Photo Gallery, Τοπικά

Θα πληρώνουμε τα φάρμακα

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από την ερχόμενη Τετάρτη οι φαρμακοποιοί και στη Μαγνησία

 

Σε κινητοποιήσεις, συστρατευόμενος με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, οδεύει ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος που σήμερα πραγματοποιεί γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσει την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, εξέλιξη που πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρη, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά μέχρι τότε, όπως για παράδειγμα να πληρωθούν οι φαρμακοποιοί από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας για την ερχόμενη Τετάρτη 23 Μαΐου και την έναρξη από εκείνη την ημέρα της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, ως αντίδραση στη μη πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ για το μήνα Μάρτιο.

Σήμερα ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση, για να αποφασίσει υπέρ ή κατά της απόφασης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Βέβαια η απόφαση είναι δεδομένη και σχετίζεται με την έναρξη των κινητοποιήσεων.

Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι βρίσκονται στα όριά τους και χαρακτηρίζουν ως ανεπίτρεπτη τη στάση του ΕΟΠΥΥ να μην τους πληρώνει.

Δωρεάν εξετάσεις για μελάνωμα

Το 90% των μελανωμάτων, αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), οργανώνει από το 2000 και κάθε χρόνο, την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος» σε 30 χώρες της Ευρώπης. Στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί την αφετηρία για μία ολόκληρη εβδομάδα αφιερωμένη στην πρόληψη, την «Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος», η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος από σήμερα έως 25 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σε όλη τη χώρα και το Βόλο, δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος. Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού. Ειδικότερα, δωρεάν εξέταση στο Βόλο, έχουν δηλώσει πως προσφέρουν την επόμενη εβδομάδα οι δερματολόγοι: Δήμητρα Ντάσιου (24120 31000), Θεοδώρα Χέπη (24210 27649) και Πρόδρομος Χριστοφορίδης (24210 35860).

Εθελοντική αιμοδοσία

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» πραγματοποιούν την τρίτη προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία στο Στεφανοβίκειο μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα την ερχόμενη Τετάρτη 23 Μαΐου, από τις 9:00 έως τις 13:00.

Διάλεξη για την ψυχική υγεία

Το «Φόρουμ της Αθήνας», σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Κ.Η.Π.Ο.Σ, διοργανώνουν το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 και ώρα 17:00 διάλεξη-συζήτηση του Jean-Pierre Drapier (Ζαν Πιέρ Ντραπιέ), Γάλλου νοσοκομειακού ψυχιάτρου και ψυχαναλυτή, διευθυντή του Ιατρο-Ψυχο-Παιδαγωγικού Κέντρου (ΙΨΠΚ) του Corbeil-Essones στην Περιφέρεια της πόλης των Παρισίων, με θέμα: «Η Ψυχική Υγεία και υπευθυνότητα του ψυχαναλυτή». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Βόλου, (Κ. Καρτάλη με Ανθίμου Γαζή).

Τμήμα εκμάθησης braille

Καλοκαιρινό τμήμα εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών braille οργανώνει και φέτος το σωματείο ατόμων με αναπηρία όρασης Νομού Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στα γραφεία του σωματείου επί της οδού Καρτάλη-Γαζή από σήμερα έως την Πέμπτη 31 Μαΐου. Πληροφορίες καθημερινά 10.00-13.00 στο τηλέφωνο 2421027464.

Εκδήλωση για τις Πρώτες Βοήθειες

Την Κυριακή 27 Μαΐου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Συλλόγου «Οι Αφέντρες των Αφετών» στο πλαίσιο του θεσμού «Τα Αφέτεια 2012».

Η εκδήλωση έχει ως θέμα «Πρώτες βοήθειες» και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου σε συνεργασία με άριστα καταρτισμένες φυσιογνωμίες, την κ. Κική Κυρίτση – Ανδρεοπούλου, διπλωματούχο Αδελφή τριετούς φοιτήσεως, πρώην προϊσταμένη Χειρουργικής Κλινικής και διευθύνουσα του Νοσοκομείου Βόλου, ως συντονίστρια και την κ. Νίτσα Διευθυντού – Μεντεκίδου, διπλωματούχο Αδελφή, υπεύθυνη Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Βολου και διδάσκουσα στη Σχολή Νοσηλευτριών Αγριάς, σε θέματα Ορθοπεδικά και Χειρουργικά και η κ. Τσέα Παπαδοπούλου, διδάσκουσα στη Σχολή Νοσηλευτριών Αγριάς σε θέματα παθολογικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το