Αθλητισμός

Θετικό τεστ για Νίκη, 4-2 τον Πανελευσινιακό

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πλούσιο σε γκολ ήταν το πρώτο φιλικό της Νίκης μπροστά στους φιλάθλους της, το οποίο διεξήχθη χθες το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν με 4-2 του Πανελευσινιακού και το τεστ κρίνεται θετικό, με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα, παρότι η ομάδα θέλει ακόμη πολύ δουλειά. Σε γενικές γραμμές, πάντως, ο προπονητής της Νίκης έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσίασαν οι ποδοσφαιριστές του.

Η Νίκη πέτυχε τέσσερα γκολ, δύο σε κάθε ημίχρονο, δείχνοντας ευχέρεια στο σκοράρισμα. Ωστόσο, παρουσίασε και κενά στην άμυνα, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να σκοράρουν δύο φορές. Το σκορ άνοιξε ο Τζιώρας στο 9’ με κεφαλιά, ο Ουέλινγκτον ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 στο 14’, για να ακολουθήσει το γκολ του Ριβέρα με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ στο 45’. Στο β’ μέρος ο Γκούμας στο 55’ έκανε το 3-1, ο Κουσκουνάς στο 57’ μείωσε σε 3-2 για τους φιλοξενούμενους, ενώ το τελικό 4-2 έγραψε με χτύπημα πέναλτι ο Χαρτσιάς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

 

Πώς αγωνίστηκε η Νίκη

Η Νίκη αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο με σύστημα 4-4-2. Ο Αποστολίδης κάθισε κάτω από τα δοκάρια (στο 33’ στη θέση του πέρασε ο Καρακούτσης), ενώ στην τετράδα της άμυνας αγωνίστηκαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Βασίλιεβιτς και Σοϊλέδης. Οι δύο κεντρικοί χαφ ήταν οι Μπακάλης και Μασάνα, ο Μανουσάκης έπαιξε στη δεξιά πτέρυγα, ο Γέσιτς στην αριστερή, ενώ το δίδυμο στην επίθεση αποτέλεσαν οι Τζιώρας και Ριβέρα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «κυανόλευκοι» δεν έφτασαν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, δεν απέφυγαν τα λάθη στις μεταβιβάσεις και στην κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο, ήταν καλύτεροι του Πανελευσινιακού και δίκαια πήγαν στα αποδυτήρια, για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, προηγούμενοι με 2-1.

Οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς στο σκορ. Μόλις στο 9’ ο Γέσιτς έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, ο Τζιώρας έπιασε τη κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Παλιγγίνη. Η αντίδραση των φιλοξενουμένων ήταν άμεση, καθώς στο 14’ κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Ένας πρώην παίκτης της Νίκης, ο Βραζιλιάνος Ντάνιελ Ουέλινγκτον με «κεραυνό» έξω από την περιοχή έγραψε το 1-1.

Στο διάστημα 15’-30’ το παιχνίδι ήταν νευρικό, με πολλά λάθη εκατέρωθεν. Η Νίκη στο 18’ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ριβέρα, όμως ο Ισπανός δεν σούταρε από ευνοϊκή θέση, αλλά προτίμησε να πασάρει στον Τζιώρα. Στο 20’ και πάλι ο Ριβέρα σούταρε για να μπλοκάρει τη μπάλα ο Παλιγγίνης.

Οι φιλοξενούμενοι στο 30’ είχαν ένα καλό σουτ με τον Σωτηρόπουλο με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας, ενώ στο 38’ ο κινητικός Ριβέρα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ για λογαριασμό της Νίκης.

Ο Ισπανός είχε… προειδοποιήσει την άμυνα του Πανελευσινιακού και στο 45’ έβαλε και πάλι την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το 2-1 για τη Νίκη, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

 

Νευρικό ματς

στο β’ μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής της Νίκης άλλαξε όλη την ομάδα (πλην του Ρεπετσά), αλλά και το σύστημα με το οποίο αγωνίστηκαν οι «κυανόλευκοι» (4-2-3-1). Ο Καρακούτσης υπερασπίστηκε την «κυανόλευκη» εστία (στο 62’ στη θέση του πέρασε ο Ταΐρης), ενώ οι Μπιτσάκος και Παπαδόπουλος ήταν οι δύο ακραίοι αμυντικοί (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Ο Ρεπετσάς διατηρήθηκε ως στόπερ, με παρτενέρ τον Γιώτα. Οι Αναστασόπουλος και Γκούμας ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, επιτελικός μέσος ήταν ο Γκολόσεβατς, δεξιά έπαιξε ο Πιτταράς, αριστερά ο Χαρτσιάς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Τσίτας.

Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου, οι καλές επιθετικές προσπάθειες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, ωστόσο, σημειώθηκαν τρία τέρματα (δύο από πλευράς Νίκης και ένα από πλευράς Πανελευσινιακού.

