Τοπικά

Ικανοποίηση Μητρόπολης για την εισαγγελική έρευνα

ΙΓΝΑΤΙΟΣ

Την ικανοποίησή της για την εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Κώστα Λούλη όσον αφορά στη δωρεά του εκφράζει με ανακοίνωση η Μητρόπολη Δημητριάδος. Και τούτο, όπως επισημαίνεται, επειδή θα της δοθεί η ευκαιρία να εκθέσει τα επιχειρήματά της.

Σε ανακοίνωσή της, η Μητρόπολη Δημητριάδος σημειώνει ότι ακόμη δεν έχει επίσημη ενημέρωση για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, όμως χαίρεται διότι θα της δοθεί η ευκαιρία να εκθέσει τα επιχειρήματά της και να παρουσιάσει τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της , ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να αποδειχθεί ότι δεν έχει τελεστεί καμία παράνομη πράξη, αλλά αντίθετα όλες οι ενέργειές της ήταν απολύτως σύννομες.

«Η Μητρόπολις πιστεύει ότι η γνωστή για την ευαισθησία της Εισαγγελία Βόλου, έπραξε το καθήκον της, διατάσσοντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως, εφόσον διατυπώθηκαν σοβαρές καταγγελίες για τέλεση αξιόποινων πράξεων. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, στους οποίους όταν κληθεί θα παρουσιάσει όλα τα στοιχεία και τα επιχειρήματά της.

Η διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως δε σημαίνει ότι διαπιστώθηκε η τέλεση κάποιας παράνομης πράξης, αλλά είναι η  συνήθης διαδικασία που ακολουθείται σε κάθε περίπτωση καταγγελίας για αξιόποινες πράξεις. Επομένως ουσιαστικά πρόκειται για διερεύνηση των καταγγελιών του κ. Λούλη, διερεύνηση που είναι επιβεβλημένη με βάση την κείμενη νομοθεσία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει αποδοθεί οποιαδήποτε ευθύνη στη Μητρόπολη, εφόσον από την προκαταρκτική εξέταση θα αποδειχθεί ότι οι καταγγελίες είναι αβάσιμες.

Όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και αυτή είναι και πάγια θέση της Μητροπόλεως» αναφέρει στην ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΙΜΔ.

Σημειώνεται ότι η έρευνα θα διενεργεί τόσο από το ΣΔΟΕ, όσο και από την Αστυνομία. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, ζητείται φορολογική και έρευνα οικονομικών στοιχείων από τη Μητρόπολη που θα διενεργήσει το ΣΔΟΕ. Επίσης ζητείται έρευνα από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας, όσον αφορά στην κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού. Δηλαδή ζητείται να διερευνηθεί η νομιμότητα κατασκευής και η διαδικασία.

Η εισαγγελική παρέμβαση γίνεται αυτεπαγγέλτως και με αφορμή τα δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρονται στις καταγγελίες του γνωστού επιχειρηματία.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το