΣΒ.

Το ωράριο των κρεοπωλείων

Σήμερα Δευτέρα 31/12 τα κρεοπωλεία του Βόλου θα είναι ανοιχτά 08.00-18.00, Τρίτη 1/1 κλειστά, Τετάρτη 2/1  κλειστά, Πέμπτη 3/1 08.00-15.00 – 16.30-21.00, Παρασκευή 4/1 08.00-15.00 – 16.30-21.00, Σάββατο 5/1 08.00-18.00.

Στον Αλμυρό

Σήμερα  Δευτέρα – Παραμονή Πρωτοχρονιάς τα εμπορικά καταστήματα του Αλμυρού θα είναι ανοιχτά: 09.00 – 20.00

Τρίτη 1 Ιανουαρίου: Πρωτοχρονιά

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου: Κλειστά

Υπηρεσίες από το «e-Επιμελητήριο»

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες προσφέρει στα μέλη του το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Στο portal του Επιμελητηρίου υπάρχει ένα εικονίδιο «e-ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ», το οποίο παραπέμπει στις παρακάτω ενέργειες:

-1o επίπεδο. Ενημέρωση επισκεπτών:

Οι επισκέπτες του portal έχουν τη δυνατότητα να αναζητούν επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου με πολλαπλούς τρόπους, όπως με ομαδοποιημένους κλάδους  δραστηριοτήτων, με προϊόντα, με γεωγραφική θέση κ.λπ. και να προβάλλονται οι εταιρικές ταυτότητες των επιχειρήσεων.

Δυνατότητα αναζήτησης επωνυμιών και διακριτικών τίτλων επιχειρήσεων μελών, για την κατοχύρωση αυτών, μετά την επικύρωση από την υπηρεσία.

Δυνατότητα εγγραφής και αυτόματης απόδοσης PIN, μετά την επικύρωση από την υπηρεσία, για τη χρήση υπηρεσιών 2ου επιπέδου.

Δυνατότητα αποστολής ηλεκτρονικής αίτησης προς τις υπηρεσίες Επιμελητηρίου και σχετική παρακολούθηση αυτών (πρωτοκόλληση).

-2o επίπεδο. Ηλεκτρονικές υπηρεσίες για εξουσιοδοτημένους χρήστες:

Να ενημερώνονται για τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (συνδρομές).

Να πληρώνουν συνδρομές με πιστωτική κάρτα, με ασφαλή τρόπο σύνδεσης (πρωτόκολλο SSL) και ταυτόχρονη ενημέρωση των εφαρμογών που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες.

Να εκδίδουν πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις, με τη διαδικασία ψηφιακής υπογραφής και με τη σχετική πρωτοκόλληση αυτών.

Να τροποποιούν μη ευαίσθητα στοιχεία της εταιρείας των, όπως τηλέφωνα κλπ.,

Να διαμορφώνουν την εταιρική τους ταυτότητα, εντάσσοντάς τη στις σχετικές ομαδοποιήσεις αναζήτησης, με προϊόντα κλπ.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες θα καταγράφονται σε ειδικό πίνακα για την παρακολούθηση αυτών. Η «οn-line» σύνδεση με τα Μητρώα του Επιμελητηρίου, επιτυγχάνεται μέσω απευθείας σύνδεσης της εφαρμογής με τη βάση δεδομένων του Επιμελητηρίου. Παρέχοντας αυτόματη «real-time» ενημέρωση για οποιαδήποτε αλλαγή συμβαίνει στα Μητρώα του Επιμελητηρίου, η οποία μπορεί να προέρχεται από τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου ή τους εξουσιοδοτημένους επισκέπτες του «portal», χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα, οι υπηρεσίες είναι σε θέση να δώσουν την πιο έγκυρη και έγκαιρη εικόνα του επιχειρηματικού τοπίου του Νομού, τόσο στις τοπικές επιχειρήσεις και φορείς, όσο και σε πιθανούς επενδυτές στην υπόλοιπη Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Ώρες φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων

Από 15 Ιανουαρίου 2013 θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η Κανονιστική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που αφορά στις ώρες φορτοεκφόρτωσης των εμπορευμάτων στις κεντρικές οδούς, όπου απαγορεύεται η στάθμευση.  Σύμφωνα με την απόφαση αυτή οι ώρες που επιτρέπεται  να γίνονται οι παραλαβές-παραδόσεις των εμπορευμάτων, είναι από 21:30 έως 09:00 και από 14:30 έως 17:00 από Δευτέρα έως και Σάββατο.  Οι φορτοεκφορτώσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται αποκλειστικά με οχήματα μέγιστου βάρους 3 τόνων.

Ο ΕΣΒ καλεί τους εμπόρους, να προβούν στις απαραίτητες συνεννοήσεις με τις μεταφορικές εταιρίες, που συνεργάζονται, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το