Γρήγορα η Νίκη πήρε διαφορά δύο τερμάτων στο παιχνίδι, σημειώνοντας το 3-1 με σουτ του Γκούμα στο 55’, όμως δύο λεπτά αργότερα και ύστερα από λάθος των αμυντικών της Νίκης, ο Κουσκούνας «έκλεψε» τη μπάλα και με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μείωσε το σκορ σε 3-2.

Στο 85’ ο Σωτηρόπουλος σέντραρε επικίνδυνα, όμως ο Γκούμας αποσόβησε την ισοφάριση διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 89′ μετά από κάθετη μπαλιά του Χαρτσιά στον κενό χώρο, ο Τσίτας βρέθηκε απέναντι από τον Νικολάκη όμως ο τερματοφύλακας του Πανελευσινιακού κέρδισε τη μονομαχία με τον επιθετικό της Νίκης, διώχνοντας με τα πόδια.

Η Νίκη στην εκπνοή του αγώνα πέτυχε και τέταρτο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 90’ η μπάλα βρήκε το χέρι του Μιχελή, με τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Ρούση να καταλογίζει πέναλτι. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει ο Χαρτσιάς, ο οποίος έγραψε το τελικό 4-2.

Διαιτητής: Ρούσης (ΕΠΣ Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Κόκκαλης, Τασιόπουλος (ΕΠΣ Θεσσαλίας)

Κίτρινες: Γέσιτς, Σωτηρόπουλος, Κωνσταντινίδης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (α’ ημίχρονο) Αποστολίδης (33′ Καρακούτσης), Ρεπετσάς, Ζουλιώτης, Σοϊλέδης, Βασίλιεβιτς, Μπακάλης, Μασάνα, Μανουσάκης, Τζιώρας, Γέσιτς, Ριβέρα

Β’ ημίχρονο: Καρακούτσης (62′ Ταΐρης), Παπαδόπουλος, Ρεπετσάς, Γιώτας, Μπιτσάκος, Αναστασόπουλος, Γκούμας, Χαρτσιάς, Πιτταράς (83′ Κορέτα), Γκολόσεβατς, Τσίτας.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Παλιγγίνης (59′ Νικολάκης), Μπαγδάτογλου (62′ Κωνσταντινίδης), Πλάτανος (81′ Μιχελής), Παπαπαναγιώτου (62′ Ευθυμίου), Κουμπαρούλης, Τροΐρης (74′ Μακρίδης), Μιχελής, Μάρης (74′ Τουρνάς), Κουσκούνας (74′ Κρολ), Ουέλινγκτον (62′ Αλεξανδρόπουλος), Σωτηρόπουλος.

 

Στις 24/8

παρουσιάζονται

οι νέες φανέλες

Το Σάββατο 24 Αυγούστου θα παρουσιαστούν οι νέες φανέλες της Νίκης σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η ΠΑΕ Νίκη σε κέντρο των Αλυκών. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:

«Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει πως το Σάββατο 24 Αυγούστου, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της νέας φανέλας της ομάδας για την περίοδο 2013-2014, με την υπογραφή της Nike. Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου πρωτοπορεί, κάνοντας τα αποκαλυπτήρια σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στο νυχτερινό κέντρο «Amaze», στις Αλυκές Βόλου.

Σε μια ιδιαίτερη στιγμή για τη Νίκη Βόλου, καθώς φέτος γιορτάζει τα 90 χρόνια ιστορίας της, οι φίλαθλοι της Νίκης στις 20.30 το βράδυ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη νέα συλλεκτική φανέλα, η οποία ξεχωρίζει για τη σχεδιαστική της καινοτομία και αναμένεται να εντυπωσιάσει το κοινό.

Η παρουσίαση της φανέλας θα γίνει με έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο ενώ η εκδήλωση θα περιλαμβάνει βίντεο με πολλές εκπλήξεις καθώς και ιστορική αναδρομή της ομάδας. Το «παρών» θα δώσει ο πρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Πάτσης, το τεχνικό τιμ, σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα με όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, καθώς και εκπρόσωπος της ομάδας της ΑΕΚ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ξέφρενο πάρτι με χορό και τραγούδι όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μέχρι πρωίας.

Όμως οι εκπλήξεις της βραδιάς δεν σταματούν εδώ. Ένας τυχερός θα κερδίσει τη συλλεκτική φανέλα της Νίκης, σε κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του νυχτερινού κέντρου. Είσοδος:12 ευρώ με ποτό. Είσοδος για τα παιδιά έως 17 ετών: 6 ευρώ με αναψυκτικό.

* Να σημειωθεί πως η νέα εμφάνιση της Νίκης, θα διατίθεται στο κοινό μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος (e-shop) από τις 25 Αυγούστου».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το