Photo Gallery, Τοπικά

Ισόβια στον 28χρονο Αφγανό για το έγκλημα στη Σκιάθο

Επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Λάρισας

Στην ποινή των ισοβίων δεσμών και 10 έτη και ακόμη 12 μήνες, καταδικάσθηκε ο 28χρονος Αφγανός από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Λάρισας που κατηγορούνταν για την δολοφονία της 58χρονης Σταυρούλας Τσουρού ιδιοκτήτριας ξενοδοχείου στην Σκιάθο και στην συνέχεια τραυμάτισε τον 63χρονο σύζυγό της και την 20χρονη κόρη τους.

Το περιστατικό συνέβη πριν από ένα χρόνο στην Σκιάθο. Τότε ο 28χρονος Αφγανός επιστρέφοντας από ένα ταξίδι του από την Αθήνα στη Σκιάθο ζήτησε από την ξενοδόχο να του καταβάλει το ποσό που του όφειλε από την εργασία του. Δεν του έδωσε όμως τα χρήματα. Έτσι την ίδια νύχτα, γύρω στις 2 τα ξημερώματα, έγινε το φονικό. Με την τσάπα σκότωσε, την ώρα που κοιμόταν στο δωμάτιό της, την 58χρονη και στη συνέχεια προσπάθησε να σκοτώσει το σύζυγό της. Εκείνος όμως ξύπνησε από το θόρυβο και έτσι μπόρεσε να αντιδράσει όταν ο Αφγανός εμφανίστηκε στο δωμάτιό του. Στην προσπάθεια να συνδράμει τον πατέρα της τραυματίστηκε ελαφρά η 20χρονη κόρη τους. Ο Αφγανός φερόταν να βρισκόταν εκτός εαυτού και σε κατάσταση αμόκ, ενώ φεύγοντας από το ξενοδοχείο προκάλεσε ζημιές στο ξενοδοχείο και σε δύο σταθμευμένα οχήματα των ιδιοκτητών του.

Πιο συγκεκριμένα χθες το Δικαστήριο του επέβαλλε την ποινή των ισοβίων για την δολοφονία εκ προθέσεως της 58χρονης, τα 10 χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά του 63χρονου συζύγου της και τους 12 μήνες για τις κατηγορίες της οπλοφορίας, της απλής σωματικής βλάβης κατά της κόρης του ζευγαριού και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας όταν αυτός μετά τον φόνο έσπασε τις τζαμαρίες του ξενοδοχείου. Το Δικαστήριο παρότι κατατέθηκε τέτοια πρόταση από την πλευρά της υπεράσπισης δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 28χρονο Αφγανό. Η χθεσινή διαδικασία δεν κράτησε παραπάνω από μιάμιση ώρα, συμπεριλαμβανομένης και της διάσκεψης του Δικαστηρίου.

Πιο συγκεκριμένα η χθεσινή διαδικασία ξεκίνησε στις 11 περίπου το πρωί με τις αγορεύσεις των δικηγόρων της Πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης, ενώ ακολούθησε και η αγόρευση του Εισαγγελέα της έδρας. Γύρω στις 12.15 το Δικαστήριο αποσύρθηκε για την διάσκεψη και μετά από περίπου εξέδωσε την απόφασή του. Όταν ο διερμηνέας, που υπήρχε στο Δικαστήριο για να βοηθά τον 28χρονο να κατανοεί την εξέλιξη της δίκης, του ανήγγειλε την απόφαση τότε ο Αφγανός «φάνηκε να σοκάρεται, όμως δεν είπε, ούτε έκανε κάποια χειρονομία που να εκφράζει συναίσθημα (λύπη, φόβο κ.λπ.)». Εκείνο που πάντως ρώτησε την συνήγορό του ήταν «εάν έχει την δυνατότητα να καταθέσει έφεση» και όπως του είπε αυτή «έχει τέτοια δυνατότητα». Όπως είπε «θα ασκήσει αυτό το δικαίωμά του» κάτι που σημαίνει ότι η δίκη αναμένεται να ξαναγίνει σε επίπεδο Εφετείου αυτή την φορά, αλλά σε ημερομηνία που δεν έχει προσδιορισθεί ακόμη. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ποινής ο 28χρονος Αφγανός μεταφέρθηκε στις φυλακές της Λάρισας και από εκεί όπως έγινε γνωστό θα μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το